И што ако ти посочат? Ќе се се откажеш од христијанството?Каде го прочита тоа дека Христијанството ја става жената во подредена улога баш ме интересира, дај извадоци од Библијата што те наведуват на таков заклучок, мислам дека нема да успееш да најдеш. Ајде малце просветли не.
Еве колегата @Херман наведе убаво некои делови, истите можеш и онлајн да ги најдеш во Македонскиот превод.Каде го прочита тоа дека Христијанството ја става жената во подредена улога баш ме интересира, дај извадоци од Библијата што те наведуват на таков заклучок, мислам дека нема да успееш да најдеш. Ајде малце просветли не.
Прилично точно; но ако име малку понатаму, ќе видиме дека „давањето„ права станува безмалку неограничена категорија, која одмана е навлезена во безумие.Единствено секуларизацијата на општествата овозможи на жените да им се дадат права.
Ако ниту една не е вистинска, ама секоја од нив вели дека токму таа е вистинската, од кај тогаш се појавиле религиите, кои, види чудо, постојат и во нашено „најнапредно„ време, кое е навлезено во атеизам и во безумие.Ниту една не е вистинска, затоа што сите религии се човечки изуми, создадени под влијание на различни историски, културни и социјални фактори, како и индивидуални духовни искуства и верувања.
Па токму тоа ти го зборам. Од човечката потрага да се разбере постоењето, моралот и целта на универзумот.Ако ниту една не е вистинска, ама секоја од нив вели дека токму таа е вистинската, од кај тогаш се појавиле религиите, кои, види чудо, постојат и во нашено „најнапредно„ време, кое е навлезено во атеизам и во безумие.
Се прашувам, зошто ли мораше да потенцираш дека не славиш Бајрам.Иако сум Христијанка ги почитувам останатите вери, но сепак, највеќе си ја сакам Христијанската вероисповест, јас не славам Бајрам, и сметам дека жените се доста периферно поставени во таа вера, не ми се допаѓа тоа, а Бог е еден.
Верата во праведноста, љубовта, чесноста, сомилостието е правата вера.
Заради четфрото говорно бајрамско подручје.Се прашувам, зошто ли мораше да потенцираш дека не славиш Бајрам.
Зашто @мкд владе збореше глупости дека муж ми бил муслиман ахаххахЗаради четфрото говорно бајрамско подручје.
Очајна се издаде дека муж ву е мусли,ск неможе да се извади на сфи стране.
...кога ќе престанеш во секое поинакво толкување на бог и верување во истиот да гледаш непријатели и неверници,кога ќе го прифатиш своето верување како начин на живот и размислување,кога ќе им го свртиш грбот на туторите и демагозите од било какво свештено чиновништво....и за крај, кога ќе успееш да ги "гушнеш" и своите непријателиОпштествата/државите кои себе си се гледаат за рисјански, а ја одделиле религијата/Црквата од државата, веќе не се рисјански, туку секуларни.
Токму од нив и ни доаѓа LGBTCJQWED@D идеологијата и сличните срања.
Автоматски споено мислење:
Е ми дај кажи како се прај таа работа, да не си го арчам животов бадијала...
...кога ќе......кога ќе престанеш во секое поинакво толкување на бог и верување во истиот да гледаш непријатели и неверници,кога ќе го прифатиш своето верување како начин на живот и размислување,кога ќе им го свртиш грбот на туторите и демагозите од било какво свештено чиновништво....и за крај, кога ќе успееш да ги "гушнеш" и своите непријатели
Младиќу,Па токму тоа ти го зборам. Од човечката потрага да се разбере постоењето, моралот и целта на универзумот.
Повеќето религии потекнуваат уште од античко време кога човештвото немало научно разбирање. Преку вербата луѓето си давале објаснувања за природните феномени, неубави работи и личните искуства и имале чувство на припадност во заедницата. Како што еволуирале општествата, така се развивале и нивните религии, нормално прилагодувајќи се на новите културни контексти и предизвици. Верувањата и традициите не е невообичаено дека се пренесуваат од генерација на генерација.
...за да користиш сарказам треба и да знаеш како се прави тоа,нели?...кога ќе...
...кога ќе...
...кога ќе...
Откако „ќе„...тогаш ќе станеш атеист и све ќе ти биде ем „рамно„ ем „исто„...
Знам, веќе ме бива......со сета моја (не)скромност....за да користиш сарказам треба и да знаеш како се прави тоа,нели?
...знаеш ти и подобро,ајде ќе те биде