Каде се иселивте и како?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.409
Поени од реакции
24.573
не си дома бе друже.... на туѓ терен си. Излези прошетај по западна европа после 11 саат навечер ќе те изеде мракот.
me boli kur za evropa iskreno... vo aus setam u sekoe vreme. isto niz azija.

doma e kade sto sum. ic ne mi pravi razlika dali e toa skopje, melburn, bali ili manila. imaj ti pari, i zelba za zivot, zurka ima sekade.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.409
Поени од реакции
24.573
Мелбурн... Тие беа што чуваа Абориџини у кафези, така? :гик: Многу јако општество, шо да ти кажуем....
najjako peer. grad poznat kako najdobar za ziveenje do pred kovidot, so sve i svasta u nego. od diskoteki pogolemi od stadion, 80+ plazi, sport, teatri i kina kakvi so ne si videl, top restorani i svetski poznat po ona so vikas deka nemalo, KAFE kultura. melburn ti e kako site glavni gradovi na balkanot da gi stavis u eden i pak ke nemaat ni 30% od zivotot sto se nudi tuka.

imaj ti pari i zelba za zivot sve drugo ima i toa vo izobilstvo. toa sto taa prva generacija ima sosema drug prioritet i startuva so minus detstvoto i mladosta izgubeni na balkanot e problem a ne deka na zapad nesto nemalo... eve pocni od tebe imas angliski nik na forumot, ocigledno se divish na nivnata kultura, garant slusash angliska muzika, gledash angliski filmovi i sto ti ne...

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.290
Поени од реакции
6.202
najjako peer. grad poznat kako najdobar za ziveenje do pred kovidot, so sve i svasta u nego. od diskoteki pogolemi od stadion, 80+ plazi, sport, teatri i kina kakvi so ne si videl, top restorani i svetski poznat po ona so vikas deka nemalo, KAFE kultura. melburn ti e kako site glavni gradovi na balkanot da gi stavis u eden i pak ke nemaat ni 30% od zivotot sto se nudi tuka.

imaj ti pari i zelba za zivot sve drugo ima i toa vo izobilstvo. toa sto taa prva generacija ima sosema drug prioritet i startuva so minus detstvoto i mladosta izgubeni na balkanot e problem a ne deka na zapad nesto nemalo... eve pocni od tebe imas angliski nik na forumot, ocigledno se divish na nivnata kultura, garant slusash angliska muzika, gledash angliski filmovi i sto ti ne...
Како стоите со трансџендер политики?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.409
Поени од реакции
24.573
Како стоите со трансџендер политики?
epten losho.

ako imas pari mozes sve toa da izbegnes i ignoriras, zatoa i rekov imaj pari drugo ne e problem.

jas si imam svoj biznis taka da ne gi gledam ni me zamaraat. ako imas deca u drzavno obrazovanie mozes da gi vadis od cas koga tupat toa ili da gi dadesh u privatno shkolo kade ne se ucat takvi gluposti.
Автоматски споено мислење:

Боље со Мирољуб ќе седнам у кафана како најголема сељандура него ли да глумам некој Енглез со некој си Џон од Сиднеј кој нема благе везе од животот.
zatoa si tamu kade sto si a toj dzon e miljoner.... i dobro e so nekes stranstvo posto so mozokot so go imas ke zavrsis u kartonska kutija pod most. sedi si mama i tato dur te ranat doma dobro e....

Член од
20 мај 2023
Мислења
587
Поени од реакции
2.619
"Ќе немам со кого да седам на кафе цел ден, да го грицкам пластичното лажиче у уста, ќе немам со кого да седим после 23:00 навечер на плочник, да локам пиво, да затворам кафана у 3 сабајле."
Тоа е таа балканска лаганица.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.290
Поени од реакции
6.202
epten losho.

ako imas pari mozes sve toa da izbegnes i ignoriras, zatoa i rekov imaj pari drugo ne e problem.

jas si imam svoj biznis taka da ne gi gledam ni me zamaraat. ako imas deca u drzavno obrazovanie mozes da gi vadis od cas koga tupat toa ili da gi dadesh u privatno shkolo kade ne se ucat takvi gluposti.
Абе ако имаш пари и у Перм у Русија се живее можда убаво, незнам. Еден град колку е добар за живот зависи просекот како може да живее у него. Значи во Мелбурн просекот е подложен на трансџендер кампања. Сеа по некои други теми, кај што трансџендеризмот на западот е кључниот проблем за објава на света војна против сезападно, малце не ми се уклапа муабетов дека Мелбурн бил идеален за живот. Неможе идеално за живот да е негде само ако имаш многу пари.

Да сумирам, западните вредности кои толку ни сметаат во некои други региони и ситуации па дури спремни за војна против истите, кога се таму кај што живееме некако лесно ги преџвакуваме. Со други зборови, пара буши где бургија нече.

Член од
20 мај 2023
Мислења
587
Поени од реакции
2.619
Имам и јас пари, не се секирај. Не ми е до парите мене, до луѓето ми е со кои сум опкружен. Мене ми е топ. Дома сум си, на свој терен. Нејќам да сум чергар во Сиднеј.
Автоматски споено мислење:

Затоа дремеш на кајгана.
Секако. Исправам криви дрини, што друго би правела?
Кој профил ти е ова по ред Костич? Пошто имаш постојано со кого да пиеш кафе овде у мк и да шеташ у мракот затоа секој ден од досада отвораш по 20 профили. Седат луѓето месен обесен у реален живот и на располагање ти се да те забављаат 24/7. За малку ќе ти поверувавме.
:tapp:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.409
Поени од реакции
24.573
Абе ако имаш пари и у Перм у Русија се живее можда убаво, незнам. Еден град колку е добар за живот зависи просекот како може да живее у него. Значи во Мелбурн просекот е подложен на трансџендер кампања. Сеа по некои други теми, кај што трансџендеризмот на западот е кључниот проблем за објава на света војна против сезападно, малце не ми се уклапа муабетов дека Мелбурн бил идеален за живот. Неможе идеално за живот да е негде само ако имаш многу пари.

Да сумирам, западните вредности кои толку ни сметаат во некои други региони и ситуации па дури спремни за војна против истите, кога се таму кај што живееме некако лесно ги преџвакуваме. Со други зборови, пара буши где бургија нече.
aj da ti nacrtam... melburn e grad od 5 mil od koj dobri 3mil ti se migranti od prva do 3ta generacija sto totalno go ignoriraat transdzendarizmot. za razlika od usa ovde nitu moze da te tuzat za basnoslovni pari ako ne gi pociuvas nitu da te nateraat da gi pocituvas. ti rekov slobodno moze dete da izleze od cas ako treba.

da im se davaat prava i si imaat svoj klubovi i sto ti ne. nikoj ne te tera da se mesas so niv i slobodno mozes da gi zaobikolis. parite se samo za celosno da gi zaobikolis, eve jas ne koristam javen transport na primer pa ovie 5-6 god u beograd imam videno poveke takvi frikovi nego u melburn.

eve ti edno video da vidis kako e tuka

2ca bez trojca transovi protestiraat pred parlament zaedno so nekoj pratenik, im se sipaat dencicari gi rascukuvaat pred parlament i nikom nista...

Последно уредено:
Член од
20 мај 2023
Мислења
587
Поени од реакции
2.619
Ајде ти помина 5 минутната пауза. Џон те вика да се вратиш на работното место иначе ќе добиеш отказ па ќе треба од Македонија да ти праќаме пари за леб и паштета и јогурт.

У мк сум ја Костич, немам никаков Џон до мене.
Што да ти се обајснуе повеќе, не ти е поимливо кога некој оправдува почнуење живот од нула, надвор, сам или со друг, живот надвор под кирија, а не оправдуе безделничење, хај 24/7, цицање пари од мама и тато, чекање да умрат за да ти ја препишат куќата пошто lets face it, со македонска плата не се стига своја недвижнина да купиш.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.776
Поени од реакции
30.636
Запнале за трансџендерите и нивните права у странство а у Македонија имаш племе шо буквално по закон му следува да се вработи пред тебе...и да не оди на работа и да му плаќаат додека ти плаќаш даноци и на крај да ти збори на друг јазик.

И не се секирајте, си пиеме кафе и у странство.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.633
Поени од реакции
42.169
Да сумираме, у темава фаќаат сеир и викаат дека е екстра ликови што имаат неколку фирми или работат за плата од 5,000 евра. Normies ретко да речат супер е, освен ензо кој наоѓа задоволство у разнасање бургери сега за сега.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.992
Поени од реакции
7.650
Да сумираме, у темава фаќаат сеир и викаат дека е екстра ликови што имаат неколку фирми или работат за плата од 5,000 евра. Normies ретко да речат супер е, освен ензо кој наоѓа задоволство у разнасање бургери сега за сега.
Abe burgeri, sendvichi ama 2000€ cisti na prvi lapa i ne cheka tato nosi, Mama mesi .
I e srejchen i znaj da gi ceni parite!

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.409
Поени од реакции
24.573
pa site toa zborime deka denes e potesko od bilo koga da emigriras ako nemas struka sto ke ti vadi poveke od minimalec. so minimalec e tesko i pak znacitelno podobro od mkd ali ke se pomacis na start. ako te biva ke se snajdes i ke zarabotuvas poveke i poleka ke ti raste standard i se drugo ke si dojde so tek na vreme.

Kajgana Shop

На врв Bottom