По логиката на тепаниов рекетар така изгледа.Znaci koga nekoj ke vika protivpozarna sluzba Sretko i Borce vikaat "false alarm" i si prodolzuvaat so kafeto i tek koga ke go ispijat kafeto, stanvat i trgvat da go isklucat alarmot.
Во таа сала се одржуваа настани како детски фестивали, детски претстави, музички концерти од секакви изведувачи, манифестации.Една па култура од универзална што да ти кажам, мислиш Колосеумот бил таму па изгорел. Обична сала како што има у секој кварт у секој поголем град.
Имаме ние доста објекти што значат култура ама не се у центар у скопје и се небитни за просечниот каур.
Друже таква сала има у секое мало малтене у секој голем град. Голем кур ако изгорела, нека направат нова поголема.Во таа сала се одржуваа настани како детски фестивали, детски претстави, музички концерти од секакви изведувачи, манифестации.
Сега најголемиот беден град Скопје се што стаса пика у поранешна Борис спортска сала, што и не се ни вика така.
Затоа слушајте си ги Дино Мерлин, Цеца, сега за помладите Цоби и Нучи и Бресквица и чудете се зошто во Ист Гејт на албански ви се обраќаат.
За мене, можеби и разбудување дека не постои надеж за овој народ и броени му се деновите, е тоа што комуњарите ја уништија, а као демек патриотите се радуваат на тоа.
Нема зошто да прават.Друже таква сала има у секое мало малтене у секој голем град. Голем кур ако изгорела, нека направат нова поголема.
А ја се кладам дека у таа "културна" сала низ годините поминале и Дино Мерлин и Цеца, Меца, и сите мртовци од екс ју.
Нема зошто да прават.
Београдска арена ми е на само 6 часа со кола.
Ако си од Битола.Нема зошто да прават.
Београдска арена ми е на само 6 часа со кола.
Српчево да не ќе отвара уште некоја џамија во македонски карпош?
од време на време, само, доаѓаат УЧК/АлКаеда и копаат дупки у столбовите на аквадуктот, зашто имало злато скриеноСпоред мене Аквадуктот има поголемо историско значење од Универзалната сала, ама никој не мрда со прст да се уреди објектот и околината околу тој објект. Не знам, можеби не е на доволно urbana локација, нема Силбо таму, па затоа ќе го оставаме да се распадне... А сите ќе кукаат кога тоа ќе се деси.
Сигурен сум дека зоти Фурканими ќе гласа за Стевчо, топтан со се буљук фамилијата му...
добро е да ја напраат Џамија, малку да се намали дивеењето на цените на становите во Карпош и Центар