Има повеке нови информации кои одат во прилог на тоа дека детето е продадено. Има информација за тоа дека романките се снимени на камера на граничниот премин при излез од србија, ете има информација дека мајката го гуглала тој граничен премин, има некоја информација дека романиките и биле познати на некоја србинка која била собарка во австрија и која кажала дека истите постојано имале работа со полиција и криминали, информацја дека непосредно пред исчезнувањето детето било носено на специјалистички преглед, дека било сликано од три агли... сигурно има и многу информации кои полицијата ги има но не ги кажува, особено од вешатачењето на телефонот од кој се бришени пораките и повиците, резултати од камери, резултати од вкрстување на базни станици, информации од гранични премини, изјави од луѓе кои не се допрени до јавност, информации од подземје..... претходно снимката од австрија, самиот начин на исчезнување опишан од мајката со еден куп противречности и нелогичности, самото тоа што теренската потрага не вроди со ништо, ниту некое куче трагач фати некоја трага... сигурен сум дека и интерпол и австриската полиција имаат многу сработено но од таму тешко дека ке процури информација во јавноста... Мислам дека многу бргу ке има конкретен резултат.Па тоа зборам, дека не е хумано, шо е најтрагично ликот има над 100 000 следбеници.
Јас прва напишав тука дека целата ситуација е сомнителна, почнувајќи од мајката ама ова шо го вергла тој на видеото блага веза нема и само можи да му наштети на истрагата.
Секој си зема за право детектив да изиграва пред компјутер а две чисти нема во главата.
Јас сум сигурна дека и кај многумина мислењето е зацртано од вакви вести шо ги читаме секој ден.
Сега најново на пинк.рс излезе вест дека мајката непосредно пред да исчезни Данка гуглала како да се премини границата кај Романија и Бугарија и колку се одговара за такво кривично дело.
Не дека не можи да е вистина, пред некој ден нели пишеа дека е уапсен полицаец кој пуштал вести за текот на истрагата.
Убаво рече таа што е главна за истрагата, моментално сите се осомничени додека не се докаже спротивното.
Не е исклучено и дека девојчето е надвор од границите на Србија, мислам за видеото во Беч дека сеуште нема официјален извештај.
Моментално во таа околина полицијата оделе од куќа на куќа, се пребарувале подруми, некаде и се копало по двориштата.
Којзнае како ќе заврши сето ова, ваков случај не памти регионот, језиво ...