Исчезнати лица

• Креатор на темата Креатор на темата apmkd
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Bash se zainaetiv i prebaruvam edno 10 min po internet i najdov edna strana na internet.
Prevedete si ja so Google!
I go potvrduva mojot text pogore!
Znachi ne sum bil izlazhan makar shto ja imam informacijata od pred edno 30 godini i ne sum napishal gluposti pogore.
Steganjeto na Gazot stvarno pomaga da se izlazhi poligraf.

I za sekoj sluchaj, nema nishto humorichno vo porakive!

Imam od Kapetan za obezbeduvanje vo JNA slushano deka za da ne te fatel poligrafot bilo dovolno da gi stegtash muskulite na Gazot.
Toa mnogu ja remetelo mashinata i ne mozhele ama bash nishto konkretno da utvrdat.
Dali navistina pomaga ne znam ne sum imal prilika da go testiram.
Барем во вакви осетливи теми оставете си го 'хуморот' на страна.

А видеото со тоа девојчето, таа е не е? Јас го гледав и онака од око иста е, дури и црни патики има, ама понашањето на тоа дете е како за повозрасно, не ко за неполни две.
Што е најтрагично и не е хумор, стварно фукнционира овој „трик“.

https://www.wikihow.com/Cheat-a-Polygraph-Test-(Lie-Detector)( Метода 1, 6)

како нема врска...на еден од оние 4 графикони се исцртува пулсот на срцето, дали се менува после одредено прашање или не. Овде кое срце ќе се мери? Двете заедно или едно по едно?

ПС:Сум бил присутен на испитување со полиграф(2 пати....дали на мои блиски или лично мене не е битно0
Normalno deka od srceto na majkata. Zar mislis deka na trudna zena ne se meri pulsot i drugi vitalni znaci radi plodot? I ne e samo puls, i drugi parametri se. Samo od eticki pricini ne se podlozuvaat trudnici na poligraf.

Normalno deka od srceto na majkata. Zar mislis deka na trudna zena ne se meri pulsot i drugi vitalni znaci radi plodot? I ne e samo puls, i drugi parametri se. Samo od eticki pricini ne se podlozuvaat trudnici na poligraf.
4 графикони се прикажуваат, а едниот од нив е брзината на пулсот. Ако има 2 срциња, резултатите ќе бидат хаос. Второ мерење е потењето на врвот на прстите( при лажење одма се појавува потење), трето е движењето на дијафрагмата(при лажење таа малку подзастанува)....и.т.н.

вака е како што кажувам , и не би се расправал понатака

Imam od Kapetan za obezbeduvanje vo JNA slushano
А ти кажа ли капетанот за опасачите(каишите) што ги носеле во ЈНА стегнати околу половина зошто им служеле? Биле толку јаки и издржливи за да војниците не пукнат од смеење додека служеле војска.

А ти кажа ли капетанот за опасачите(каишите) што ги носеле во ЈНА стегнати околу половина зошто им служеле? Биле толку јаки и издржливи за да војниците не пукнат од смеење додека служеле војска.
Zamisli,
Jas sluzhev vo JNA i imam Opasach i den denes na Farmerki.
Mozhi Kola so nego Da Shlepash od shto e Jak.

4 графикони се прикажуваат, а едниот од нив е брзината на пулсот. Ако има 2 срциња, резултатите ќе бидат хаос. Второ мерење е потењето на врвот на прстите( при лажење одма се појавува потење), трето е движењето на дијафрагмата(при лажење таа малку подзастанува)....и.т.н.

вака е како што кажувам , и не би се расправал понатака
Полиграф сепак не е релевантен, еве ја @cholismo од екг се вознемирува, на полиграф ќе ги скине иглите ако ја прашаат за нешто за што нема појма.

Дека постои трговија со деца постои, дека овој ретардираниот се расфрла со дезинформации е друга ствар.

Прво, мајката не одбила тестирање на полиграф тоа го потврди и мајорот на полицијата во живо кога даваше пред некој ден интервју, туку кажа дека тоа тестирање е залудно од причини дека е бремена и нема да биди точен полиграфот.

Тоа шо го постира на видео дека Данка била на некојси сајт за трговија со деца под име Карина и тоа нема врска, освен шо има слична коса како малата Данка апсолутно во ништо друго не си личат.
Па уште и цена одредиле за колку пари ја продала мајка и.

Ова се сериозни клевети непоткрепени со факти туку со рекла казала теории.
Ако се испостави дека мајката нема врска со исчезнувањето на ќерка си, па да им акни едни дебели тужби да не му текни на никој уште еднаш вака да си играат Шерлок Холмс на толку осетлива тема.

Сите се осомничени, мајката прва, ама да си земаш право вака јавно некој да го клеветиш треба да имаш поткрепа.

Полиграф сепак не е релевантен, еве ја @cholismo од екг се вознемирува, на полиграф ќе ги скине иглите ако ја прашаат за нешто за што нема појма.
Не е баш така...за полиграфот се составуваат прашања, некои намерно точни а некои се договараат намерно да се одговори неточно, т.е. да се лажи, за да се види на апаратот како реагира човекот на точни одговори а како на лажни. После тоа следи циклусот со прашања што се битни за делото. Во просторијата нема никој освен психологот и човекот кој се испитува, и мора да има тотална тишина. Не е како на телевизија.

Во конкретниов случај да не беше мајката бремена, многу ќе значеше ако на прашања ,,дали таа самоволно го дала детето на трето лице,,....,,дали знае со кои луѓе заминало детето,, и слични даде мајката одговори и се покажат дека лажела. Тогаш пред полицијата мора да ги отвори картите, а не дека некој ќе ја години со исказ на полиграф како доказ

како ќе ја погледне фамилијата ако на овие прашања падни?

ПС:има информации дека ден предходно гуглала за гранични премини и казнени дела

Дека постои трговија со деца постои, дека овој ретардираниот се расфрла со дезинформации е друга ствар.

Прво, мајката не одбила тестирање на полиграф тоа го потврди и мајорот на полицијата во живо кога даваше пред некој ден интервју, туку кажа дека тоа тестирање е залудно од причини дека е бремена и нема да биди точен полиграфот.

Тоа шо го постира на видео дека Данка била на некојси сајт за трговија со деца под име Карина и тоа нема врска, освен шо има слична коса како малата Данка апсолутно во ништо друго не си личат.
Па уште и цена одредиле за колку пари ја продала мајка и.

Ова се сериозни клевети непоткрепени со факти туку со рекла казала теории.
Ако се испостави дека мајката нема врска со исчезнувањето на ќерка си, па да им акни едни дебели тужби да не му текни на никој уште еднаш вака да си играат Шерлок Холмс на толку осетлива тема.

Сите се осомничени, мајката прва, ама да си земаш право вака јавно некој да го клеветиш треба да имаш поткрепа.
Не е коректно, не е човечки и хумано од страна на овој што го направил видеото, но да бидеме искрени голема е веројатноста да детето е продадено. Има поткрепа во повеке работи.

Не е коректно, не е човечки и хумано од страна на овој што го направил видеото, но да бидеме искрени голема е веројатноста да детето е продадено. Има поткрепа во повеке работи.
Па тоа зборам, дека не е хумано, шо е најтрагично ликот има над 100 000 следбеници.

Јас прва напишав тука дека целата ситуација е сомнителна, почнувајќи од мајката ама ова шо го вергла тој на видеото блага веза нема и само можи да му наштети на истрагата.

Секој си зема за право детектив да изиграва пред компјутер а две чисти нема во главата.
Јас сум сигурна дека и кај многумина мислењето е зацртано од вакви вести шо ги читаме секој ден.
Сега најново на пинк.рс излезе вест дека мајката непосредно пред да исчезни Данка гуглала како да се премини границата кај Романија и Бугарија и колку се одговара за такво кривично дело.
Не дека не можи да е вистина, пред некој ден нели пишеа дека е уапсен полицаец кој пуштал вести за текот на истрагата.

Убаво рече таа што е главна за истрагата, моментално сите се осомничени додека не се докаже спротивното.
Не е исклучено и дека девојчето е надвор од границите на Србија, мислам за видеото во Беч дека сеуште нема официјален извештај.

Моментално во таа околина полицијата оделе од куќа на куќа, се пребарувале подруми, некаде и се копало по двориштата.

Којзнае како ќе заврши сето ова, ваков случај не памти регионот, језиво ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom