- Член од
- 14 август 2018
- Мислења
- 4.924
- Поени од реакции
- 11.085
Го испушти најглавното што @Mister No го кажа! И ти, и сите останати…... не е толку важно моето патешесвие/авантура, колку е важен моментот на користење на домашни производи кои за конкретниов пример за паштета и шунка ги има единствено само КАМ, а тоа е важно за нашата економија, ама како за кого!
... и да, повеќе преферирам паштети од 20 денари од македонско производство (тоа „канцерогено“ е само твоја недокажана клевета), отколку да биде од странско производство.
Прегледај го приврзокот 382328
... инаку ни за твојот стрв за јадење, никој не коментираше, за да ти вака коментираш цинично за мое „патешествие/ авантура“, а сигурна сум дека самите два производи што си ги применил во „стрвот“ си ги купил од КАМ, AmiaTahini пакувано за потребите на КАМ, а колку е здрав гранулираниот лук ме мрзи да ти пишувам, важно е што мрчиш против македонските производи, иако користиш и ти македонски производ единствено произведен за потребите на КАМ маркет, ама изгледа не си свесен за тоа!
Македонија скоро и да нема месна индустрија! Дали Мик дали Пакабеско… све ти е тоа исти ѓаол!
Ни 15% од потребите не ги покриваме со домашно месо!
Тоа се само преработувачки капацитети, а суровината иде бог те пита од каде(!) или во превод, кај ќе ја набават поефтино..
Ама битно уште меѓу народот верување како сме биле ние “земјоделска земја” или демек јадеме нешто домашно…
Тоа што ни патлиџани веќе нема наши, не е битно!