Исчезнати лица

Член од
5 март 2018
Мислења
17.340
Поени од реакции
19.803
ти цело време како да навиваш за киднапериве ми делува.
Да бе, кај мене е во визба ја кријам, ебате токмак
Автоматски споено мислење:

Одговор од мајката за снимката на детето кое личи на малечката :confused:

Povodom snimka, koji je uzburkao javnost, na kome se vidi devojčica u Beču u pratnji dve Rumunke koja neodoljivo podseća na nestalu Danku Ilić, oglasila se i njena majka za Informer.
- Nisam videla nikakav snimak, ja ne gledam društvene mreže - rekla je Ivana.
Devojčica koja liči na nestalu Danku Ilić snimljena je u Beču u pratnji dve žene. Intenzivno se radi na identifikaciji i lociranju. Policija je noćas kontaktirala austrijske kolege i poslala Europolu sve podatke i snimak.

Инаку и во Скопје е исчезната девојка од ноќта 29/30

И да се "чудиш" одговор од полицијата
Мајката цело време делува како да не е при свест околу целата ситуација.
Сведоци викаат дека била премногу смирена околу сето ова шо се случува
Дали тоа се должи на нејзината состојба оти е бремена, психолози викаат дека секој на различен начин реагира кога е под стресна ситуација, затоа не би да ја напаѓам ама сепак скроз чудно и морбидно делува.
Можи па и муабети се од рекла казала

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.404
Поени од реакции
43.217
Да бе, кај мене е во визба ја кријам, ебате токмак
Автоматски споено мислење:

Мајката цело време делува како да не е при свест околу целата ситуација.
Сведоци викаат дека била премногу смирена околу сето ова шо се случува
Дали тоа се должи на нејзината состојба оти е бремена, психолози викаат дека секој на различен начин реагира кога е под стресна ситуација, затоа не би да ја напаѓам ама сепак скроз чудно и морбидно делува.
Можи па и муабети се од рекла казала
па не знам така делува, ја браниш мајката, ги браниш овие две. Све за тебе кога оди истрагата у некој правец е дефокус.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.340
Поени од реакции
19.803
па не знам така делува, ја браниш мајката, ги браниш овие две. Све за тебе кога оди истрагата у некој правец е дефокус.
Кај ја бранам мајката, од прв момент напишав дека најверојатно мајката е замешана во цела ситуација ама не ја пратиш темата од почеток

Член од
3 јануари 2020
Мислења
150
Поени од реакции
328
Исчезна 20 годишна девојка во околината на Скопје. Се работи за државјанка на Албанија, студентка на економскиот факултет во Скопје. Енкеледа Чела е висока 160цм, има црвено кафена боја на коса, кафени очи и носи протези на горните заби. Апел за помош на фејсбук сподели нејзината пријателка, која наведува дека девојката последен пат била забележана на бензиската пумпа во населба Илинден, вчера утрото помеѓу 5 и 7 часот, облечена во фармерки, црна јакна а со себе носела ранец.
Оваа објава веќе кружи на социјалните мрежи. Информацијата ја потврдија и од МВР од каде велат дека 20 г девојче вчера е пријавена за исчезната и се преземени мерки за нејзино пронаоѓање..
Таа престојувала во населбата Илинден а според информациите од нејзините роднини таа е стипендист на македонската влада и е втора година на економски факултет. Средното образование го завршила во Охрид. Во Скопје веќе пристигнале нејзините родители по инфомацијата дека по нејзе се трага.
македонка од селото Требиште, Голо Брдо.
Bildschirmfoto_31-3-2024_16564_www.facebook.com.jpeg еледа Чела е

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Според пријателите на Чела МВР в понеделник ќе ги прегледува камерите на местото каде што наводно последен пат била видена девојката.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.747
Поени од реакции
22.947
Може не штети на бременоста, ама наводно пракса било трудници да не се ставаат на полиграф. Не покажувало точни резултати.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.979
Поени од реакции
67.779
Кај бремените жени нема регуларен крвен притисок, скока и се спушта ненадејно, и без најава.

Со оглед на тоа дека резултатите од полиграф се базираат на регуларна срцева активност, претпоставувам дека било каков полиграфски тест на бремена жена нема да е валиден.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.759
Поени од реакции
4.711
Може не штети на бременоста, ама наводно пракса било трудници да не се ставаат на полиграф. Не покажувало точни резултати.

Jas odgovoriv samo deka ne moze da nasteti poligraf kaj bremena zena ... ne navlegov u toa deka moze da se dade pogresna slika poradi krvniot pritisok..

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.317
Поени од реакции
15.488
Полиграфот работи во еден дел и на откуцаите на срце(се зголемуваат импулсите при лажење), а мајката има две срциња...едно нејзино и едно од плодот, па така тестирањето е скоро невозможно

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.529
Поени од реакции
18.443
Samiot poligraf e eden vid na stres za ispitanikot, a trudna zena so hormoni e presenzibilizirana na se, taka da se izbegnuva radi potencijalni ostetuvanja na plodot i natamosni tuzbi. Srce ko srce, moze da se izmeri nezavisno od plodot srceva akcija, nema vrska muabetot dve srcinja i slicno.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.340
Поени од реакции
19.803
Јас секаде прочитав дека полиграф не се прави на трудна жена заради тоа што нема да е веродостоен резултатот, залудно ќе му го прават.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.317
Поени од реакции
15.488
Samiot poligraf e eden vid na stres za ispitanikot, a trudna zena so hormoni e presenzibilizirana na se, taka da se izbegnuva radi potencijalni ostetuvanja na plodot i natamosni tuzbi. Srce ko srce, moze da se izmeri nezavisno od plodot srceva akcija, nema vrska muabetot dve srcinja i slicno.
како нема врска...на еден од оние 4 графикони се исцртува пулсот на срцето, дали се менува после одредено прашање или не. Овде кое срце ќе се мери? Двете заедно или едно по едно?

ПС:Сум бил присутен на испитување со полиграф(2 пати....дали на мои блиски или лично мене не е битно0

Kajgana Shop

На врв Bottom