Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.980
Поени од реакции
2.785
nebitni ste. osven sto go sitnite makedonskiot glas i ja zalazuvate mladinata nikoj ne se zamara so vas.
Ако сме небитни нема кенгур од Асралија да си го троши скапото време со нас. Откако Ванковска за 7 дена собра 10000 потписи се вклучија сите аларми во шампитата. Интервјуто на Апасиев на Сител подкастот е 4 пати повеќе гледано од интервјуто на Мицика. Значи битни сме и тоа многу битни.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.784
Поени од реакции
5.716
Која бе црна младина гласа за левица :ROFLMAO: младината не ни оди на избори, но не се секирајте мустафаоглу ќе гласа за вас.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.980
Поени од реакции
2.785
Која бе црна младина гласа за левица :ROFLMAO: младината не ни оди на избори, но не се секирајте мустафаоглу ќе гласа за вас.
Нешто не ми ти се одговара на прашањето кое директно ти го поставив па бегаш од темата како ѓавол од темјан :pos:

Член од
11 август 2017
Мислења
538
Поени од реакции
485
Ако сме небитни нема кенгур од Асралија да си го троши скапото време со нас. Откако Ванковска за 7 дена собра 10000 потписи се вклучија сите аларми во шампитата. Интервјуто на Апасиев на Сител подкастот е 4 пати повеќе гледано од интервјуто на Мицика. Значи битни сме и тоа многу битни.
4 пати повеќе гледано бидејќи од Левица ви е наредено да го отворате по 40-50 пати :)

Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.980
Поени од реакции
2.785
4 пати повеќе гледано бидејќи од Левица ви е наредено да го отворате по 40-50 пати :)
Грешка си, наредено ни е да го отвораме по 150 пати, за инает на овците од ДПНЕ. :pos: :pos: :pos: :pos:

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.784
Поени од реакции
5.716
@darkomic Што да одговорам друже тито, јасно е кој ќе добие највеќе гласови, дали заслужиле и јас сметам дека не, а околу гледаноста на апасиев е исто како да кажеш зошто некој ги гледа серијалите на ким кардашијан. Знам дека ти неможеш овој феномен да го разбереш но изборите ќе те изненадат.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.980
Поени од реакции
2.785
@darkomic Што да одговорам друже тито, јасно е кој ќе добие највеќе гласови, дали заслужиле и јас сметам дека не, а околу гледаноста на апасиев е исто како да кажеш зошто некој ги гледа серијалите на ким кардашијан. Знам дека ти неможеш овој феномен да го разбереш но изборите ќе те изненадат.
Освен вртење како прдеж в гаќи не добив конкретен одговор на моето прашање. Ајде те молам обиди се повторно ама овој пат без лажна меланхолија.

Член од
11 август 2017
Мислења
538
Поени од реакции
485
Грешка си, наредено ни е да го отвораме по 150 пати, за инает на овците од ДПНЕ. :pos: :pos: :pos: :pos:
Бев во Левица, видов како е, си заминав поради таквите глупости....

Последно уредено:
Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.980
Поени од реакции
2.785
И после јас сум тролал. А ти од друга страна се уби од препичување само да не ми одговориш на едно обично прашање. Мало дополнување, видеово е толку добро што ни двеста души не го прегледале. Стави некоја изјава на вашиот нов коалиционен партнер Перо Пропелеро ако сакаш да ја зголемиш гледаноста :pos: :pos: :pos:

Член од
14 август 2018
Мислења
4.826
Поени од реакции
10.703
Бев во Левица, видов како е, си заминав поради таквите глупости од типот правење лажни профили на фб и твитер, споделување на се диво и живо од апасиев и крмов и тн....
Зарем треба да отидам во партија, за да знам како функционираат…

Него тука дискутираме како гласачи, и што ние очекуваме од таа партија. Не како членови и симпатизери!
(Бидејќи тие по дифолт се ботови кои би гласале и лајно да им сервираат за ручек)

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.303
Поени од реакции
21.431
Колку што знам, воглавно младите ќе гласаат за Левица. А инаку се согласувам дека ДПНЕ + Левица мора да биде идната влада. За жал ќе мора ДПНЕ зошто сè уште не им доаѓа памет на другите дека се предавници. Вака Левица ќе ги контролира ДПНЕ и нема да дозволи пушење на албански курови.
Дај боже да е така, секој посакува власт составена од македонци, која ќе работи за нивните интереси. Но, она што повеќето го забораваат или воопшто не го гледаат, е дека за жал не сме суверена држава, не ни е дозволено да одлучуваме сами.

Ни Левица, ни ДПМНЕ ќе контролира некој, туку нив ќе ги контролираат да не забегуваат. Тешко дека ќе им дозволат на Левица да помирисаат власт со ставови за излегување од НАТО, анти-ЕУ, про-Русија, национализации, комунизам и воопшто прашања кои разгоруваат веќе изгаснати огнови и креваат меѓуетнички тензии.

Така да, филмови дека ние ќе сме му шерифувале на западот, ќе сме правеле како што ни текне, се само филмови, за жал. Пали народ, убаво е да се слушне, ама е невозможна мисија.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.995
Поени од реакции
5.610
Бев во Левица, видов како е, си заминав поради таквите глупости од типот правење лажни профили на фб и твитер, споделување на се диво и живо од апасиев и крмов и тн....
Абе Левица навидум изгледаше океј..Ама кога фатија советнички места во градовите, и кога намирисаја малку од погачата, почнуваат мнооогу да ме потсетуваат на едни други две партии кои 32 години не шибаат во здрав мозок, и веќе многу почнуваат да личат на нив.

Советниците (чест на исклучоци) им се класични бизнисмени, тендерче ваму, тендерче таму. Децата на транзицијата, мај есс..Тие финти мислам дека му поминаа..

Почнаа да кршат во собранието за деловникот бе, а за штетните договори кои ги направија квислинзиве едино делеа празна демагогија..

Така да веќе мислам дека можат да се прогласат за издишан балон.

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.875
Поени од реакции
7.141
Абе Левица навидум изгледаше океј..Ама кога фатија советнички места во градовите, и кога намирисаја малку од погачата, почнуваат мнооогу да ме потсетуваат на едни други две партии кои 32 години не шибаат во здрав мозок, и веќе многу почнуваат да личат на нив.

Советниците (чест на исклучоци) им се класични бизнисмени, тендерче ваму, тендерче таму. Децата на транзицијата, мај есс..Тие финти мислам дека му поминаа..

Почнаа да кршат во собранието за деловникот бе, а за штетните договори кои ги направија квислинзиве едино делеа празна демагогија..

Така да веќе мислам дека можат да се прогласат за издишан балон.
Па нормално дека ќе кршат кога тој закон буквално дозволи опозицијата да не може да писне за ништо. Тоа е пострашно и од промената на името или знамето.
Автоматски споено мислење:

Дај боже да е така, секој посакува власт составена од македонци, која ќе работи за нивните интереси. Но, она што повеќето го забораваат или воопшто не го гледаат, е дека за жал не сме суверена држава, не ни е дозволено да одлучуваме сами.

Ни Левица, ни ДПМНЕ ќе контролира некој, туку нив ќе ги контролираат да не забегуваат. Тешко дека ќе им дозволат на Левица да помирисаат власт со ставови за излегување од НАТО, анти-ЕУ, про-Русија, национализации, комунизам и воопшто прашања кои разгоруваат веќе изгаснати огнови и креваат меѓуетнички тензии.

Така да, филмови дека ние ќе сме му шерифувале на западот, ќе сме правеле како што ни текне, се само филмови, за жал. Пали народ, убаво е да се слушне, ама е невозможна мисија.
Не е ни решение да бидеме робови и да пушиме. Мора да се каже не некогаш. Ова е умирање на рати што го доживуваме.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.995
Поени од реакции
5.610
Па нормално дека ќе кршат кога тој закон буквално дозволи опозицијата да не може да писне за ништо. Тоа е пострашно и од промената на името или знамето.
Зошто не кршеа кога се носеше бугарскиот предлог?

Зошто не кршеа кога се донесе законот тој за кривично гонење кога на нивниот главен финансиер од почетокот му пропаднаа 80% од делата за кои се теретеше?

Зошто не кршеа кога се носеа мал милион штетни закони кои ќе ги чувствуваат поколенија наши деца и фамилија?

Абе ајде бе....

Или сетија дека ќе има избори па да напрајме сцена да не зборуваат...Провидни се...

Kajgana Shop

На врв Bottom