Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња?

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.918
Поени од реакции
9.618
Точно тоа е главниот проблем што инцелите не го разбираат. Тие мислат дека жени треба за нив да бидат заинтересирани затоа што се фини.
Ти прво научи што значи поимот инцел. Инцелите сметаат дека не се способни да остварат романтична или сексуална врска со жена. Својот револт и одбивноста односно омразата спрема жените ја искажуваат на интернет мрежи и форуми за да се чувствуваат подобро самите со себе. Тоа не е ништо помалку од една нарцисоидна личност која има проблем со својата психа. Веројатно многумина ќе се препознаат во текстов...Ништо лично само да го прецизирам поимот инцел.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913
Токму во тоа е проблемот што нарцисоидните личности знаат да глумат емоции и "соодветно" однесување кога и да затреба. А статистички цирка секоја 10-та личност пати од нарцизам и психопатско однесување кои можат лесно да се маскираат.
Јас би рекла секоја втора, посебно машки род.

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.918
Поени од реакции
9.618
Јас би рекла секоја втора, посебно машки род.
Почесто мажи отколку жени. На пример личности со нарцисоидно и дури психопатско однесување не значи по автоматизам дека не се интелигентни или привлечни баш напротив. Ги има најчесто како лидери или како луѓе на висока позиција во општеството. Најчесто во политиката, војска, полиција, филмска уметност и во трговија и бизнис сектори итн. Во главно секој маж или жена има повеќе или помалку нарцисоидни карактеристики.

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.389
Поени од реакции
5.743
Сексот и романтичната блискост се едни од примарните потреби по хиерархијата на Маслов. По приоритет веднаш после храна, вода, физиолошки потреби, сигурност и засолниште. Ако си ок да се лишиш од тоа тогаш да, тоа што си го пишал држи вода.
Никој не го оспорува тоа.

Ако не си ок да се лишиш од тоа тогаш ќе цитирам една мисла што некаде сум ја начекал на интернет: "Be yourself" is the worst advice you can give to some people.
Јас разбирам човек да се промени поради себе, но да се променувам себеси само поради тоа дека одредени однесување ми носат жени во кревет? Тоа значи дека мојата личност е помножена со нула.

Зарем не го поминуваш животот како автентичен човек? Погрешно ли наровоучение ли вадам?

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.306
Поени од реакции
4.567
Hybristophilia is a paraphilia involving sexual interest in and attraction to those who commit crimes.[1] The term is derived from the Greek word hubrizein (ὑβρίζειν), meaning "to commit an outrage against someone" (ultimately derived from hubris ὕβρις, "hubris"), and philo, meaning "having a strong affinity/preference for".
  • One of the most infamous examples of hybristophilia is the large number of women attracted to Ted Bundy after his arrest.[8][9] He often drew scores of women at the jammed courtrooms of his trials each day.[10] Bundy allegedly received hundreds of love letters from women while he was incarcerated, and married a woman, Carole Ann Boone, whom he had met while both were working in Washington. He proposed to her in the middle of proceedings while Boone was on the witness stand. Boone gave birth to a daughter whom it was believed Bundy had fathered.[11][12]
  • Jeffrey Dahmer, a serial killer, is said to have had amorous women sending him letters, money, and other gifts during his time in prison despite being a gay man and a cannibal.[13]
  • Richard Ramirez, the "Night Stalker" who killed 13 people and had "more than a passing interest" in Satanism, had fans who would write him letters and pay him visits. This included Doreen Lioy, who married him in California's San Quentin State Prison on October 3, 1996.[14] However, Lioy eventually broke ties with Ramirez in 2009 after DNA confirmed he had raped and murdered 9-year-old Mei Leung, though it seems she never legally filed for divorce.
  • Charles Manson's fangirls are also examples.[15]
  • Terrorists such as Ted Kaczynski,[16] Timothy McVeigh, Anders Behring Breivik,[17] and Dzhokhar Tsarnaev[18] have also been the objects of hybristophilia.
  • School shooters Eric Harris and Dylan Klebold have been posthumously subjected to hybristophilia.[19]
  • Karla Homolka, a serial killer who acted as an accomplice to her husband Paul Bernardo, is considered to be a hybristophile by some forensic psychiatrists.[20]
  • Jeremy Meeks, following his 2014 arrest for felony weapon charges, went viral on Facebook for his appearance in his mugshot. After his release, he became a fashion model
Hybristophilia е ИСКЛУЧИВО ЖЕНСКА КАРАКТЕРИСТИКА, односно некој маж кој извршил убиство или убиства е екстремно привлечен кај жените. Не сите жени имаат hybristophilia, но САМО ЖЕНИ ја имаат .

Прегледај го приврзокот 410443

Секако дека ова е измислено, ама јака е логикава на крајот Казанова килер, thats a great name for a killer :D

Член од
4 август 2018
Мислења
1.530
Поени од реакции
3.286
Ти прво научи што значи поимот инцел. Инцелите сметаат дека не се способни да остварат романтична или сексуална врска со жена. Својот револт и одбивноста односно омразата спрема жените ја искажуваат на интернет мрежи и форуми за да се чувствуваат подобро самите со себе. Тоа не е ништо помалку од една нарцисоидна личност која има проблем со својата психа. Веројатно многумина ќе се препознаат во текстов...Ништо лично само да го прецизирам поимот инцел.
Фала ти Зурла што ми го дешифрира и објасни поимот инцел пошто ме мрзеше да трошам време на такви работи а стално го читам..Сум бил во врски со сексуални исходи и јазикот сум им го ,,клавал" до Г-точката а посебно клиторис ,,корнење" со забите,така да не сум од таа категорија,скраја да е..

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.771
Поени од реакции
30.628
Па вака по твое излегува дека има и жени ѓубриња... Сакаш да кажеш дека ѓубриња мажи имаат примерни и совесни жени? Јас мислам дека карактерите или особините се формираат највеќе прво од родителите а потоа и во нашето опкружување каде што живееме односно од околината која што не опкружува.
Не си ми ја сфатил поентата ама ајде

Член од
22 август 2022
Мислења
538
Поени од реакции
1.780
Кога сите ние и мажите и жените ќе сфатиме дека поентата е да најдеш личност во којашто ќе најдеш она што ти треба и можеш да го добиеш без големи жртви, а не што фантазираш, или што капиталистичкиот свет те подбуцнува да фантазираш и да мислиш дека по секоја цена треба да се бориш да биде твое, сите ќе бидеме посреќни, ни нарциси, ни гоустери, ни геслајтери ќе останат. Оти ќе знаеме што ни треба и кој не може да го пружи бај бај.

Опсесија, амбиција, борба за недостижно, овие пориви да ги искористиме на други полиња, пример кариера, здравје, статус.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.998
Поени од реакции
24.458
Никој не го оспорува тоа.

Јас разбирам човек да се промени поради себе, но да се променувам себеси само поради тоа дека одредени однесување ми носат жени во кревет? Тоа значи дека мојата личност е помножена со нула.

Зарем не го поминуваш животот како автентичен човек? Погрешно ли наровоучение ли вадам?
Сега ќе пишам некои работи со кои сигурно нема многу да се согласат а и не е убаво да се слушнат.

Замисли сакаш да учествуваш на маратон, ама по опис и карактерни особини си уживач-релаксатор, сакаш да се лупнеш на кауч да си пуштиш серија и да ја бинџ гледаш. И ми викаш ама зошто морам да се променам за да трчам маратон, мојата личност така ја множам со нула. Ок, валидно, ама тогаш нема да трчаш маратон.

Или замисли си човек што не преќутува. Тоа ти е дел од личноста. И утре задутре ќе се вработиш. Ако не си ја промениш личноста и "се помножиш со нула" како што ти го перцепираш, а не е баш секогаш така, тогаш ќе останеш невработен долго време.

Затоа ти реков зависи што сакаш. Сакаш да си бидеш тој што си? Ако тој што си, ако тие карактеристики што те прават тебе тој што си не се карактеристики што жени ги посакуваат кај еден маж тогаш спреми се да бидеш сингл долго време.

Ама ете знам и момци што со жени се поразлични отколку што реално се. И што треба сега да им кажам дечки бидете монаси не изигравајте фраери не ви треба секс и врска во животот бидете сингл со месеци и години и лишете се од природните потреби.

Валидни се и двата избора, твој живот, твои одлуки. Ама она што не е валидно е да се жалиш дека лежиш на кауч, а не можеш да истрчаш маратон. Маратонот треба да ги смени правилата за да можеш ти да го трчаш. Мислам и тоа е валидно, да се жалиш, ама ти нема основа во тој случај.

А оние приказни биди каков што си па макар бил смотан и фрик и на крај ќе се најде некоја која е еднакво смотана и фрик како за тебе се приказни за во холивудски сценарија. Посебно ако си машко. Жени секогаш ќе бидат бомбардирани со курови. Ти го немаш тој луксуз (не со курови да бидеш бомбардиран).

Кога сите ние и мажите и жените ќе сфатиме дека поентата е да најдеш личност во којашто ќе најдеш она што ти треба и можеш да го добиеш без големи жртви, а не што фантазираш, или што капиталистичкиот свет те подбуцнува да фантазираш и да мислиш дека по секоја цена треба да се бориш да биде твое, сите ќе бидеме посреќни, ни нарциси, ни гоустери, ни геслајтери ќе останат. Оти ќе знаеме што ни треба и кој не може да го пружи бај бај.

Опсесија, амбиција, борба за недостижно, овие пориви да ги искористиме на други полиња, пример кариера, здравје, статус.
И Израел да ја прекине инвазијата врз Газа, Зеленски и Путин да седнат да се договорат и на гладните во Африка да им обезбедиме 3 топли оброци на ден.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.424
Поени од реакции
11.248
Не знам дали си чула за преправање и маскирање, многу, т.е не многу него повеќето мажи глумат пред да стапат во брак.;)
Епа за тоа ти викам дека треба да бираш на кој ќе му дозволиш да ти се удвара :D

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.045
Поени од реакции
9.389
Сега ќе пишам некои работи со кои сигурно нема многу да се согласат а и не е убаво да се слушнат.

Замисли сакаш да учествуваш на маратон, ама по опис и карактерни особини си уживач-релаксатор, сакаш да се лупнеш на кауч да си пуштиш серија и да ја бинџ гледаш. И ми викаш ама зошто морам да се променам за да трчам маратон, мојата личност така ја множам со нула. Ок, валидно, ама тогаш нема да трчаш маратон.

Или замисли си човек што не преќутува. Тоа ти е дел од личноста. И утре задутре ќе се вработиш. Ако не си ја промениш личноста и "се помножиш со нула" како што ти го перцепираш, а не е баш секогаш така, тогаш ќе останеш невработен долго време.

Затоа ти реков зависи што сакаш. Сакаш да си бидеш тој што си? Ако тој што си, ако тие карактеристики што те прават тебе тој што си не се карактеристики што жени ги посакуваат кај еден маж тогаш спреми се да бидеш сингл долго време.

Ама ете знам и момци што со жени се поразлични отколку што реално се. И што треба сега да им кажам дечки бидете монаси не изигравајте фраери не ви треба секс и врска во животот бидете сингл со месеци и години и лишете се од природните потреби.

Валидни се и двата избора, твој живот, твои одлуки. Ама она што не е валидно е да се жалиш дека лежиш на кауч, а не можеш да истрчаш маратон. Маратонот треба да ги смени правилата за да можеш ти да го трчаш. Мислам и тоа е валидно, да се жалиш, ама ти нема основа во тој случај.

А оние приказни биди каков што си па макар бил смотан и фрик и на крај ќе се најде некоја која е еднакво смотана и фрик како за тебе се приказни за во холивудски сценарија. Посебно ако си машко. Жени секогаш ќе бидат бомбардирани со курови. Ти го немаш тој луксуз (не со курови да бидеш бомбардиран).

И Израел да ја прекине инвазијата врз Газа, Зеленски и Путин да седнат да се договорат и на гладните во Африка да им обезбедиме 3 топли оброци на ден.
Проблемот околу автентичноста се јавува кога се јавува проблем со конфликт на интереси....пример ти слушаш класична музика и свириш на клавир по некад од заебанција а бркаш цура што слуша Бака Прасе. Има и еден друг момент, колку цурата инсистира на својата автентичност. Ова истото важи и за двата пола ма да кај мажите е поизразено нормално.
Ја те разбирам која ти е поентата, а таа е да гледаш секогаш позитивно на работите и се слагам со тоа 100%, ма да по некад што не се ебало не се кози што викаф кумановци.

Член од
5 март 2023
Мислења
431
Поени од реакции
1.747
Aha,
Znach tvojov gospodin so negovite kulturni maniri TI smeta i morash da go prevospituvash( kako shto velish) za da stani polosh?
Ili shto sakash od/so nego da postignish ?
Жената ќе се заљуби у мажот каков што е и во текот на врската/бракот од петни жили ќе се труди да го измени, откако ќе успее, ќе го остави со образложение дека се изменил и не е тој истиот од почеток. Ај сега ти најди овде НЗС.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.998
Поени од реакции
24.458
Жената ќе се заљуби у мажот каков што е и во текот на врската/бракот од петни жили ќе се труди да го измени, откако ќе успее, ќе го остави со образложение дека се изменил и не е тој истиот од почеток. Ај сега ти најди овде НЗС.
Може јас? Замисли си мајстор и ти треба асален чекан за работа. И еден од продавница го пробуваш удираш во камен, удираш во даски, удираш во метал ако притоа измени форма или се скрши нема да го земеш, ќе го оставиш.

Жена сака да биде доминирана и сака доминантен маж. Единствено нешто што жена презира повеќе од твоите маани и недостатоци е твоето менување на истите пошто она така сакала и ти рекла. Така да ти си мислиш дека ќе имаш мир ако и удоволиш со тоа што нема да гледаш фудбал и да се дереш пред екран во недела навечер, а уствари си пукаш во колено пошто жена нема да си помисли еј види колку е добар и сака да ми е убаво туку види го идиотот да му кажам фрли се во Вардар ќе се фрли.

Жена сака да биде оплодена од маж од кого ќе остави здрави поколенија кои ќе бидат утре лидери на племето, а не мочковци што удоволуваат на други, па дури и на неа. Уствари не дури и на неа, ОСОБЕНО на неа.

Kajgana Shop

На врв Bottom