Lester Freamon
A man of focus, commitment, sheer will...
- Член од
- 14 јануари 2015
- Мислења
- 16.353
- Поени од реакции
- 36.834
Една држава е таква од цел запад, макар што и тука има едно чудо што се шлепаат на партнер визи, студентски и backpackers меѓу кои имаш секаков трулеж.So da ti objasni, koa ti e prilicno jasno koj ide tamu samo teras inaet. Zapadot, pogotovo amerika, gi sobira najdobrite talenti vo sekoja oblast. Ti sam imas pisuvano za rigororzniot proces na migracija si si go prosol, dali mislis deka so taa selekcija kje priberat polosi kandidati od rusija, kade i kjoro i sakato mozhe da otide i da dobie dozvola za prestoj.
Германија се отсели кој стигна, имам школски што лежеше 2 пати затвор во мкд, еднаш за грабеж, еднаш за дилање, го гледам веќе 2 години се шета и слика низ Германија, значи 0 филтер. Сличен негов побратим од другиот клас гази низ УК.
Сад да не правиме муабет, милиони влегуваат на лотарија, милиони се селат на црно преку Мексико, уште имаш цели контејнери што се шверцаат од по Кина и да не редам.
Жими H1B, со која си ги донесоа талентите од цел свет, и оваа е единствената причина што се држат уште на некакво ниво. Нивниот образовен систем е 0, а еве го и тука е тешко срање, децата ги заебуваат бетер и од тоа што гледате со новите Кембриџ или какви и да се во тек во Мкд.
Немало оцени да не им се скршел духот на глупите
, на натпревар немало прво место туку сите добивале медали
, до 7мо или не знам кое одделение немаат воопшто домашна работа, и после ќе пиштат оти ги прегазиле Азијците, или оти мигрантите сме им ги земале работните места.Парите се единствената работа што го држи западот, а како тргнало, ќе станува се помалку атрактивен за селење. 1-5 милиони куќа/стан, 40 години нема да го исплатиш ако чекаш од плата, здравството е упм да не те однесе патот во болница оти не ти стига еден стан од Скопје за операција. Образование како што ти пишав, даноци 35-50% плус пак ДДВ на глава, веќе е на граница на неисплатливост, а станува се полошо.