Rabotata e poznata.Mislele na samocistenje na vnatresniot izmenuvac ama nasive lokalci ne doplatile za opcijata iako nas kupuvacite ni ja naplatile .
A taa opcija sto ti ja spomnuvas delumno ja ima e sega zosto delumno .
Ako opcijata xfan ja aktiviras preku aplikacija i klimata ja koristis komanduvas samo preku aplikacija togas ke ja imas taa opcija tajmeri i zastita od zamrznuvanje ona 8c no ako vo megju vreme samo ednas go iskoristis dalecinskoto togas glupata klima gi resetira site postavki od aplikacijata i nisto ne vazi treba pak nanovo setiranje aktiviranje sto e ekstremno glupo.
Na mitsubishi toa sto sum go zadal ednas preku aplikacija sekogas vazi nezavisno sto ke presetiram na dalecinsko vrven softver.
Ona nekoj post pogore so sporedbata gree daikin i zosto e poskap daikin veruvam ima mnogu zosto e toa taka i najbitno za sledni korisnici na inverter ured e da e pravilno dimenzionirana pa i naddimenizionirana za prostorot ako sakaat primarno greenje da e klimata.
Ovie nekoi nafrlanja zosto pojaka pa nema potreba batalete oti sigurno ne ja kupuvas klimata za samo edna zima koja e prognozirana relativno topla tuku planiras bar 10godini da ja koristis a nemas poim dali naredna godina nema da ima zima so 30-50dena magla i dnevna temperatura od 0stepeni a nokna -12 i ova e osnovna pricina za 35m2 da kupis 5.5ka sto ima nekoja solidna modulacija i ke raboti i kako 2.5ka a i pri potreba kako 7ka.
Ama prodavacive kaj nas namesto da ti kazi taka ti veli za 35m2 ako nemas fasada pvc i imas vizba dolu zemi 3.5ka teraj i posle toj kupuvac go gledas pak cadi so odjakot i pluka po toj nekoj brend sto ne mu vrsi rabota.
I sega nema potreba da se javat onie prodavaci sto nudat prepakovana 5.5ka so oznaka na 3.5ka i ja prodavaat za 3.5ka a so cena na 5.5ka i da tvrdat kako nivnata ke zavrsi rabota.
Toa kako kineskive motorcinja znajs 80ks e ama zaradi registracija e 50ks pisana ama pak trosi za 80.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Pa nekat nikako da ja nadimenziraat klimata,duri poveke ja i poddimenzioniraat.
E toa go pravat oti posnaznite kineski klimi od 18 i 24 btu imaat visoka modulacija od 600w pa i preku 1000w 1000w,i golemi obrtaj i neskroten izduv na min m3 vozduh so najniski 700 pa i 900M3 izduv i licat na tajfuni.
I zatoa odat na pomali kineski klimatizeri od 12 btu koi nekoj so karakteristiki od 9btu.
A dobrite 5,5kw i 7kw sto mozat da dadat a pri toa da rabotaat i kako 2,5 kw klimi im se poskapi.
I toa nikako da go priznaat.
Ednostavno kineska klima od 5,5 i 7kw ne mozis da ja skrotis.
I pobrzo ke si zemat 3,5 kinez ,pa ako zastudi poke ke mora so dopolnitelno greenje ili kumbe.