- Член од
- 28 јуни 2018
- Мислења
- 795
- Поени од реакции
- 963
Сто е ова хемикалијаFala shto me pidsetivte da si kupam.
1,79€= 120 denari za 500 ml vo Norma Deutschland
Прегледај го приврзокот 410092
Сто е ова хемикалијаFala shto me pidsetivte da si kupam.
1,79€= 120 denari za 500 ml vo Norma Deutschland
Прегледај го приврзокот 410092
Nishto podobro i nishto polosho od toa Tomy kesichkata od 150ml shto za zhal ja plajchate 165 denariСто е ова хемикалија
Интересно е да се објасни зошто и покрај овие очигледни разлики, некои луѓе продолжуваат да купуваат во Веро и Тинекс?Ne moze da sporeduvate ceni vo Kam I Stokomak od edna strana, so drugite marketi... Sosema razlicen koncept na rabota se (sto e mnogu dolga I siroka prikazna) I zatoa ima takvi razliki na cena...
Primer, denes gledav flaer od Vero. Pasta za zabi Akvafres, redovna cena 210+, na akcija 180+.... Istata pasta vo Kiper I Kam okulu 90 denari
Pa napraj sam ako moras vekje da jades majonez, 2 minuti e bukvalno... Vaka samo se truete so kojznae sto...Nishto podobro i nishto polosho od toa Tomy kesichkata od 150ml shto za zhal ja plajchate 165 denari
I ako sakash prevod
Maslo od Repa 80% , Zholchka od Jajce 8% , ocetna kiselina, shejker,sol, senf,limonska kiselina,Antioxidanc ,
Ne beshe muabetot recepti tuku kolku e poevtin vo germanija vo sporedba so Makedonija!Pa napraj sam ako moras vekje da jades majonez, 2 minuti e bukvalno... Vaka samo se truete so kojznae sto...
Pa ne e istiot produkt, ne mesaj babi i zabiNe beshe muabetot recepti tuku kolku e poevtin vo germanija vo sporedba so Makedonija!
Pricini ima, I zasto isti artikli se poskapi (dolga prikazna), I zasto nekoi luge kupuvaat iako se poskapi...Интересно е да се објасни зошто и покрај овие очигледни разлики, некои луѓе продолжуваат да купуваат во Веро и Тинекс?
Изборот го има и во ефтините маркети, така да не би требало тоа да е пресудното.
I shto sakash sega da dokazhish?Pa ne e istiot produkt, ne mesaj babi i zabi
Ne se raspravaj za dzabe, nikoj ne vika deka vo DE ne e poeftino, ama treba da sporeduvas isto so isto ako sakas da pokazes nesto...I shto sakash sega da dokazhish?
Ili polesno ce ti beshe da pratev slika od Thomi 500ml za 3,12€ ??
500ml za 200den a vo mk 150ml za 165 denari
Еве ќе ти кажам јас пример зошто од Веро го купувам шампонот што го користам, а истиот во Кам е 100 денари поефтин.Интересно е да се објасни зошто и покрај овие очигледни разлики, некои луѓе продолжуваат да купуваат во Веро и Тинекс?
Изборот го има и во ефтините маркети, така да не би требало тоа да е пресудното.
јас еве купувам пена за бричење нивеа од тинекс за 150 да речеме и ме тера еден месец два. Од кам купувам Лалин едно џамбо паковање ме тера пола година за поефтино. Све си има предности и слабости, некогаш не значи дека ако плаќаш поскапо добиваш многу.Еве ќе ти кажам јас пример зошто од Веро го купувам шампонот што го користам, а истиот во Кам е 100 денари поефтин.
Со тој од Кам ставам цела рака шампон и ништо, ни сапуница, ни нешто се дешава, пола шампон на две миења, зошто ми треба пола шише за да ја измијам косата. И ми трае колку, да не бидеме буквалисти дека два пати се бањам во пола месец, ама за две недели немам.
Со тој од Веро ставам една капка и косата обилни сапуници, тело дури мијам со неа, едвај да ја исплакнеш. И многу многу подолго време терам со него.
Не знам која е финтата, зошто, како, што, ама ете една причина зошто јас производ купувам од Веро, а во Кам ми е 100 денари поефтин.
Да точно, само дека членот рече зошто некој би купувал нешто од пример Веро ако е на друго место 200 денари поефтино. И сакав да му кажам јас лично зошто купувам поскап производ во веро што во кам мн ми е поефтин. Ама не чини. И ме кошта многу поскапо на годишно ниво.јас еве купувам пена за бричење нивеа од тинекс за 150 да речеме и ме тера еден месец два. Од кам купувам Лалин едно џамбо паковање ме тера пола година за поефтино. Све си има предности и слабости, некогаш не значи дека ако плаќаш поскапо добиваш многу.
Zasto e toa taka, e mnogu ednostavno...^^
Разликата е во тоа што КАМ за разлика од сите други поголеми маркети,кога бараат понуда ти одредуваат по која цена ќе биде шампонот.Пример ти викат бараме шампон таков и таков и по таа цена за ние да го продаваме по таа и таа цена.Ова го зборувам од прва рака тоа го бараа од мене во браншата во која работам.Кај другите маркети ти даваш понуда на која има малопродажна цена и минимален попуст/рабат кој им доаѓа како маржа на некој начин.