- Член од
- 23 мај 2013
- Мислења
- 2.391
- Поени од реакции
- 5.753
Ако сакаме да видиме некоја промена на Балканот, Буџак мора да и биде приоритет на Русија.
Е не, нападот беше неуспешен воздушен десант врз Киев. Имаше слики го најавија, мора да е така. И војна се водеше во Ирпин и Буча, а ниедна зграда не е урната, ни ништо. Или па снемаа артилерија па користеја Хеликоптери како замена за артилерија, пошто биле косо поставени, па го зголемувале ренџот. Ти тотално неписмен за војна. Јас и да сум грешка (а не сум), сум читал сум се образовал. Настапив навивачки со Ерменија, си мислев дека Ерменците се ко генерацијата на Монте Мелконијан, заборавив дека западната (не ми треба војска) култура има навлезено длабоко и во Ерменија, но ете научив нешто и од тоа, дека на стара слава не се живее. Ти успешноста на воената интервенција ја евалуираш според напредок на Американците во Авганистан, каде што освен базите конотрлираа 0% од територијата и јадеа скоро секојдневни герилски напади. Исто и во Ирак. Само тоа е, кога господ делел разум, ти си бил на плоштад си фрлал боја и си се гаргулешкал со најголемиот шљам на општеството, пошто фасадите и спомениците ти беа криви за твојата беда. Али какви времиња идат, животот што го имавме пред ова, ќе ти биде бајка наспрема она што ни следи, а многу сакам да сум грешка.“Нападот од север беше феинт”
Билмез, не е ова фудбалска утакмица. Ова е реалниот свет каде има последици. Значи не е твојот клуб изгубил со 5 разлика ама утре е нов ден, без фудбал, и ќе пиеш пиво и нема кyp да те боли... Не овде има последици. Појаки САД = појаки УЧК = повеќе ебeње на твојот шyпaк (и метафорички и реално). Што е причината зошто јас секогаш и секаде навивам против САД. Сеедно дали тоа е Иран, Кина, Русија, Венецуела. Итн.Кој јебено верува или отворено навива за САД бре човече. Освен вие пар ликови што ко дебили се понашате ко да е фудбалска утакмица не гледам други такви.
...
Шо сакате, да се соблечеме голи до појас, оро да играме околу огин и да се дереме ПУТИНЕ ПОБЕДИ? Треба да го валидирам твоето бајковито мислење формирано врз основа на твитер анонимуси што Русија само на нет ја виделе?
Добро бе ти глуп ли си или ретардиран? Читаш ли што пишувам? Тоа што ти ќе навиваш за Русија нема да ја смени реалноста бре чоек. Реалноста е индиферентна за тоа какви глупости ќе истрескаш на темава.Билмез, не е ова фудбалска утакмица. Ова е реалниот свет каде има последици. Значи не е твојот клуб изгубил со 5 разлика ама утре е нов ден, без фудбал, и ќе пиеш пиво и нема кyp да те боли... Не овде има последици. Појаки САД = појаки УЧК = повеќе ебeње на твојот шyпaк (и метафорички и реално). Што е причината зошто јас секогаш и секаде навивам против САД. Сеедно дали тоа е Иран, Кина, Русија, Венецуела. Итн.
Ти ако знаеш да објасниш зошто навиваш за западните, јас до сега не сум го видел тоа. А пун кypац постови имаш изнапишано.
Тоа за ставот, а за допирот со реалноста и свесноста што се случува во војнава - за тоа ме мрзи веќе и да пишувам. Наликуваш на Шеки кога ги брани лудаците и лгбтп култот - сеедно е што факти ќе му напишеш, него реалноста не го допира во измислениот свет во кој живее. Ни ти не си многу различен со немањето допир со реалноста... Патем во најновите вести украинското ПВО сруши 9 од 9 Гераниуми, и 2 од 2 кинжали. Ете малку копиум од ВСУ те частам.
Ако за некој важи емпириски и докажано дека лупа глупости низ темава, тоа си уште само ти. Тенеќе се повлече на време и ти ја препушти улогата тебе. Останаа твоите хаику песни за бредлињата и абрамсите... и снемувањето на Руски тенкови, авиони, артилерија, авионски бомби, потфрлање на разуизнавањето, милионите Руски жртви и што све уште не.Добро бе ти глуп ли си или ретардиран? Читаш ли што пишувам? Тоа што ти ќе навиваш за Русија нема да ја смени реалноста бре чоек. Реалноста е индиферентна за тоа какви глупости ќе истрескаш на темава.
Дај просветли не Јамајка каков плод донесе феинот на северот. Колку блиску е Русија до остварување на стратешките цели? Дали беше планирано на Русија да и бидат бомбардирани авио бази со стратешки бомбардери, командата на црноморската флота на Крим и еден куп бродови да изгубат? Дали и тоа беше некој феинт за да се земе третата нива пред Часов Јар?Еве им ги одприлика моралните и патриотските височини. Се продал за $42,000 .
Army intelligence analyst charged with selling military secrets to contact in China for $42,000
Sgt. Korbein Schultz allegedly told his co-conspirator that he wanted to be like "Jason Bourne."www.cbsnews.comАвтоматски споено мислење:
Ако за некој важи емпириски и докажано дека лупа глупости низ темава, тоа си уште само ти. Тенеќе се повлече на време и ти ја препушти улогата тебе. Останаа твоите хаику песни за бредлињата и абрамсите... и снемувањето на Руски тенкови, авиони, артилерија, авионски бомби, потфрлање на разуизнавањето, милионите Руски жртви и што све уште не.
Тука се збори со навивање, да. Може ти не навиваш, ОК. Ама дека лупаш глупости тоа е евидентно.
Сум ти рекол 3 пати до сега, ако е реалноста тука, ти си во Нов Зеланд.
Ти и твоите бурлески... Ти реков, неписмен си за војување воопшто. Не разбираш најосновни работи во војувањето. За тебе војувањето е flawless victory. Најди некое племе во средна Азија и бомбардирај го и тоа е победата. Објаснети ти се многу работи уздуж и попреку, али џабе. На чоек можеш со сила да му земеш само, не да му дадеш. ок, нека ти биде, северот беше обид на окупација на Киев со 9000 војска и најавен со слики воздушен десант, пошто нели немале доволно разузнавачки информации во земја со 30% Руско население, со која се во прокси војна 8 години.Дај просветли не Јамајка каков плод донесе феинот на северот. Колку блиску е Русија до остварување на стратешките цели? Дали беше планирано на Русија да и бидат бомбардирани авио бази со стратешки бомбардери, командата на црноморската флота на Крим и еден куп бродови да изгубат? Дали и тоа беше некој феинт за да се земе третата нива пред Часов Јар?
Ова 100% мајкати или сестрати јаделе лајна за мене ...Ти си можда најглуп од цел форум ти ебам црепот заостанат.
Тоа за кој навиваш кажува колку го разбираш светот во кој живееш.Добро бе ти глуп ли си или ретардиран? Читаш ли што пишувам? Тоа што ти ќе навиваш за Русија нема да ја смени реалноста бре чоек. Реалноста е индиферентна за тоа какви глупости ќе истрескаш на темава.
Останаа твоите хаику песни за бредлињата и абрамсите...
Абе нели ја сјебале фабриката, од каде новЕстонците рикаат бидејќи злобните Руси им го бомбардирале селото кога се бореа со сликарот против нив. Чекај сеа, Русите го сплескале Талин? Па нели и Украинците се тепаа во Црвената Армија или они афк биле тогаш?
Нов А-50У влегува во служба на ВСРФ.
Ги снема и него, и другиот што работеше во воена индустрија на сад.@jamajka и генералот го нема послем падот на кајганава, дали мудро го искористи моментот или е баниран којзнае
Да вебдевелоперот што пишуваше на отворен форум дека работи за воената индустрија во СадАбе нели ја сјебале фабриката, од каде нов
First, Ukraine Shoots Down Two of Russia’s A-50 Radar Planes. Then Russia Prepares A Replacement A-50. So Ukraine Targets Its Factory.
The Russian air force's rare A-50 radar planes aren't safe in the air or on the ground.www.forbes.comАвтоматски споено мислење:
Ги снема и него, и другиот што работеше во воена индустрија на сад.