Змејко и
Гледачот Дуле од Велес
- Член од
- 10 април 2005
- Мислења
- 1.103
- Поени од реакции
- 1.419
Две букви си тодал Томо, полесно крстот да го носи:Primum vivere deinde philosophari
Premium vivere deinde philosophari
Две букви си тодал Томо, полесно крстот да го носи:Primum vivere deinde philosophari
Se e bozja volja znaci seto zlo e od Nego! Pojasno zdravje!Zloto go pravat Lugjeto ne Bog! Bog uchi na Ljubov, Sozhivot na dobri raboti a nie sme tie shto ipak gledame da si napakostime!
Bile ama gi sotreja do koska. Greota e i da se cita sto im pravele "hristijanskite braka".
Папата има дадено најдобри одговори за (ова што го спомињате).
Богомилите се оригинал Македонска религија, создадена кај нас и од наши луѓе. Колку што памтам од што читав порано тие се првото Протестантско движење во Христијанството и може да се каже дека се прототип на сите денешни Протестански струиОва богомолциве се уствари како и ново верциве ? Нешто набрзина прочитав ме асоцираат едни со други..
Се точно напшиша само што не се слагам со тебе е тоа што православие е старата словенска религија затоа што и право и слава се два словенски зборови.Богомилите се оригинал Македонска религија, создадена кај нас и од наши луѓе. Колку што памтам од што читав порано тие се првото Протестантско движење во Христијанството и може да се каже дека се прототип на сите денешни Протестански струи
Интересно движење, според мене денешното тн "Православије" е продолжена рака и алатка за грчка пропаганда и би било добро Македонците да обратат повеќе внимание на Богомилизмот кој е вешто криен и маргинализиран од "православните" гркомани и нивните пулени
Мислам дека богомилството е повразно со Гностиците. Не е оригинално во смисла да се појавило самостојно, но е оригинално во толкување на нештата и практикување на истите на овие простори, многу поедноставно од самите гностици и нивните симболи .Богомилите се оригинал Македонска религија, создадена кај нас и од наши луѓе.
Ne beshe Dimce so Todor Peshterski u istiot neoslovenski pagan fazon deka nie sme arievcite belata rasa vanzemaljci dojdeni na ovaa planeta bash bash na ovie prostori pa od tuka se imame shireno? Slovenski Vedantizam kako se narekuvaat?
Не знам да ти кажам право. Не ги знам и двајцата што ги спомна, освен што знам дека едниот е во видеотоNe beshe Dimce so Todor Peshterski u istiot neoslovenski pagan fazon deka nie sme arievcite belata rasa vanzemaljci dojdeni na ovaa planeta bash bash na ovie prostori pa od tuka se imame shireno? Slovenski Vedantizam kako se narekuvaat?