Вие како држава... јас не сум државата ниту пак ти, јас и ти сме поединци кои не мора, повторувам не мора со ништо да се сложуваш во однос на власта, во однос на народот тука!
Индивидуализам малку, не ко црвени телиња...
Ц, омраза, не карма. Незнаење исто така... површно верување и познавање на нештата во светот...
Обид да се поништува изворот од каде доаѓаат оние кои навредуваат и се обидуваат да се отцепат од учењата од кои наследиле нешто, правилно или не...
Кармата работи на друг начин... премногу христијански гледаш на кармата, како мачење, како казна...
Или може погрешно те разбирам
„Народ“ составен од просечни гласачи кои навидум имаат моќ да гласаат и да одредуваат било што е морон! Народот следи... ограничува, сакаат ѕидови, да се чувстуваат виртуелно безбедни, не бирајќи средства за тоа... не е битна реалноста, туку чувството... што толку потпирање на чувства не знам!
П.С. На пример сатанизам пред 3 години беше да зборуваш за вакцинирање со вакцини... секоја глобализација обединување во едно Е сатанизам... според некои
Ова „сатанизам“ како што реков е канта каде што фрламе се со кое што не се сложуваме и не сакаме да постои во однос на нас, како поединци.
Нели?