Сатанизам

• Креатор на темата Креатор на темата Devil-King
  • Време на започнување Време на започнување
И Бетмен има Џокер, и јас имам добра и лоша страна како и сите луѓе.
А каков си ти, лош или добар...знаеме дека имаш лоша и добра страна, прашањето е каков си ти, и дали ја трансцендентираш таа дуалност на крајно егзистенционално ниво.

А каков си ти, лош или добар...знаеме дека имаш лоша и добра страна, прашањето е каков си ти, и дали ја трансцендентираш таа дуалност на крајно егзистенционално ниво.
Дали може сатанист да е добар според тоа што е сатанизмот - е прашањето :)

Зависи од тој/таа спроти мене и тежината на ситуацијата со проценка(немора да значи добра) и изборот на арсеналот.

Дали може сатанист да е добар според тоа што е сатанизмот - е прашањето :)
Од негова гледна точка можеби мисли дека прави добро. Исто како и црквата во некои случаи. Не дека сум сатанист др ми беше целта дека двете се во пакет

Само мртов сатанист е добар сатанист...
А бидејќи сите луѓе умираат порано или покасно според одредени принципи ... крајната цел (без разлика дали е сатанист некој или нешто друго) е добро. :)

А бидејќи сите луѓе умираат порано или покасно според одредени принципи ... крајната цел (без разлика дали е сатанист некој или нешто друго) е добро. :)
За сатанистите ако е можно што порано...

За сатанистите ако е можно што порано...
Нешта кои се дел од иста класа на постоење не им е дадено да судат за другите кога и каде им е дојдено времето да не се дел од истата таа класа. :)
Или на нашки: не сме повикани да одиме против нечија волја за живот бидејќи со тоа се навлекува огромна универзална карма која за плеќите на еден обичен неук човек е премногу и ќе му страда целото наследство на крвта во иднина. И внимавај, ти се суди и мислата не само делата. Бидејќи зборот е предвесник на делото...

Телемитски кажано :)

Нешта кои се дел од иста класа на постоење не им е дадено да судат за другите кога и каде им е дојдено времето да не се дел од истата таа класа. :)
Или на нашки: не сме повикани да одиме против нечија волја за живот бидејќи со тоа се навлекува огромна универзална карма која за плеќите на еден обичен неук човек е премногу и ќе му страда целото наследство на крвта во иднина. И внимавај, ти се суди и мислата не само делата. Бидејќи зборот е предвесник на делото...

Телемитски кажано :)
Телетабиски кажано :pos:

Телетабиски кажано :pos:
Што, сега ќе се обидуваш да ме навредуваш откако претходно зборуваше дека треба да се убијат луѓе бидејќи не се по твој терк на нештата?
Браво :)

Ќе испадне дека си сатанист по тоа што зборуваа другите колку е лош сатанизмот и какви се луѓе има во него (убијци и слично).

Што, сега ќе се обидуваш да ме навредуваш откако претходно зборуваше дека треба да се убијат луѓе бидејќи не се по твој терк на нештата?
Браво :)

Ќе испадне дека си сатанист по тоа што зборуваа другите колку е лош сатанизмот и какви се луѓе има во него (убијци и слично).
Јас сум Христијанско православно Божјо чедо.

Јас сум Христијанско православно Божјо чедо.
Се гледа по тоа што кажа и што мислиш за другите, да те цитирам:
Само мртов сатанист е добар сатанист...
Од христијанството и произлегува сатанизмот всушност, не може едното без другото - тоа и претходно го дискутираа тука на темава.

Од христијанството и произлегува сатанизмот всушност, не може едното без другото - тоа и претходно го дискутираа тука на темава.
Јас не сум доволно упатен и не би можел околу тоа нешто да дискутирам. Едноставно не верувам во тоа што го читам од твојот пост но би сакал нешто повеќе да знам за што се работи. Незнам можеби @PROROKOT ако би сакал и ако има волја може да напише нешто повеќе во врска со твојот став бидејќи Христијанството е негова тема.

Јас не сум доволно упатен и не би можел околу тоа нешто да дискутирам. Едноставно не верувам во тоа што го читам од твојот пост но би сакал нешто повеќе да знам за што се работи. Незнам можеби @PROROKOT ако би сакал и ако има волја може да напише нешто повеќе во врска со твојот став бидејќи Христијанството е негова тема.
Повикај пријател и повелете дискутирајте... и пробајте да не одите офтопик или сеири тепање... секогаш се учи поеќе при добра дискусија. Може и да ја разгледаш темава наназад бидејќи има христијани тука зброувано за оваа тема, нормално ако не те мрзи...

Едноставно верувањето не треба да е темел за било што, туку знаењето за нештата.

За христијанинот се е сатанизам ако не е православие посебно :) Сме ги читале низ годините нивните демагогии :)
И со ист став како тебе: да умрат сите кои не се православни, тоа е се зло и не вреди да има искуство како тебе на Земјата!
Ненормална работа.

Мое авторско истражување на темта Сатана односно Ѓавол преку книгите на кои се заснова овој мит. #Библија, #КнигаНаЕнох, #ЗагубениотРај https://youtu.be/sbCT61aAQ0Q
Ништо ново не си кажал.
Последната реченица во видеото..."Наша предрасуда и изговор е дека за злото во светоте виновен ѓаволот,за жал таа вина во целост одпаѓа на човештвото."
Ме потсети на...
5. И виде Господ Бог дека лошотиите меѓу луѓето на замјата се големи, и дека сите мисли и помисли во срцата нивни беа зли во секое време.
6. И се покаја Бог што го беше создал човекот на земјата, па се огорчи во срцето Свое.

Си се огорчил во срцето?

А само една реченица предходно велиш..."ноќта не е лоша,како што денот не е добар."
Зошто не направи ист ваков баланс помеѓу ѓаволот и човештвото?

И уште нешто,според тебе духовна книга е исто што и историска?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom