Исчезнати лица

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.196
Поени од реакции
9.915
Се сомневам дека судењето ке биде отворено за јавноста, заради свирепоста, медиумското внимание што го има случајот, како и за безбедноста на осомничените.
Патем, за да бидат работите јасни. Македонското судство одамна е во кал до гуша.
Сам себе ли се убедуваш со овие заклучоци? Пошто ја сум од Зимбабве па ти ќе ми раскажеш за корумпирано судство нели? Јас не сум му адвокат туку кај него ми се допаѓа тоа што има муда отворено и со документи јавно да ги линчува сите лопови и криминалци на кои ти се крстиш...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.015
А што ако без причина и основа е држен во притвор? Што ако и двајцата се колатерална штета мислам на Палчо и Александар? На кој начин ќе им се надомести целата психичка тортура? Не си прај бајрам на умот пошто во северџанија можеш да бидеш и наместен и неправедно осуден...
Филмот "Тетовирање" треба да се прогласи како документарен филм.
И зашто уште го верглаш муабетов кога дадов одговор на ова, ќе има судење, и ќе видиме, зашто сеуште замараш и у круг ги вртиш истите муабети. Знаеме дека се ложиш на теории на заговор, ок, знаеме која ти е поентата, и тоа е ок, твое легитимно право е и плус форум е, технички имаш право на истото, ама зашто сега да ја труеме темава со работи за кој апсолутно никој не го знае тој одговор?

Нестрплив си, одма сакаш све да знаеш, не иде тоа така, џабе се напињаш, обичен смртник си ко и сите остали тука, за одговорот ќе треба за твоја жал да почекаш извесен период, сигурно вечерва нема тоа да се деси, а нема ни утре, најверојатно ни задутре, нит па наредни недела - две -три или четири. И ти до тогаш истиов овој муабет у круг ќе го вртиш и после ќе се чудиш кога пак ќе лупнат клуч на темава.

Бесцелни ти се тие дискусии, поставуваш прашања за кои никој нема одговор, врз база на претпоставка, можда си у право, можда не, од она што до сега е приложено и се знае, е следново, Палчо бил во кола кога оваа била киднапирана, фатен е на камери, тројца се веќе уапсени, признале вина, дале локација каде се закопани две тела што е непобитен и многу битен доказ, дале исказ што се случило, така да во глобала доста круцијални докази веќе они имаат прибрано, и фактите налагаат дека Палчо бил директно инволвиран во киднапирањето зашто е фатен на ебана камера. Треба да си забеган у главата многу да мислиш дека Палчо после све ова е некаква колатерална штета.

Ќе треба да почекаш за таткото, да видиме он како е вмешан во цела оваа приказна, ете, оставив простор да има некои колатерални штети тука, ко тие што му помогнале на Палчо да се превезе до Белград и Турција на пример.
Се сомневам дека судењето ке биде отворено за јавноста, заради свирепоста, медиумското внимание што го има случајот, како и за безбедноста на осомничените.
Ќе видиме, не гледам како би им било од интерес ова да е затворено од јавноста, не верувам дека тоа ќе биде случај, обично вакви работи се дешаваат кога станува збор за функционери, во најголем случај, директно поврзани со власта, ко Кочо Анѓушев кога се тужеше со ИРЛ.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.987
Поени од реакции
67.807
Сам себе ли се убедуваш со овие заклучоци? Пошто ја сум од Зимбабве па ти ќе ми раскажеш за корумпирано судство нели? Јас не сум му адвокат туку кај него ми се допаѓа тоа што има муда отворено и со документи јавно да ги линчува сите лопови и криминалци на кои ти се крстиш...
Не се крстам во никого, намали со пењавењето. Никого нит бранам на форумов, нит промовирам.

Има Зоран Божиновски еден куп документи, скоро секојдневно ги изнесува. Никој не му мести убиство, нели?

Палчо е обичен психопат, апсен во повеќе земји, убеден дека е до толку битен, па него длабоката држава да го мести. Погледни им го само профилот на другарите негови. Од бизнисмен сомнителен, до копач на злато, до ладнокрвен убиец. Кругот е комплетиран.

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.196
Поени од реакции
9.915
Погледни им го само профилот на
Политичарите што се сега на власт...
Автоматски споено мислење:

Ќе треба да почекаш за таткото, да видиме он како е вмешан во цела оваа приказна, ете, оставив простор да има некои колатерални штети тука, ко тие што му помогнале на Палчо да се превезе до Белград и Турција на пример.
Поентата ми е дека треба објективно и реално да се проценува. И верувам дека после нашиот разговор иако не сум пророк повторно ќе се тераат муабети у стил "има докази, Палчо е убиецот а таткото е соучесник". Не фала доста е до тука. Јас од тука натака можам само да бидам активен читател на оваа тема но не и дискутант.

Последно уредено:
Член од
14 април 2012
Мислења
32.987
Поени од реакции
67.807
Па има докази, ти болдираа погоре.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.797
Поени од реакции
37.801
И зашто уште го верглаш муабетов кога дадов одговор на ова,

обичен смртник си ко и сите остали тука,
...не прочитав дека и за тебе важи истото или ти не си обичен смртник, а и профилната слика нешто ми е сомнителна за твое однесување кој смее и кој не смее, ако некој укажува со чисти примери за кои немате одговор веднаш ,,теорија на заговор" , а воопшто не му ги прочитавте ниту коментарите ниту интересните негови ,,зошто" ? - затоа!
...инаку и јас длабоко се сомневам дека човекот во минатото стапнал на Месечина, премногу нешта укажува на тоа.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Значи да ја заокружиме теоријата на зурла.

Палчо е местен за убиство, кое само по себе е голем ризик и притоа, како доказ е наведено дека Палчо немал мотив да го убие девојчето.

Значи чисто као суза, Не им се исплатело повеќе да го начекаат во некое ќоше и да му ја скршат главата или да го соберат и да го бутнат во некоја дупка, никад да не го најдат или да доживее сомнителна сообраќајка. Туку решиле баш дете да киднапираат у сред бел ден и да го утепаат.. онака лаганини. Пошто нели Палчо Рамбо у зуби го носи и нема маж што ќе го утепа. Али немањето мотив како доказ е пародијата уствари. Немањето мотив може да биде доказ за невиноста на Палевски, али неможе да биде доказ дека местенката би немала смисла ако нема Палевски нема мотив да го убие девојчето.

А уствари не е дека нема мотив да го убие девојчето од некоја си лична вендета со тие криминалите што ги праел со дедо му околу урбанизацијата на Дебар Маало и наместеното миљончето оштета што му го скина Грујо.

А башка потпикнување ставови попут „ти до вчера викаше дека татко му им давал информации“... Заклучокот може да е овој бил у Десна, каде што разглабале за стажирањето на слетувањето на месечината.

Не е ова до презумпција на невиност, ова е до недостаток на здрав памет. Ова е по секоја цена инсистирање на невиност.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.987
Поени од реакции
67.807
Сериозен доказ ли е тоа за тебе?
Не бе другар, ама е индиција дека учествувал во делото, и затоа има потерница, и затоа е во притвор. Дали тој пукал, ке се докажува. Ама сигурен сум дека не им текнало на АНБ да најдат 2-ца со IQ 80 од Велес, небитниот Палчо да го местат за убиство.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.628
Поени од реакции
8.443
Ама сигурен сум дека не им текнало на АНБ да најдат 2-ца со IQ 80 од Велес, небитниот Палчо да го местат за убиство.
Ili nekogo da skirijat ...

Zamisli go najdoja "Ubiecot Palco" a ne znaea deka kolata e prijavena za ischeznata zaedno so veleshanecot!
A prezentiraat videa tokmu od taa kola!
WOW

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.196
Поени од реакции
9.915
...и од кого?
Па токму тоа. Ако се сериозни докази поентата ми е кој ги објавил? Нели не беа за јавно објавување? Нели треба на самото судење да се објават? На тоа мислам. Ама не, братот @Syn ќе се изнасмее дека неговите коментари се сериозни а нашите смешни.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.797
Поени од реакции
37.801
Значи да ја заокружиме теоријата на зурла.

Палчо е местен за убиство, кое само по себе е голем ризик и притоа, како доказ е наведено дека Палчо немал мотив да го убие девојчето.

Значи чисто као суза, Не им се исплатело повеќе да го начекаат во некое ќоше и да му ја скршат главата или да го соберат и да го бутнат во некоја дупка, никад да не го најдат или да доживее сомнителна сообраќајка. Туку решиле баш дете да киднапираат у сред бел ден и да го утепаат.. онака лаганини. Пошто нели Палчо Рамбо у зуби го носи и нема маж што ќе го утепа. Али немањето мотив како доказ е пародијата уствари. Немањето мотив може да биде доказ за невиноста на Палевски, али неможе да биде доказ дека местенката би немала смисла ако нема Палевски нема мотив да го убие девојчето.

А уствари не е дека нема мотив да го убие девојчето од некоја си лична вендета со тие криминалите што ги праел со дедо му околу урбанизацијата на Дебар Маало и наместеното миљончето оштета што му го скина Грујо.

А башка потпикнување ставови попут „ти до вчера викаше дека татко му им давал информации“... Заклучокот може да е овој бил у Десна, каде што разглабале за стажирањето на слетувањето на месечината.

Не е ова до презумпција на невиност, ова е до недостаток на здрав памет. Ова е по секоја цена инсистирање на невиност.
...си закржлавил изгледа, извини вака, барем ти треба да знаеш какви служби постојат и кога се пушта домашна машинерија по препорака можеби и од надвор, де бе не ме разочарувај, не гледаш колку е проѕирна цела ситуација, штама со месеци!

Kajgana Shop

На врв Bottom