Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.743
Поени од реакции
30.560
Некој му го зема до грло на Таљат во Собрание, пред камери. Во право си за тоа, кој за што е способен. :D
Види ти сам напиша политички Монт Еверест.
Далеку е црпнатиот од политика, замисли лик ко него да ти биде политички идол.
Замисли млад комуњара иде на партиски митинг и го гледа типот како бог, а он обичен лажго, преварант, криминалец и тотален лузер во политика.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.261
Поени од реакции
26.118
Види ти сам напиша политички Монт Еверест.
Далеку е црпнатиот од политика, замисли лик ко него да ти биде политички идол.
Замисли млад комуњара иде на партиски митинг и го гледа типот како бог, а он обичен лажго, преварант, криминалец и тотален лузер во политика.
За Апасиев, тоа е делот што пробуваш да го избегнеш.

Кој кого гледа за идол си е негов личен проблем. Секој живее со последиците од сопствените избори во животот.

Член од
31 мај 2019
Мислења
317
Поени од реакции
999
Македонија за 2022 година има регистрирано 54 политички партии!!! :facepalm:

Алијанса на Албанците
Бошњачки демократски сојуз
Централна Демократска Унија
Демократска обнова на Македонија - ДОМ
Демократска партија на Албанците - ДПА
Демократска партија на Ромите
Демократска партија на Турците на Македонија
Демократска унија за интеграција - ДУИ
Демократски сојуз Скопје
Демократски сојуз на Власите во Македонија
Политичка партија Достоинство
Движење за Национално Единство на Турците - ДНЕТ
Граѓанска опција за Македонија - ГРОМ
Интегра - Македонска конзервативна партија
Македонска Акција Сопиште
Нова Либерална Партија - НИП
Нова Социјалдемократска партија - НСДП
Партија за целосна еманципација на Ромите - ПЦЕР
Партија за движење на Турците - ПДТ
Партија на обединети демократи на Македонија - ПОДЕМ
Партија за општествен и економски напредок - ПОЕН
Партија на пензионери
Партија на Власите од Македонија
Политичка партија Алтернатива
Политичка партија Демократи
Политичка партија Десница
Политичка партија Движење Беса
Политичка партија Левица
Политичка партија Нова Алтернатива
Политичка партија Родина Македонија
Работничко земјоделска партија на Република Македонија
Роми обединети од Македонија
Социјалдемократска Унија - СДУ
Социјалдемократски сојуз на Македонија - СДСМ
Социјалистичка партија на Македонија
Сојуз на Ромите од Македонија
Српска напредна странка во Македонија
Српска странка во Македонија
Странка на демократска акција на Македонија
ВМРО - ДПМНЕ
ВМРО Народна партија
Единствена Македонија
Политичка партија Европско Граѓанско Движење
Либерално демократска партија - ЛДП
Македонска Ера Трета
Движење за демократија, правда и слобода - ДПС
Политичка партија Десна
Демократска партија на Србите во Македонија
Демократски сили на Ромите
Комунистичка партија на Македонија - Титови Сили
Обединета партија за еднаквост на Ромите - ОПЕР
Трајно Македонско радикално обединување - ТМРО
Твоја партија
Глас за Македонија
Титови леви сили ги нема?

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.622
Поени од реакции
5.404
Кога сме за коалција ДПНЕ ДУИ не е баш фер таа констатација, грујо ја зема ДПА во влада па Албанците со ѕвецкање на оружје ја променија власта во државава, поради ова настана и тој мајски договор каде мора влада да прават победник со победник, но после баш ДУИ го погази тој договор и Мнозинството Македонци беа опозиција, е сега замислете ние во 2017 да ѕвецкавме со оружје.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.405
Поени од реакции
5.117
Абе може ми е субјективно, ама дури и Зоран Заев не би напишал вакво нешто, за луѓе што ги избрал, додека е политички активен. Овие работи се пишуваат во некои мемоари, после пензија, или од Будимпешта, кога си во азил и политички мртов.

Нека се овие тројца што ги исклучиле опортунистички џган и слаби карики (јас лично немам високо мислење за нив). Чија одговорност е што беа носители на листи во најбитните општини за Левица? И што едниот е претседател на Совет на Карпош? Зошто не го сменил опортунистичкиот џган до вчера?
Уф, кога се нема валиден аргумент се навлегува уште подлабоко во калта.
наместо да речеш дека тоа си го напишал во афект заради х у причини ти се обидуваш да оправдаш нешто што не се брани.

Овие од ДПсНЕ колку пати се извинуваа и бараа прошка заради лоша проценка на градоначалници, претседатели и...
...последната кадровска утка, градоначелнико на Скопието.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.261
Поени од реакции
26.118
Уф, кога се нема валиден аргумент се навлегува уште подлабоко во калта.
наместо да речеш дека тоа си го напишал во афект заради х у причини ти се обидуваш да оправдаш нешто што не се брани.

Овие од ДПсНЕ колку пати се извинуваа и бараа прошка заради лоша проценка на градоначалници, претседатели и...
...последната кадровска утка, градоначелнико на Скопието.
Точно, се извинуваа и бараа прошка. Не викаа дека немаат вина. :D

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.376
Поени од реакции
3.557
Абе може ми е субјективно, ама дури и Зоран Заев не би напишал вакво нешто, за луѓе што ги избрал, додека е политички активен. Овие работи се пишуваат во некои мемоари, после пензија, или од Будимпешта, кога си во азил и политички мртов.

Нека се овие тројца што ги исклучиле опортунистички џган и слаби карики (јас лично немам високо мислење за нив). Чија одговорност е што беа носители на листи во најбитните општини за Левица? И што едниот е претседател на Совет на Карпош? Зошто не го сменил опортунистичкиот џган до вчера?
Niedni interesi ne se vecni, pogotovo onie koi ne se osnovani vrz bizisi i finansii kako kaj kurto i murto. Ovie slabive kariki gi podlazale od X pricini a do vcera bile nekoj i nesto vo partijata. Niven problem, partijata gi otsekuva vo eden poteg.

Megjutoa transparentnosta i javniot otchet ne e slabost tuku doblest. Tebe moze ti deluva cudno sto nekoj politicar za promena go mete gjubreto nadvor od kukja, a ne pod tepih zatoa sto za dvete najgolemi partii vakvata transparentnost bi im otvorilo ogromna kutija so crvi.
Bas tuka treba da prepoznaes kolku e cvrsta Levica od vnatre.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235

Да, ама ова не е првпат, вторпат....ова е трет пат вака да се пресметуваат внатре. После првиот пат, стасаа скоро до пратеник. После вториот пат, кога исклучено беше крилото на Савевски и голем дел од основачите, стасаа до два пратеника. Ја мислам дека ја и ти имаме погрешна претстава за тоа шо е политички мудро постапување и не го ставаме тоа у контекст дека живееме негде кај шо премиер е Талат Џафери, еминентни политички ликови се Ковачевски и Заев, а главен ТВ аналитичар е Петар Арсовски.

Башка, имаме вакви примери бе. Бранко и Бучко, Бранко/Бучко и Стевчо, Грујо и Ганка...Бучко и Тито...

Член од
5 февруари 2024
Мислења
147
Поени од реакции
239
Branko Ristov za kurcot vo sovet na Karpos prema gragjani "mi se moze" mozda e sutiran
@Boro1918 ?

Член од
16 април 2014
Мислења
7.280
Поени од реакции
11.544
На овие што во 7:02 гласаа на референдумот, сеа Мукоски и ВМРО им се криви.
Треба да ве потсетувам за ова секој месец?

Член од
22 август 2020
Мислења
134
Поени од реакции
86
Секој што нема важечка лична карта, а има пасош без северна, да си извади лк или пасош со северна за да може да гласа

Sent from my 23021RAA2Y using Tapatalk

Член од
24 март 2010
Мислења
15.261
Поени од реакции
26.118
Да, ама ова не е првпат, вторпат....ова е трет пат вака да се пресметуваат внатре. После првиот пат, стасаа скоро до пратеник. После вториот пат, кога исклучено беше крилото на Савевски и голем дел од основачите, стасаа до два пратеника. Ја мислам дека ја и ти имаме погрешна претстава за тоа шо е политички мудро постапување и не го ставаме тоа у контекст дека живееме негде кај шо премиер е Талат Џафери, еминентни политички ликови се Ковачевски и Заев, а главен ТВ аналитичар е Петар Арсовски.

Башка, имаме вакви примери бе. Бранко и Бучко, Бранко/Бучко и Стевчо, Грујо и Ганка...Бучко и Тито...
Немам јас високи очекувања за политиката во Северна Македонија. Самиот факт што Стево, Гога и Ванковска се кандидати за претседател кажува се. Не е тоа зошто партиите сакаа да ги кандидираат, туку зошто не можеш да натераш човек со повисок потенцијал да се замара со тоа. Ни се допаѓало тоа, или не, Османи и Таравари имаат поголем капацитет од македонските кандидати. И како политичари, и како луѓе.

Па не знам дали се баш вакви тие примери. За мене вакви примери се Грујо против Антонио, и Грујо против Маријан Ѓорчев на ФБ, оговарање како стринки. Едно е политички судир, друго е ова. Тоа со Савевски беше политички судир. Овде Левица е многу поголема од некој џанак од Аеродром. Ама сепак одлучија да се плукаат со него. Што е тотално непотребно. Инаку мислам дека ќе имаат околу 7-8 пратеници. Што е реално успех, ама дали е во линија со нивните моментално очекувања, не знам.

Kajgana Shop

На врв Bottom