Левица - Политичка партија

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

• Да

• Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

• Не

• Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.647
Поени од реакции
37.606
...ете, што нема на НЕТ да се најде транспарентно, за да ни бидат работите појасни и колку толку со факти (вистинити колку толку).
... секоја донација на политичка партија на годишно ниво се доставува Финасиски извештај до Државен завод за ревизија со сите податоци и износи, а и со име и презиме на членовите кои донирале и нивните износи, а штом споредбата е за партијата Левица и на ВМРО ДПМНЕ, еве како би изгледало тоа за 2021 година годишниот извештај за 2021 година:

Screenshot 02-28-2024 23.38.58.png Screenshot 02-28-2024 23.39.55.png

Screenshot 02-28-2024 23.47.52.png Screenshot 02-28-2024 23.49.09.png

...со прва и последна страница на донаторите, без да навлегуваме детално во финасиите кои може секој да ги виде на НЕТ страниците на ДЗР (Државен завод за ревизија).

Screenshot 02-28-2024 23.49.52.png Screenshot 02-28-2024 23.53.51.png

...со прва и последна страна на донаторите, без да навлегуваме детално во финасиите кои може секој да ги виде на НЕТ страниците на ДЗР (Државен завод за ревизија).

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.229
Поени од реакции
7.924
...ете, што нема на НЕТ да се најде транспарентно, за да ни бидат работите појасни и колку толку со факти (вистинити колку толку).
... секоја донација на политичка партија на годишно ниво се доставува Финасиски извештај до Државен завод за ревизија со сите податоци и износи, а и со име и презиме на членовите кои донирале и нивните износи, а штом споредбата е за партијата Левица и на ВМРО ДПМНЕ, еве како би изгледало тоа за 2021 година годишниот извештај за 2021 година:

Прегледај го приврзокот 408020 Прегледај го приврзокот 408021

Прегледај го приврзокот 408023 Прегледај го приврзокот 408024

...со прва и последна страница на донаторите, без да навлегуваме детално во финасиите кои може секој да ги виде на НЕТ страниците на ДЗР (Државен завод за ревизија).

Прегледај го приврзокот 408025Прегледај го приврзокот 408026

...со прва и последна страна на донаторите, без да навлегуваме детално во финасиите кои може секој да ги виде на НЕТ страниците на ДЗР (Државен завод за ревизија).
I shto sega?
Dokazhavme deka zemjata e trkalezna ili deka ima i cesni vo MK?
Ako ne da pojdime do recica i da vidime kako shto kaj niv?

Abe ocite eden so drug ce si gi izvadite!

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.647
Поени од реакции
37.606
I shto sega?
Dokazhavme deka zemjata e trkalezna ili deka ima i cesni vo MK?
Ako ne da pojdime do recica i da vidime kako shto kaj niv?

Abe ocite eden so drug ce si gi izvadite!
... полека, најферски пишувам и барам податоци колку толку за задкулисни и политички игри, да се влезе клизачки во Левица, па утре со прстот во уста, знаеш што рекол Гоце Делчев, да те потсетам?

indexхх.jpg

...сега, единство треба на сите опозициски партии но не му знаеш кој е Тројански коњ и ќе ги зезне сите!

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.229
Поени од реакции
7.924
... полека, најферски пишувам и барам податоци колку толку за задкулисни и политички игри, да се влезе клизачки во Левица, па утре со прстот во уста, знаеш што рекол Гоце Делчев, да те потсетам?

Прегледај го приврзокот 408038

...сега, единство треба на сите опозициски партии но не му знаеш кој е Тројански коњ и ќе ги зезне сите!
Na beshe napishano zaradi tebe,tuku opshto za temata so donaciite,

Mi e preku glava vejce dva dena na sekoja strana i TV Stanicva istoto pa istoto. Demek ednite podobri od drugite!
Abe neka gledaat shto pravat Ljockistancive be. Ili podobro receno mirna voda brda rushi .

A najgolemiot Trojanski Konj po moe e Maksim.

A za Levica, gledajci go intervjuto shto go gledav pred edno 2 Nedeli kazhuva mnogu povejce od shto prikazhuvaat koga crekaat na Tv AMA vo nikoj slucaj Shtetno za makedonceto.
Pogledaj go ushte ednash, AMA malce dlabinski i obrni vnimanie na sporednite raboti shto gi kazhuva. ce razberish shto mislam.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.647
Поени од реакции
37.606

цитирам:
„Имаш две деца кои живеат на запад, а секој ден шириш пропаганда против западот.
Имаш две деца кои не ја споделуваат нашата судбина, не живеат во една од најнеорганизираните и најсиромашните земји во Европа а сакаш да бидеш претседател на таа земја.
Се викаш Билјана Ванковска. Ти си синоним за интелектуалната хипокризија на една земја, закопана на дното, пишува Златев.“

цитирам:
„Силјановска најави дека доколку стане Претседател во својот кабинет ќе ја вработи Билјана Ванковска со чија помош заедно ќе ги водат правните битки. Во својот говор, Силјановска најави неколку измени на Уставни одредби, како и враќање на Егејска Македонија, без притоа да објасни како мисли да го стори тоа...“
...а БВ не ги поднесува Егејците, хипокризија (лицемерие), а сака да биде Претседател на Македонија, а што со Македонците во Егејскиот дел што таа богами не ги есапи во душа, ми фрла дамка на нејзина искреност, а и другава како „ќе ја врати“ Егејска Македонија, падни стани муабет!

Последно уредено:
Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.229
Поени од реакции
7.924

цитирам:
„Имаш две деца кои живеат на запад, а секој ден шириш пропаганда против западот.
Имаш две деца кои не ја споделуваат нашата судбина, не живеат во една од најнеорганизираните и најсиромашните земји во Европа а сакаш да бидеш претседател на таа земја.
Се викаш Билјана Ванковска. Ти си синоним за интелектуалната хипокризија на една земја, закопана на дното, пишува Златев.“

цитирам:
„Силјановска најави дека доколку стане Претседател во својот кабинет ќе ја вработи Билјана Ванковска со чија помош заедно ќе ги водат правните битки. Во својот говор, Силјановска најави неколку измени на Уставни одредби, како и враќање на Егејска Македонија, без притоа да објасни како мисли да го стори тоа...“
...а БВ не ги поднесува Егејците, хипокризија и лицемерие, а сака да биде Претседател на Македонија, а што со Македонците во Егејскиот дел што таа богами не ги есапи во душа, ми фрла дамка на нејзина искреност, а и другава како „ќе ја врати“ Егејска Македонија, падни стани муабет!
Ti gi razbiram razocaruvanjata i frustraciite i mene mi e isto. AMA ako se ima sloga ce ima i boga.
I ostaj shto nekoj nekogash pogreshno razmisluval, i deka decata mu se vo stranstvo.
Bash tokmu togash razbiraat zoshto ne im se blisku do niv i zoshto gi boli shto ne mozhat da gi gledaat sekoj den a pogotovo vnucinata (Ako gi ima) .
I tokmu togash im doajga pametot da vidat kade zgreshile vcera, lani ili pred 10 God.
Zivotot e epten EBANA filozofija za da go svatat "Decava" po forumov. Nekoi raboti treba ednostavno da gi pominish!

P.S. Toa shto go kazhala Gordana dosega ne go imav slushnato ama go najduvam kako odlicen gest i tie dve kako profesionalci (bez razlika shto mnogumina ocite ce mi gi izvadat za textov) mislam deka mnogu povejce ce postignat odkolku ovaa shupelkava dosega.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.647
Поени од реакции
37.606
Ti gi razbiram razocaruvanjata i frustraciite i mene mi e isto. AMA ako se ima sloga ce ima i boga.
I ostaj shto nekoj nekogash pogreshno razmisluval, i deka decata mu se vo stranstvo.
Bash tokmu togash razbiraat zoshto ne im se blisku do niv i zoshto gi boli shto ne mozhat da gi gledaat sekoj den a pogotovo vnucinata (Ako gi ima) .
I tokmu togash im doajga pametot da vidat kade zgreshile vcera, lani ili pred 10 God.
Zivotot e epten EBANA filozofija za da go svatat "Decava" po forumov. Nekoi raboti treba ednostavno da gi pominish!
P.S. Toa shto go kazhala Gordana dosega ne go imav slushnato ama go najduvam kako odlicen gest i tie dve kako profesionalci (bez razlika shto mnogumina ocite ce mi gi izvadat za textov) mislam deka mnogu povejce ce postignat odkolku ovaa shupelkava dosega.
... лично сум дебатирала со БВ, што како не е важно, но да не ги сакаш Македонците од Егејска Македонија, со погрдни зборови за Егејците тоа е неопростливо, па што сака врвен професор и искуство да има, мене нема да ме излаже за вас не знам, вие си знаете!
... лично сум дебатирала со БВ, што како не е важно, но да не ги сакаш Македонците од Егејска Македонија, со погрдни зборови за Егејците тоа е неопростливо, па што сака врвен професор и искуство да има, мене нема да ме излаже за вас не знам, вие си знаете!

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.229
Поени од реакции
7.924
Imash video od toa? Bash bi sakal da vidam shto rekla, a sum nemal prilika

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.987
Поени од реакции
2.291
Извор?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.647
Поени од реакции
37.606
... не сум особа за лажен извор, најмалку, јас ја сакам Македонија и овој напатен народ, мрзам кодоши и тие кои се лицемерни, затоа не сум во ниедна партија, поради вакви политички игри, допринесувам за вистината да излезе на виделина, а и тие кои се невини, а набедени да се каже вистината, лично си знае БВ нејзин став кон Македонците од Егејска Македонија, таа на стари години не се менува, може само да биде лицемерна и толку, ама што не ги сака Егејците - не ги сака, факт!

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.229
Поени од реакции
7.924
... не сум особа за лажен извор, најмалку, јас ја сакам Македонија и овој напатен народ, мрзам кодоши и тие кои се лицемерни, затоа не сум во ниедна партија, поради вакви политички игри, допринесувам за вистината да излезе на виделина, а и тие кои се невини, а набедени да се каже вистината, лично си знае БВ нејзин став кон Македонците од Егејска Македонија, таа на стари години не се менува, може само да биде лицемерна и толку, ама што не ги сака Егејците - не ги сака, факт!
Abe vo red e se shto kazhuvash, ama daj pushti eden link sakam navistina da vidam shto rekla i koga rekla.
Poshto ne gledam Mak. Tv ovde ne sum imal i prilika da vidam a bash bi sakal .

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.987
Поени од реакции
2.291
Не викам дека не е точно, ме интересира причината.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.647
Поени од реакции
37.606
Не викам дека не е точно, ме интересира причината.
...па пола Македонци од оваа ,,Вардарска Македонија" не ги сакаат Македонците од таа екс ,,Егејска Македонија" денес, сега, па не во минато, впрочем не се откажале со Преспанскиот договор од нив, па сега види ти причина!

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.087
Поени од реакции
6.036
...па пола Македонци од оваа ,,Вардарска Македонија" не ги сакаат Македонците од таа екс ,,Егејска Македонија" денес, сега, па не во минато, впрочем не се откажале со Преспанскиот договор од нив, па сега види ти причина!
Тие пола Mакедонци од оваа Вардарска Македонија не ги сакаат Македонците од Егејска Македонија бидејки не се етнички македонци туку се етнички власи вештачки претопени во македонци преку менување на католичката вера во православна и менување на имињата и презимињата од влашки во македонски заведувајки ги истите во матичната книга на родени:
1709166702445.jpeg

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
2 јули 2008
Мислења
167
Поени од реакции
81
Сакам да прашам, кој од кандидативе актуелни (а и тие што до сега беа претседатели) нешто направија за Македонците од Егејска Македонија?

Што се однесува до Левица нели затоа што темава е за таа партија, конкретно за Ванковска (или кој и да беше на нејзино место) мислам дека тактика им е да имаат кандидат се со цел да добијат по-фер шанса да си кажат тоа што планираат на ТВ рачунајќи дека кандидатот за претседател сигурно ќе биде повикан на ТВ дебата. За парламентарни избори мислам дека Апасиев нема да биде повикан (бар не на побитните/поголемите) на ТВ дебати (демек слаби шанси имаат нели).

Слична тактика мислам дека има и Максим. Веројатно и он калкулирал дали како предводник на изборна листа или како кандидат за претседател се со цел медиумски да биде чуен.

Реално (за жал) немаат шанси ни Ванковска ни Максим да продолжат во втор круг, за таква ренесанса ќе почекаме уште неколку генерации.

Kajgana Shop

На врв Bottom