Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
ne. zapadot jasno kazava deka neke levica da bide del od vladeeckata koalicija.
Не.
Западот кажа дека неќе про-руски партии да бидат дел од власта. Што значи не само Левица туку и било кој друг. На пример, ако на некој му текне да смени правец.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
moe mislenje e deka na makedonija moze da i pomognat samo makedonci a makedonci so pari imas u dijasporata i normalno onie biznismeni doma. nitu domasnite biznismeni uste pomalku dijasporata ke zastane zad levica i levicarska partija. zatoa i rekov moze eden den ke se najde nekoj sto ke gi najde parite da ne zavisime od zapadot ama toa sigurno nema da e levica. oni se sareni kuroni, nisto poveke.
Кано, у право си дека македонската дијаспора да и помогне на Македонија. Ама дур чекаме таа помош да дојде, друга дијаспора изнакупи све македонско.

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.024
Поени од реакции
645
Не.
Западот кажа дека неќе про-руски партии да бидат дел од власта. Што значи не само Левица туку и било кој друг. На пример, ако на некој му текне да смени правец.
Тоа е филм на СДС и Дуи. Слушнале нешто про-руски партии па тоа го повторуваат како папагали . Сигурен сум дека и СДС и Дуи не знаат кај е Русија на мапа .

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Тоа е филм на СДС и Дуи. Слушнале нешто про-руски партии па тоа го повторуваат како папагали . Сигурен сум дека и СДС и Дуи не знаат кај е Русија на мапа .
не

имаше изјави од претставниците на нашите стратешки партнери

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.811
Поени од реакции
25.272
Не.
tocno. grujo go oseti toa na svoja koza. znaci potrebno e nekoj sto ke moze da pliva duri ne se oslobodime od kredite kako sto napravi grujo na vremeto a posle potrebno e i da mozeme finansiski da izdrzime i najdeme pari da go dopolnime budzetot. levica toa ne go moze, nitu ima kapacitet za toa nitu razbira kade e problemot. glas za niv e glas za opozicija. kraj na prikaznata.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
885
Поени од реакции
2.846
Кано, у право си дека македонската дијаспора да и помогне на Македонија. Ама дур чекаме таа помош да дојде, друга дијаспора изнакупи све македонско.
Албанците купи ја се оти се паметни . Македонија е сосед со Албанија и Косово, две албански држави . Кога ја работиш на економски план,идеш на политички и после нормално воен план . Постепено делење . Турците види кај вложуваат во Македонија . Каде се нивните повеќе. Штип,Скопје .

Значи се има активно помагање . Каде се нашите од Австралија ? Еве прашање и до Кано . Доста ми е од плачењето , абе нема институции, абе нема судски систем . Па добро бе . Израел бетер беше од нас како земја која е постојано во воена состојба . Грција . Зборувам за земја која е бетер и од нас . 7 пати банкротираат . Судски и политички систем не ти дава ни да отвориш школо да се збори на македонски јазик да се учи . Албанија е еби ветер од нас . Бугарија исто . Србија ?!! СРБИЈА ? исто гомно сме . Па имаа и поделба територијална па и војни со соседи . па како напредуваат оти се постави ја за центар на Балканот . Зошто Македонија не може да биде центар на Балканот . Зошто Скопје не ,а Белград да ?

Македонската дијаспора не сака да учествува оти не сакаат политичка нестабилност . Добро . Албанците ќе помогнат . Поефтино ќе ми биде у Чаир да се пазарам .

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.811
Поени од реакции
25.272
vidi dijasporata kako dijaspora treba nekoj od mkd da ja vodi. drugata dijaspora otkako gi lapna dijasportskite organizacii i go prenaosci sistemot sto go najde tamu pravilno kon svojte plus alji kako vodac ima rezulat. toa e se sto treba da vidite.

problemot e sdsm go razbi cel sistem sto bese izgraden zasto znae deka dijasporata niv gi neke. drug problem e sto i u vmro malku se plasat da ne im bidat zemeni foteljite pa mesto da stavat asalni luge da go vodat toa oni gi koristea matica i red drugi organizacii samo da butaat partiski kadri. ni oni ne rabotea pravilno, ali jas se nadevam deka u indina ke se smeni toa, ubavo sto ete gledate kako dobro funkcionira drugata dijaspora na toa pole.

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.024
Поени од реакции
645
не

имаше изјави од претставниците на нашите стратешки партнери
Па Тачи е 20 години на црна листа на нашите стратешки партнери во владина коалиција е. Пак ти викам обичен филм на СДС е тоа. И те како ќе направат влада вмро и левица ако имаат доволен број .

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.811
Поени од реакции
25.272
Албанците купи ја се оти се паметни . Македонија е сосед со Албанија и Косово, две албански држави . Кога ја работиш на економски план,идеш на политички и после нормално воен план . Постепено делење . Турците види кај вложуваат во Македонија . Каде се нивните повеќе. Штип,Скопје .

Значи се има активно помагање . Каде се нашите од Австралија ? Еве прашање и до Кано . Доста ми е од плачењето , абе нема институции, абе нема судски систем . Па добро бе . Израел бетер беше од нас како земја која е постојано во воена состојба . Грција . Зборувам за земја која е бетер и од нас . 7 пати банкротираат . Судски и политички систем не ти дава ни да отвориш школо да се збори на македонски јазик да се учи . Албанија е еби ветер од нас . Бугарија исто . Србија ?!! СРБИЈА ? исто гомно сме . Па имаа и поделба територијална па и војни со соседи . па како напредуваат оти се постави ја за центар на Балканот . Зошто Македонија не може да биде центар на Балканот . Зошто Скопје не ,а Белград да ?

Македонската дијаспора не сака да учествува оти не сакаат политичка нестабилност . Добро . Албанците ќе помогнат . Поефтино ќе ми биде у Чаир да се пазарам .
evrejskata i grckata dijaspora se vodeni od izrael i grcija preku razni organizacii u dijasporata primer pan makedoniki, evrejskiot kongres i red drugi. nemozes ti da ocekuvas nekoj vo AUS ili USA sto raboti i sozdava da ti volentira i da ti gi vodi rabotite/investiciite od drzava kade mu trebaat 5000 dolari mesecno da opstane. makedonija si ima diplomati, ekonomski atashea i red drugi sto pijat kafe i nisto ne rabotat u ambasadite. neka pocnat oni prvo. od kaj znam jas sto vi treba u mkd i kade e prioritet da se investira?

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
vidi dijasporata kako dijaspora treba nekoj od mkd da ja vodi. drugata dijaspora otkako gi lapna dijasportskite organizacii i go prenaosci sistemot sto go najde tamu pravilno kon svojte plus alji kako vodac ima rezulat. toa e se sto treba da vidite.

problemot e sdsm go razbi cel sistem sto bese izgraden zasto znae deka dijasporata niv gi neke. drug problem e sto i u vmro malku se plasat da ne im bidat zemeni foteljite pa mesto da stavat asalni luge da go vodat toa oni gi koristea matica i red drugi organizacii samo da butaat partiski kadri. ni oni ne rabotea pravilno, ali jas se nadevam deka u indina ke se smeni toa, ubavo sto ete gledate kako dobro funkcionira drugata dijaspora na toa pole.
Е да си жив и здрав. Затоа Вмро одамна не е партија што треба да биде.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.996
Поени од реакции
51.163
Македонската дијаспора е составена од истите чкопани македонци што ја населуваат Македонија. Тоа што сме ние тука, тоа се и они таму.... мисири .

Kajgana Shop

На врв Bottom