Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 август 2013
Мислења
1.330
Поени од реакции
2.083
Член од
18 јули 2009
Мислења
6.771
Поени од реакции
6.567
FB_IMG_1708944684497.jpg

Вчера Шкендија ги пуштила навивачите на Гостивар ...

Сега викендов Шкендија - Вардар , ке се случи ли еднаш во овие 30 години дозвола на Комити во Тетово од МВР и Шкендија кога веќе вчера пуштаат противнички навивачи ...

Балисти од вчера гледам спремаат мобилизација и пекол за Вардар :D

Последно уредено:
Член од
8 август 2013
Мислења
1.330
Поени од реакции
2.083
Прегледај го приврзокот 407743

Сега викендов Шкендија - Вардар , ке се случи ли еднаш во овие 30 години дозвола на Комити во Тетово од МВР и Шкендија кога веќе вчера пуштаат противнички навивачи ...

od strana na Ballisti veke ova e pominato, stvarnoo deckite sakaat da doagat Komitite. Shto k. da napraeme shto imame banane drzava, ne se sposobni edna utakmica da organizirat. Ne veruem deka ke pushtat. Plus vo Mart, sekogash ima rizik :D

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.728
Поени од реакции
3.098
Прегледај го приврзокот 407743

Pa I tie kako I onie od bitola samo za Vardar spremaat pekol

Член од
25 август 2023
Мислења
414
Поени од реакции
751
Ludilo e ova sto se slucuva so brojkava samo nagore i nagore na tribina nie Makedoncite definitivno koga ke stigneme na dnoto se osvestuvame, dobar prijatelski duh na edno stolce po dvajca stoevme ! Gradski ne ceka uste MVR da pocnat da dozvoluvaat i gostinski navivaci sekako i svesta da se krene kaj nas samite navivaci ete na Rakomet sami si go zaebavme derbito so pAlister…ama i vo Belgrad ima incidenti pa nema zabrana za gostinski navivaci taka da neznam kaj e greskata dali vo nas ili vo niv no vo sekoj slucaj morw da se opravi situacijata i da se dozvoluvaat navivaci na dvete ekipi i toa e toa

Член од
2 декември 2022
Мислења
247
Поени од реакции
584
Ludilo e ova sto se slucuva so brojkava samo nagore i nagore na tribina nie Makedoncite definitivno koga ke stigneme na dnoto se osvestuvame, dobar prijatelski duh na edno stolce po dvajca stoevme ! Gradski ne ceka uste MVR da pocnat da dozvoluvaat i gostinski navivaci sekako i svesta da se krene kaj nas samite navivaci ete na Rakomet sami si go zaebavme derbito so pAlister…ama i vo Belgrad ima incidenti pa nema zabrana za gostinski navivaci taka da neznam kaj e greskata dali vo nas ili vo niv no vo sekoj slucaj morw da se opravi situacijata i da se dozvoluvaat navivaci na dvete ekipi i toa e toa
Колку ке ни дозволат толку ке идеме, со шкупи или шкендија дуел само финале куп може да се деси

Член од
2 ноември 2022
Мислења
119
Поени од реакции
244
Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.091
Поени од реакции
74.876
FB_IMG_1709062631228.jpg

Пак ќе прашам, каде е причината што Мајмуни веќе подолго време се ваква беда?
Јасно ми е дека починаа неколку побитни членови, дел се иселија во странство, ама во толкав град со толку фудбалска публика да не се најде младина што ќе се организира посериозно?
Па еден куп помали групи од нив личат (барем во изглед на трибина и организација) на групишта према нив. И ова не е последниве години, туку години и години наназад. Освен со повремена бројка, со ништо не можат да се пофалат.

Не ми е јасно како оставаат вака стихијно да пропаѓа Победа. Први беа да ни се смејат кога Вардар испадна, ама Комити со сите сили и сега и во минатото реагирале кога имало слаби резултати. Сите спонзори сме ги строеле кога немало резултати и имало проблеми и сами сме го воделе клубот на два пати во овој милениум.
Гешо го носел клубот во трета лига. Еден Гешо да не можам да го решам, ебате групата. Градоначалникот брда и долини ветуваше пред да дојде на функција, демек сдс претходно го запираа напредокот на спортот во Прилеп, па дојде на власт и ништо не се смени.
Да не спомнувам дека прилепчани имаат свој член во комисијата за спорт на дпмне (гз и гаќи со Борко и Кралевски) со високи амбиции за политичка кариера (пустото р***о не знае проста реченица да сврзе) и пак ништо. Формираа екипа во мал фудбал колку да се замачкаат очи и таму вложуваат некои ситни пари.

Секогаш сум ги сметал како најголеми гомнојадци кога е во прашање Вардар, ама како некој што има многу другари прилепчани (грото фанови на Вардар за волја на вистината :D) и град во кој дел од фамилијата ми живеела 10 години, ептеееен ми е криво што Победа е на праг на трета лига и нема здрава група да го запали цел град.

П.с. гледам Ви**е што ги водеше кога никој друг не одеше на стадион, моли по коментари на фб да му помогнат парично дека заглавил во затвор. Жал ме фати за човекот...

Последно уредено:
Член од
18 јули 2009
Мислења
6.771
Поени од реакции
6.567
Во Македонската тифо сцена зачудува што Прилеп , Штип и Струмица иако поголеми градови навивачките групи се со мали бројки , поготово Штип и Струмица барем таму знам дека таму има млади и не е све иселено ...

Секоја чест на тие 20 души од Фаланга и Ајдуци што не се откажале и одат редовно , ама премалце е таа бројка за градови како Штип и Струмица , значи таму младите 80 % не се замраат со Македонски фудбал и тоа е тоа ...

Еве пример Неготино е драстично помал град од Прилеп , Штип и Струмица и Винари оваа сезона вадат поголема бројка од Фаланга и Ајдуци што е за почит, за Мајмуни не ни коментирам бидејки повремено се собираат на домашни утакмици а на гости не навиваат , така да срамота за град како Прилеп ..
Кавадарци исто е помал град од Штип и Струмица па Лозари вадат поголема бројка ..

Војводи Тетово незнам од кои причини ги нема после зимскава пауза ..

Јасно е дека многу нешта зависат и од моменталната позиција на самиот клуб , ама горе доле тие се бројките ...

Член од
24 јуни 2021
Мислења
75
Поени од реакции
189
Toa e brat toa sme nie Makedoncite samo da se sitime na drugi namesto da gledame samite da se opravime zalno za site Makedonski klubovi sto tonat u bezdna … a sepak site samo na Vardar se sitat.
Прегледај го приврзокот 407917

Пак ќе прашам, каде е причината што Мајмуни веќе подолго време се ваква беда?
Јасно ми е дека починаа неколку побитни членови, дел се иселија во странство, ама во толкав град со толку фудбалска публика да не се најде младина што ќе се организира посериозно?
Па еден куп помали групи од нив личат (барем во изглед на трибина и организација) на групишта према нив. И ова не е последниве години, туку години и години наназад. Освен со повремена бројка, со ништо не можат да се пофалат.

Не ми е јасно како оставаат вака стихијно да пропаѓа Победа. Први беа да ни се смејат кога Вардар испадна, ама Комити со сите сили и сега и во минатото реагирале кога имало слаби резултати. Сите спонзори сме ги строеле кога немало резултати и имало проблеми и сами сме го воделе клубот на два пати во овој милениум.
Гешо го носел клубот во трета лига. Еден Гешо да не можам да го решам, ебате групата. Градоначалникот брда и долини ветуваше пред да дојде на функција, демек сдс претходно го запираа напредокот на спортот во Прилеп, па дојде на власт и ништо не се смени.
Да не спомнувам дека прилепчани имаат свој член во комисијата за спорт на дпмне (гз и гаќи со Борко и Кралевски) со високи амбиции за политичка кариера (пустото р***о не знае проста реченица да сврзе) и пак ништо. Формираа екипа во мал фудбал колку да се замачкаат очи и таму вложуваат некои ситни пари.

Секогаш сум ги сметал како најголеми гомнојадци кога е во прашање Вардар, ама како некој што има многу другари прилепчани (грото фанови на Вардар за волја на вистината :D) и град во кој дел од фамилијата ми живеела 10 години, ептеееен ми е криво што Победа е на праг на трета лига и нема здрава група да го запали цел град.

П.с. гледам Ви**е што ги водеше кога никој друг не одеше на стадион, моли по коментари на фб да му помогнат парично дека заглавил во затвор. Жал ме фати за човекот...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom