Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
20 септември 2022
Мислења
1.884
Поени од реакции
7.172
Не знам дали се наивни. ама ако не се наивни тогаш се глупи или пак глумат лудило.
Мислам дека се работи за второто, нуклерано глупи се, можеби во својата област нешто и знаат ама за социологија/филозофија/политика се трупови.

Една молба може ли да не правите бесплатна пропаганда за северџганскиот сојуз (сдсСС, зелени, итн итн) и негативната кампања е кампања.

П.С.
Денес сум го давал потпис за кандидатите за Претседател на Македонија.
Чудно немаше за сите, само некои од кандидатите имаа “тетратка“.
Се разбира својот потпис го дадов за сите кои немаат можност за пристап до медиумите и се на некој начин цензурирани.
Онаја 2 пати ме праша дали ќе потпишам за Максо, и таков каков што сум реков дека мој потпис не давам за оние кои го создале Северџганистан.
Па ме прашува за некоја си Мерсиха, на што реков дека таа се кандидира за Иљирида а јас потпишувам само за оние кои се кандидираат за Македонија.
Според она што го видов најмногу има Ванковска, па Стевчо и Вело додека останатите се многу слаби, бидејќи реков дека Максо го сметам за северџган не ми ја отвори тертатката да видам колку има собрано :yid:
IMG_20240226_232128_274.jpg

Се маскирал во...
Епа не е случајност. :kuracc:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.335
Поени од реакции
26.295
Да, те разбрав, но има и друга варијанта.
Можеби Коцарев не барал ништо од Мицковски, можеби е поинаку, бидејќи нема доволно инфо можеме само да нагаѓаме.
Можеби Мицко барал од Коцарев да прифати да не бранува многу околу името, па Коцарев сакал не сакал морал да одбие.
Можно е и вакво сценарио, нели?
Да де, тоа ти викам. Коцарев од Мицкоски побарал да се реотворат работи што Мицкоски ни на сон не смее да ги чепне. Една од нив е преспанскиот договор. Т.е. не побарал, туку му кажал дека како претседател ќе му бидат на агенда. И тоа не му одговара на Мицкоски. Не кажав јас никаде ништо различно.
Да освои доволен број на двоцифрен број на пратеници за да мора да бидат земени од ДПНЕ во коалицијата. Барем колку ДУИ што има сега да извадат, дека ДПНЕ ,,нејќела" со нив да коалицира.
Ако очекуваш 14+ од Левица (колку ДУИ), ќе бидеш дебело разочаран. И двоцифрен број е тешко достижна работа.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
689
Поени од реакции
671
Јасно ми е тоа, затоа и не ги споредувам со партиските армии на ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ. Тие чекаат прво сите други да завршат, па ќе собираат 10к потписи во 3-4 саати, како показна вежба.

Ама и анархизам, и било што, Левица е многу поголема партија на ниво на држава од партијата на Максим која постои само во Скопје и Куманово. И како таква, мора да има партиска дисциплина за да има повисока динамика од ебените ЗНАМ. Бар ако желбите на Апасиев да ги замени СДСМ како најголема мејнстрим лева партија во државава се сериозни. Според бројките во последниве 4 дена, изгледаат како многу далечна желба.
Во левиот кампус според динамиката на потписи ако воопшто е можно некој да ја замени СДСМ, посериозни шанси има ЗНАМ (самите се ребрендирано СДСМ), а Левица ќе си го тера патот на марксисти-ленинисти.

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.884
Поени од реакции
7.172
Ако очекуваш 14+ од Левица (колку ДУИ), ќе бидеш дебело разочаран. И двоцифрен број е тешко достижна работа.
Ќе видиме, нас ни е најбитно сега да имаме македонски претседател (не од СДС само) и на парламентарните избори СДС да не ги прими сите албански курови зошто така слободно ќе може да ставиме крст на Македонија. Другите ,,опозициони партии" кај Албанците не само што не се исти, туку и полоши од ДУИ за УЧК - сувањето. Така што Мицко и Апасиев доколку видат дека заедно може да имаат 61+, тогаш мора да формираат влада по секоја цена зошто не ни бега де јуре Илирида која сега е де факто.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.416
Поени од реакции
24.142
Не бе еве @glogy вели че влегуеле во ЕУроспка ќе биле на маса и тогаш ќе правеле онаа што денес не сакаат да го прават.
И ти ли си за опција прво ЕУропска па после ако остане некој Македонец да врајчаме име?
Jas kazav uste mnogu mnogu oddamna deka zavrsi prikaznata. Sega koj kako si go sfati ,toa e drugo.
Gledam deka nekoi clenovi mislat deka agitiram za VMRO, i toa obicno ovie glupite sarenokurtonci po pravilo. VMRO sega ti e SDSM za siromasni. Ako nekoj se krsti vo niv deka mozat i ke popravat toa sto SDSM go sjeba ovie 7 godini, gadno se lazi.
Realno mnogu mi e gajle koj za koj ke glasa, posto kako sto rekov zavrsena e prikaznata.
Drugo mene od takt me vadi.
Sarenokurtonci koga mi se pravat cvekjinja za mirisanje, Apasiev mesija i kako tie bile praviot izbor. Kako da ti objasnam plasticno, toa ti e isto kako Zaev utre da formira partija i da gi treska istite gluposti kako Apasiev, i vie da se radvate oti ne znaete sto gomno e Zaev i sto sranja ima napraveno prethodno.
So ne biva, ne biva.
Duri vidi interesno, tri dena sedi postot so slikata, eden saren kurton, eden levicar ne se najde maz da kazi , site glumat amnezija, kjutat ko picki nekoj. Izgleda madinja imaja samo ko odrabotuvaa za SDSM, ko frlaja so kurtoni.
Toa e Levica za zal, zbirstina na razocarani sarenokurtonci i nisto drugo.

Член од
5 февруари 2024
Мислења
147
Поени од реакции
239
Ќе видиме, нас ни е најбитно сега да имаме македонски претседател (не од СДС само) и на парламентарните избори СДС да не ги прими сите албански курови зошто така слободно ќе може да ставиме крст на Македонија. Другите ,,опозициони партии" кај Албанците не само што не се исти, туку и полоши од ДУИ за УЧК - исувањето. Така што Мицко и Апасиев доколку видат дека заедно може да имаат 61+, тогаш мора да формираат влада по секоја цена зошто не ни бега де јуре Илирида која сега е де факто.
Proekcija na glavnite kaj vas se max 10 pratenici ova normalno za bustanje dodavaat nekoja brojka sto ne e za potcenuvanje za vlada vmro levica imaat edna dopirna tocka a toa e uslovot na levica za ponistuvanje na amnestijata za haskite slucai i zelbata na Mickoski da gi prati dui vo opozicija.

Член од
30 август 2012
Мислења
3.618
Поени од реакции
6.364
Немој бе па ти, уште ли со таа мантра.
Еве Македонците во Егејска и Пирин се во ЕУропска, и се обединија ли?
Кога ќе дојде време да гледате на работите онакви какви што се, изгледа ќе немам ...

...ќе седеле на иста маса и ќе биле во рамноправна позиција,... уште ли верувате во такви бајки :yid::yid::yid:
Автоматски споено мислење:

а ти од каде знаеш дека не прифатиле?
Па знам кој од тие двата која партија одбил , а на двата му беше понудено од различни партии

Член од
3 јануари 2023
Мислења
43
Поени од реакции
67
Jas kazav uste mnogu mnogu oddamna deka zavrsi prikaznata. Sega koj kako si go sfati ,toa e drugo.
Gledam deka nekoi clenovi mislat deka agitiram za VMRO, i toa obicno ovie glupite sarenokurtonci po pravilo. VMRO sega ti e SDSM za siromasni. Ako nekoj se krsti vo niv deka mozat i ke popravat toa sto SDSM go sjeba ovie 7 godini, gadno se lazi.
Realno mnogu mi e gajle koj za koj ke glasa, posto kako sto rekov zavrsena e prikaznata.
Drugo mene od takt me vadi.
Sarenokurtonci koga mi se pravat cvekjinja za mirisanje, Apasiev mesija i kako tie bile praviot izbor. Kako da ti objasnam plasticno, toa ti e isto kako Zaev utre da formira partija i da gi treska istite gluposti kako Apasiev, i vie da se radvate oti ne znaete sto gomno e Zaev i sto sranja ima napraveno prethodno.
So ne biva, ne biva.
Duri vidi interesno, tri dena sedi postot so slikata, eden saren kurton, eden levicar ne se najde maz da kazi , site glumat amnezija, kjutat ko picki nekoj. Izgleda madinja imaja samo ko odrabotuvaa za SDSM, ko frlaja so kurtoni.
Toa e Levica za zal, zbirstina na razocarani sarenokurtonci i nisto drugo.
САМО ФАШИСТИЧКА МАКЕДОНИЈА Е ЛЕКОТ...

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.884
Поени од реакции
7.172
Proekcija na glavnite kaj vas se max 10 pratenici ova normalno za bustanje dodavaat nekoja brojka sto ne e za potcenuvanje za vlada vmro levica imaat edna dopirna tocka a toa e uslovot na levica za ponistuvanje na amnestijata za haskite slucai i zelbata na Mickoski da gi prati dui vo opozicija.
Ќе видиме, Мицко сега има 44 пратеници, а Левица 2. Заедно имаат 46. За Мицкоски анкетите велат дека ќе има околу 50 (+6) пратеници, а Левица најмалку 10 (+8) пратеници. Добиваме најмалку 60 пратеници и мислам дека има шанси и за 61. Народот мора масовно да излезе за да добие македонска влада.

Член од
5 април 2023
Мислења
16
Поени од реакции
57
Реално, немојте да си правите филмови. Кој и да е на власт нема ништо да направи ниту со преспанскиот договор, а па уште помалку со рамковниот или тоа што племето владее со нас.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.558
Поени од реакции
5.288
Како што тебе ти смета оваа
nekoi clenovi mislat deka agitiram za VMRO
тогаш немој да го правиш истото .
i vie da se radvate oti ne znaete sto gomno e
Немој на согворникот да му импутираш нешто што е твоја перцепција а за која нема аргументи.

Па знам кој од тие двата која партија одбил , а на двата му беше понудено од различни партии
Јас пак знам дека и двајцата се одбиени од страна на политичките партии заради нивните севкупни ставови кои не се во склад со директивите од Кале!

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.416
Поени од реакции
24.142
тогаш немоја да го правиш истото .
Kade jas agitiram za VMRO. Eden post najdi mi
Немој на согворникот да му импутираш нешто што е твоја перцепција а за која нема аргументи.
Kako be nema argumenti. So argumenti be sakate vie ?
Skleroza imate, vo podrum bevte, so e rabotata ?

Kajgana Shop

На врв Bottom