Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
5 февруари 2024
Мислења
147
Поени од реакции
239
Чекај бе сега не сте ми јасни.
Па неколкумина овде на форумов постојано верглат Димче ќе го враќал името.
Дека не знаел дека е тоа многу тешко затоа така зборел, не знаел што е меѓународен договор дека е тоа реалност итн итн
А дека Мицко со екипата го знаел сето тоа и немало да губи време на такви работи ами веднага за економија че се зафател
И бидејќи мислам дека и ДПсНЕ и Лефица ќе имаат пратеници, а можно и заедно во влада, си велам Димче врајча име Мицко тера економија!
Нели е логично а?
Edinstveno koga ke sme vo pozicija da vrakjame ime e koga ke bideme vo eu na ista masa so grcite se drugo se vlazni sonista i teranje na narodot vo zabluda

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.389
Поени од реакции
3.596
I ni eden levicar ne se najde da ni kazi koj e ovoj nekapeniot i sto pravi tuka. Duri i data vi staviv.
So e rabotata be levicari, ne si gi znaete vasite sarenokurtonski koreni, a ?
Abe oj legni si ajde, ne tuku dremi tuka, se citiras sam sebesi.
Ke se uspiesh utre za zdravo makedonijo, pak nema da ja znaes temata koga ke se javis vo emisija...

Член од
17 јануари 2009
Мислења
688
Поени од реакции
668
Друже ова не ја пере па и правнука на Гоце да е, да имаше некој друг кандидат Левица планирав да го темпирам одморот да можам да гласам и за овие избори ама моја рака не става гласа за дотичната. Едно е ти да бидеш против дпмне и Груевски за одредени спротиставени политики ама друго е да си земала за право да јаде гомна дека Јохан е геноцидаш на толку масакри направени на Македонците и никој не одговарал за нив во тој Хаг.
Полош кандидат не можеле да извадат, но нема кому да му кажеш, ко ќе ми текне дека едно време свршаваше на Сириза и партнерот на Заев у мењавањето на името, додуша уште се пали на тој другиот Варуфакис

Член од
14 август 2018
Мислења
4.983
Поени од реакции
11.324
Edinstveno koga ke sme vo pozicija da vrakjame ime e koga ke bideme vo eu na ista masa so grcite se drugo se vlazni sonista i teranje na narodot vo zabluda
И кога Конгресот ќе ни одобри 60 миљарди долари, ф-16ки и конечно ќе ги победиме русите и ќе станеме рамноправна НАТО и ЕУ членка, со шведски стандард на живот!
Слава Украини!

Упс, грешна тема…
Добро бе… не се осеќате ли бар малце глупо, кога вашиот Зељо во партија вака ко млади мајмуни ве вози?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.333
Поени од реакции
26.291
Бројот на собрани потписи за претседателските кандидати и динамиката на собирање раскажуваат многу интересна приказна.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.554
Поени од реакции
5.281
Друже ова не ја пере па и правнука на Гоце да е, да имаше некој друг кандидат Левица планирав да го темпирам одморот да можам да гласам и за овие избори ама моја рака не става гласа за дотичната. Едно е ти да бидеш против дпмне и Груевски за одредени спротиставени политики ама друго е да си земала за право да јаде гомна дека Јохан е геноцидаш на толку масакри направени на Македонците и никој не одговарал за нив во тој Хаг.
Цело време мислев-очекував дека ќе се надминат себе и ќе излезат со кандидат како Цуцуловски.
За овие од ДПсНЕ мислев ќе излезат со Коцарев.
Па ќе имавме судир на концепти и титани, вака добивме едно големо НИШТО.
Зошто вака изиграа не е јасно, како да им ставил некој нешто во вода.

Како што рече некој погоре, секогаш сме принудени да гласаме за помалото зло, така ќе е и овој пат.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.983
Поени од реакции
11.324
Бројот на собрани потписи за претседателските кандидати и динамиката на собирање раскажуваат многу интересна приказна.
На пример: Дека Томе го мрзело да отиде сам да си се потпише. :ROFLMAO:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.396
Поени од реакции
24.121
Abe oj legni si ajde, ne tuku dremi tuka, se citiras sam sebesi.
Ke se uspiesh utre za zdravo makedonijo, pak nema da ja znaes temata koga ke se javis vo emisija...
Ne si odgovaram sam be Lepi, ve potsekjam vas pickite sarenokurtonski da soberite hrabrost da odgovorite posto nekako mukla, stama.
Duri mi go berese gajleto dali ke se uspijam ili ne mozese ednostavno da odgovoris, ama madinjata vo drugite pizami gi ostavi.
Eh be kurtoni bevte, kurtoni ostanavte.
Tuku ajde, mozi ti si poseben kurton od drugite, mozi ti ke soberis hrabrost i ke kazis koj e toj nekapeniot i so bara tamu.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.333
Поени од реакции
26.291
На пример: Дека Томе го мрзело да отиде сам да си се потпише. :ROFLMAO:
Томе жена му го има киднапирано зошто ја срами пред другарки и се бламира да се кандидира. Мислам дека МВР треба да провери таму, да го ослободи човекот и да му овозможат да се самоподдржи.

Ама засега, најсериозната констатација е дека Левица е помалку партија од човек партиите на Стевчо и Максим. Не зборам дека ќе освојат помалку гласови или пратеници, туку дека нивното партиско членство е комплетно недисциплинирано. Ако воопшто може да се нарече членство.

Член од
30 август 2012
Мислења
3.618
Поени од реакции
6.363
Колку сте смешни со тоа која партија кој требало да предложи за кандидат :busi:
А од кај знаете на кој му било понудено да биди и кој одбил кој прифатил ....
Која и да е партија освен сдс на нашата земја да прифатеше некој од Цуцуловски / Коцарев мое мислење е дека ќе се прошеташе на избори , а зошто тие двата не прифатиле да ги прашате нив , а не партиите :misticen:

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.554
Поени од реакции
5.281
Немој бе па ти, уште ли со таа мантра.
Еве Македонците во Егејска и Пирин се во ЕУропска, и се обединија ли?
Кога ќе дојде време да гледате на работите онакви какви што се, изгледа ќе немам ...

...ќе седеле на иста маса и ќе биле во рамноправна позиција,... уште ли верувате во такви бајки :yid::yid::yid:
Автоматски споено мислење:

а зошто тие двата не прифатиле да ги прашате нив , а не партиите
а ти од каде знаеш дека не прифатиле?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.396
Поени од реакции
24.121
Чим Левица, Родина и останатите партии ќе го вратат старото уставно име, ме боли кур каква е Ванковска или другине кандиданти.
So dopis do OON, znaeme znaeme uzivaj (y)

Член од
14 август 2018
Мислења
4.983
Поени од реакции
11.324
Томе жена му го има киднапирано зошто ја срами пред другарки и се бламира да се кандидира. Мислам дека МВР треба да провери таму, да го ослободи човекот и да му овозможат да се самоподдржи.

Ама засега, најсериозната констатација е дека Левица е помалку партија од човек партиите на Стевчо и Максим. Не зборам дека ќе освојат помалку гласови или пратеници, туку дека нивното партиско членство е комплетно недисциплинирано. Ако воопшто може да се нарече членство.
Ме изнасмеа да си ибеш векот :ROFLMAO:
Затоа Зорка, сама, разведена си се кандидира ;)
Е не! А и поише другарки има од Томе очигледно :D

А Левица ти се знаеш… анархизам, а-у, нема врски, нема обечања за работа… такви ствари…
Арно имаше некој пишано… да забранеа државна администрација да смее да се потпишува сдс-дпсмне до 2-ри Август немаше да соберат 10000 потписи ;)

Член од
24 март 2010
Мислења
15.333
Поени од реакции
26.291
а ти од каде знаеш дека не прифатиле?
Не е тајна дека Коцарев го одби Мицкоски. ВМРО-ДПМНЕ го мереше неговиот рејтинг, со негова дозвола. Мислам дека и Мицкоски го потврди тоа во некое од есенските интервјуа, јавно.

Kajgana Shop

На врв Bottom