Ок, разбравме сите последнава година дека имаш префинет вкус кога се работи за пица и дека си голем мајстор небаре растен во Неапол, ама не мораш да ја коментираш секоја што не ти се допаѓа.
Разбери дека секој има различен вкус а и таа од сликите не делува уопште како да е за во затвор. Во живо се кладам е подобра а сигурен сум и вкусот е ок.
Пица е една од полесните работи да се усоврши и не гледам што замарате сите вие ако наидете на некоја поразлична од онаа традиционалната.
Па се јадела без прибор, па не се сечела, да имала пајажина, моцарела ваква не онаква, сан марцано домати...терајте се. Иам јадено топ пици кои се сосема спротивно од традиционалната наполитанска и не мора да се праи фама као којзнае што е.
Типичен жабарец. Шпагети вака се правеле, ова не идело со она, кафе вака се пиело, капучино никако попладне...пун ми курац од овие муабети кои секој ден ми излагаат по социјални мрежи а сега и тука.
Пази, италијанците имаат и како правилно се отвара кесиче шпагети.
Сега и босанциве нешто замараат со бурекот каков требал да биде, ќебапите чиви биле, абе тупан јајцава.
И да, СИМИТ ПОГАЧА е мастерпис. Една од појаките опции кога влегуваш во некоја Бурекчилница во Скопје.