Тактики за заведување

Член од
12 март 2009
Мислења
20.395
Поени од реакции
16.590
Незнам дали си саркаситчна или не, ама никој паметен маж (таков каков што сакаш ти) нема да продолжи "saved game" од тој претходно што те оставил со дете, дете за кое тој не е чувствува никаква одговорорност за да го изгледа бидеќи не му е крв, толку едноставно.
не си во право... дете како дете не е воопшто проблем, проблем може да биде неговиот биолошки татко
Или се мажиш од љубов или за пари, затоа се овие пребивања, тактики за заведување коли, пари, да купиш некоја.. ако некоја те сака и голтар да си ќе те сака пак. Жени сме емотивни сме и сакаме.
се сеќавам како ерген дискутирав со еден постар колега, исто ерген...тој ме критикуваше зошто му кажував дека бирам од девојки со добра плата и кола, оти стан имав уплатено...демек треба и голтарки да ми бидат у селекција...
Јас му кажав, па и таа голтарката ќе ти бара и кола и пари...

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.424
Поени од реакции
5.850
Моето животно искуство покажало дека ,,тактиките" за заведување се повеќе за женскиот пол отколку за машкиот.
Така велам затоа што секој пат кога сум покажал интерес према некоја девојка, без разлика дали имала и она некои симпатии према мене...секогаш се повлекувале и нивниот интерес ако воопшто постоел, значително опаѓал.

А тогаш кога не сум покажувал интерес или просто речено сум бил ладен, нивните симпатии и интерес останувале исти или уште повеќе се зајакнувале. Дали преку нивно директно пријдување, пишување први...да не набројувам.
Причините за ова е тоа што девојките воопшто не се сигурни во себе како личности во нивното секојдневие. Затоа произлегуваат тие работи од нив, целото нивно постоење се врти околу тоа да се докаже некому дека она е доволно добра.

Ти кога ќе и прикажеш внимание или и се додворуваш, во нејзината потсвест се појавуваат прашалници и си вика ,,што му е на овој?" ,,зар нема опции па мене ме најде тука од сите девојки?" ,,нема ли нешто попаметно што треба да прави?" и се најдобро да помине во тие интеракции, она дури и да не го мисли тоа свесно ти за нејзе на некое потсвесно ниво си досаден и одбивен.

Оној пак што е ладен или одбивен, добивањето на неговата валидација вреди многу повеќе отколку оној што и ја дал навидум кажано бесплатно.

Да не бидам погрешно сфатен тактики за заведување постојат, но тие повеќе им прелегаат на жените отколку на мажите.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.995
Поени од реакции
42.710
Доволно е 2-3 реда муабет. Жена што има его не е добра жена. Нема да те направи среќен, освен ако не сакаш да се расправаш цел живот со неа. Жена што има добро понашање и се труди да ти се допадне е права ствар.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.146
Поени од реакции
9.615
Его кај жена....тоа е посебна прича, тоа е дно дна. Па уште парола: живејте го животот како секој ден да е последен, тоа е веќе Чернобил.
Иначе ако некоја ти се свиѓа треба човек само да се опушти и да си биде свој, ако е она правата цура за тебе тогаш све си се уклапа. Побитен момент е човек да не биде пасивен и да седи дома туку активно да бара некоја сродна душа, пошто све е статистика.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.864
Поени од реакции
3.081
Тактики за Очајна се да немаш мобилен, да немаш контакт со светот, да имаш многу пари и имотни листови од катастар за неколку куќи.
Леле бе не. Лол :pos:
Ја би го зела и домазет кај мене ако се покаже, муабетот ми беше за оние маминине синчиња мезимчиња шо не се двојат од мамина сукња. Такви бракови пиши пропало, секој ќе ти се меша, живот во заедница не е живот. Повеќе на тоа алудирав да има свој стан,ама немора ете да е волен бар да живее у мој стан одвоен од мамасита.:toe:
Две врски ми пропаднаа ради тоа шо не сакале да се одвојат од мајки, сега и на маќеница би дувала

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.146
Поени од реакции
9.615
и тој што ќе ти подари љубов ќе ти стане досаден и ќе го извараш у прва прилика со mister exciting
Ја не верувам, ма да у момент на слабост се се случува. Луѓето се неконзистентни битија, у различни точки од времето имаат различни особини, во зависност од многу фактори. Иначе би се кладел дека Луси е лојална и одговорна жена, мое лично мислење...онака искрено без никакви позадински намери.

Член од
31 јануари 2024
Мислења
270
Поени од реакции
931
Тактики за Очајна се да немаш мобилен, да немаш контакт со светот, да имаш многу пари и имотни листови од катастар за неколку куќи.
Ако некој сака да ја заведе @Ocajna , не му требаат тактики, му треба упут за психијатрија.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.986
Поени од реакции
2.283
Ах, тактики на заведување. Кои глупости. Глупости ги викам затоа што многу луѓе губат многу време гледајќи видеа и контент кога може да се сконцентрираат и да се средат самите себеси.

Незнам за женска страна, тоа ќе остани на друга да кажи. Од машка перспектива има неколку работи:
  • Грижи се за изгледот, не мора да си облечен во се ново, старо е ок ама ако е згрижено како што треба. Исперено, испеглано итн.
  • Имај амбиции во животот, не мора да е само работа, хоби, ама мора да има насока и движење.
  • Лојалност, ако веќе почна да излегуваш со некоја личност, застани со разговорите на сите останати места со сите романтични ликови.
  • Хумор и разговор, верувајте или не, ова е едно од најбитните работи.
  • Самодоверба, ако ти не веруваш во себе, никој нема да верува во тебе.
Овие работи се магнет за барање на партнер и сопруга.

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.073
Поени од реакции
2.571
Ако некој сака да ја заведе @Ocajna , не му требаат тактики, му треба упут за психијатрија.
А ако има цицки за златен медал и останатите атрибути... нозе, газе... како беа темите... ондак повеќе од пола форум е за психијатрија? Не знаеме ни у хеланки, камел тоу која е ситуација....

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.864
Поени од реакции
3.081

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.864
Поени од реакции
3.081
dzabe srekno mazena e, bar ovie mesec dva :lolzz:
Грешка си 6 години сум среќно мажена, извини немав време да ти реплицирам на постот многу се сексаме со маж ми деновиве неам време стварно. Неможам глава да кренам, не се постигнуе и секс и готвење и чистење и форум :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom