Политички случувања во САД: Генерална дискусија

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.476
Поени од реакции
27.284
Е како бе сеа променлив е, ама за едни исти е мајка, а за други е маќеа, едни исти фамилии се елитата, а другите потрчковци, овци за стрижење...
Кај виде дека барам светлина, пак самиот наметнуваш некои работи кои врска немаат. Дај прекини да им кажуваш на другите што се, какви се, што бараат, збори си за себе.
Тоа што си неписмен или имаш моќ на фокус колку ретардирана златна рипка, тоа си го покажал наназад низ постовите, не ти е првпат...
На крајот светот секогаш ќе биде за некој мајка, а за некој маќеа, како што е сега мајка за Евреите и маќеа за Палестинците, во некое минато тоа било обратно, затоа и се раселиле Евреите. Претежно во голема мера све тоа зависи од нас самите

По што тоа виде...
Каде мене ме читаш по темите да плачам или офкам... Каде ме читаш да пљукам по сдс или дпне или левица.
Не бе копито, тоа ти и генералчето го правите, тендер патриоти, па за да ви олесни врз другите проектирате своите буљашки карактеристики.
А за неписмен јасно е според тоа во што веруваш, а вие со генералчето верувате дека невина родила син кој на 33г воскреснал.
Не тоа што лупаш глупости на другите теми ти дава сосема други карактеристики, а тоа е дека не можеш баш да се пофалиш со интелект...

Ова го видов од само овој пост:
Добро, вие со генералчето верувате дека невина родила син, кој на 33 години воскреснал, а не па во прикаските со гаражите.
И све се вклопува во приказната. Оваа реченица е твоето животно дело:

Последно уредено:
Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.037
Поени од реакции
11.251
Не бе копито, тоа ти и генералчето го правите, тендер патриоти, па за да ви олесни врз другите проектирате своите буљашки карактеристики.
За грев.

Бафрич, ние одамна утврдивме дека имаш комплекс на мало куре, не мора во секоја прилика да се фалиш со тоа.

Јеби га, помири се, те напучиле и рашириле во време на Гвујо па сега ти сметаат и тие што зеле тендери и тие што не зеле тендери (а сепак успеале надвор и дома), а ти кутриот остана по форуми да си го мериш на кој му е подолг - ничим изазван и тотално искомплексиран.

Нека ти кисни, ако ти е.
Со лесно. :smirce:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.490
Поени од реакции
33.636
Цело време зборуваме дека ова овде не е нормална држава (ако воопшто е држава). Но имаме заблуди дека таму на запад се е супер... Ако не се доволни примерите со цели маала гетоа со наркомани по улици, и масовно крадење по продавници кои никако не се санкционира, па уште и се повикува на „декриминализација на криминалот“, итн и куп други забегувања... Ако тоа не е доволно тогаш еве уште еден пример, ова подолу не се дешава во нормална држава: Џукелата на Брендон најмалку 24 пати укасала агенти на Тајната Служба кои го чуваат ПОТУС-от, и којзнае колку други вработни се укасани (таа статистика не е достапна), пред џукелата да ја одстранат од Белата куќа.

ovs

Член од
4 јануари 2021
Мислења
348
Поени од реакции
506
Уса се ненормални треба да земат пример од нормалните држави како Русија,Кина или Туркменистан кои го имаат решено проблемот со џукелите.

.
At the end of 2023, several Russian regions allowed the killing of stray dogs

.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.535
Поени од реакции
42.028
Уса се ненормални треба да земат пример од нормалните држави како Русија,Кина или Туркменистан кои го имаат решено проблемот со џукелите.

.

.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.476
Поени од реакции
27.284

.

.

Тоа ти што јадеш свинско за огромна популација во светот (над 1 ипол милијарда) е исто како што тоа што си го покажал на сликата. А тоа што на пример јадеш телешко, е уште поголем грев за други милијарда ипол.

Али јебига егоцентризмот и празната ароганција се добра индикација дека цивилизацијата е во деклајн.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Токму затоа Илон Маск, Такер Карлсон, и њима слични се многу поважни за Америка како алтернатива одколку сајтовите што ги водат болдираните. Тие претежно се храна за фолијашите со нивните теории на заговор, и единствена причина зошто САД ги толерира е дека они им служат за самоцензура на здравата мисла. Токму таквите сајтови беа пример дека водењето на претседателската кампања е чисто од опортунистички аспект. Ги заболе Велешани кој ќе дојде на власт. Затоа секогаш тврдам дека е важно да се види изворот, одколку да се следи слепо веста.

И затоа јас сум толку гласен против теориите на засговор, кои ги трујат и нашите простори, па така за све ни се криви власите, ако не си влав, нема да имаш напредок. Па ако е успешен мора да е скриен влав и разноразни глупости со кои се труе етерот во денешното општество кое е отворено за сечие мислење. Истото, ако не и бетер е во Америка. Трамп буквално дојде на власт со испреплетени вистини и лаги, кои иако беа повеќе вистини одколку лаги, на крајот таа кампања се сврте против него во 2020.

Значи денеска, воук културата буквално се гради врз ридикулирање на секоја здрава мисла ради теориите на заговор и фолијашите и чии следбеници по правило се закачуваат на секоја таа здрава мисла, и на крајот испаѓа дека глупите зборуваат, а паметните ќутат, пошто реално скупината е глупа, колку што е најглупиот член во неа (ланецот е силен колку најслабата карика). И нормално дека се јавува параноја и апатија во една таква средина, и одтаму и приказните дека Путин е дел од глобализацијата и дека само игра како што ќе му свират.

На момент ми заличи на таков твојот пост, затоа и така ти одговорив.
Џабе пак не се согласуваме, Маск и Такер не се вистинска алтернатива бидејќи се буквално чеда на режимот/естаблишментот исто како Бен Шапиро кој го напоменав претходно. Татко му на Маск има пуздер направено по рудниците во Јужна Африка (цел регион), а на Такер татко му е влијателен човек, ЦИАш исто како него и само $200 милиони наследство му има оставено. Чесни пари од новинарство ги заработил.

Ако си приметил има фракција во САД која смета дека војната со Русија е глупава и треба да одат All-In на Кина. Секако кога станува збор за геноцидните израелци тогаш сите се согласни дека треба да им помогнат да убијат што повеќе палестински деца тоа им е единствена константа.

Претераа со воук срањето и ја изгубија поддршката од белците посебно на оние од југот кои генерациски и служат на армијата па пробуваат да ги придобијат назад со ликови како двајцава но ми делува дека канцерот премногу е раширен и нема враќање назад.

Трамп можеби доби во 2015 со фејк њуз ама 2020 изгуби ради гласовите преку пошта. Ако се сеќаваш уште пред изборите си кажаа медиумите дека Трамп ќе води но потоа Бајден ќе го престигне и така испадна.
Исто беше и на тие midterm изборите во 2022 кога Џо си кажа дека е сосема нормално да се чека неколку недели за изборни резултати да не се секираат гласачите. И пак така испадна, демократите губеа на сите анкети и на крај си победија со пресврт во 95-та.
Секогаш во ова демократијава се за малце победуваат "лошите" просто да се зачуди човек како толку среќа имаат.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.476
Поени од реакции
27.284
Џабе пак не се согласуваме, Маск и Такер не се вистинска алтернатива бидејќи се буквално чеда на режимот/естаблишментот исто како Бен Шапиро кој го напоменав претходно. Татко му на Маск има пуздер направено по рудниците во Јужна Африка (цел регион), а на Такер татко му е влијателен човек, ЦИАш исто како него и само $200 милиони наследство му има оставено. Чесни пари од новинарство ги заработил.

Ако си приметил има фракција во САД која смета дека војната со Русија е глупава и треба да одат All-In на Кина. Секако кога станува збор за геноцидните израелци тогаш сите се согласни дека треба да им помогнат да убијат што повеќе палестински деца тоа им е единствена константа.

Претераа со воук срањето и ја изгубија поддршката од белците посебно на оние од југот кои генерациски и служат на армијата па пробуваат да ги придобијат назад со ликови како двајцава но ми делува дека канцерот премногу е раширен и нема враќање назад.

Трамп можеби доби во 2015 со фејк њуз ама 2020 изгуби ради гласовите преку пошта. Ако се сеќаваш уште пред изборите си кажаа медиумите дека Трамп ќе води но потоа Бајден ќе го престигне и така испадна.
Исто беше и на тие midterm изборите во 2022 кога Џо си кажа дека е сосема нормално да се чека неколку недели за изборни резултати да не се секираат гласачите. И пак така испадна, демократите губеа на сите анкети и на крај си победија со пресврт во 95-та.
Секогаш во ова демократијава се за малце победуваат "лошите" просто да се зачуди човек како толку среќа имаат.
Тоа е, се влегува со предрасуди. А на пример да пратиш како го стекнал Маск богатството, кое е за повеќе од 1000 пати поголемо од богатсвото на татко му. Јас на пример пошто сум во индустријата го памтам многу од порано, уште кога никој не го знаеше (Pay Pal mafia). Бен Шапиро (иначе не го сакам ич) не чини, дека Евреите се геноцидални. А на Такер татко му бил цијаш.

И не изгуби Трамп ради гласовите по пошта (тоа беше само шлагот на тортата), Трамп изгуби дека Гугл и фејс веќе не ги толерираа ниту ја финансираа неговата кампања (не директно туку преку гугле адс и фејсбук адс), чак што више го канцелираа. И таму генерално ја изгуби пропагандната војна со демократите, ако не се позади тебе гугле и фејс, толку е од тебе, а твитер и така беше против него цело време. Иначе колку за инфо, во 2015 Трамп губеше на сите анкети, па на крај пак победи.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.476
Поени од реакции
27.284
Колку генерации треба наназад да се прегледа човекот за да кажеме дека е релевантен?

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Тоа е, се влегува со предрасуди. А на пример да пратиш како го стекнал Маск богатството, кое е за повеќе од 1000 пати поголемо од богатсвото на татко му. Јас на пример пошто сум во индустријата го памтам многу од порано, уште кога никој не го знаеше (Pay Pal mafia). Бен Шапиро (иначе не го сакам ич) не чини, дека Евреите се геноцидални. А на Такер татко му бил цијаш.

И не изгуби Трамп ради гласовите по пошта (тоа беше само шлагот на тортата), Трамп изгуби дека Гугл и фејс веќе не ги толерираа ниту ја финансираа неговата кампања (не директно туку преку гугле адс и фејсбук адс), чак што више го канцелираа. И таму генерално ја изгуби пропагандната војна со демократите, ако не се позади тебе гугле и фејс, толку е од тебе, а твитер и така беше против него цело време. Иначе колку за инфо, во 2015 Трамп губеше на сите анкети, па на крај пак победи.
Јас не го оспорувам успехот на Маск, да направиш 50 милијарди од "неколку" милиончиња не е мала работа. Него читај интервјуа со татко му на Илон, самиот си кажува дека преку израелски брокери ги перел парите што ги "спечалил" со опустошување на рудниците во јужна Африка. Татко му со приватен авион и наоружан до заби со AK-47 одел на "работа" во Замбија на пример.
Знае Маск кој му помогнал да стигне каде што е, затоа има се поголема и поголема цензура на твитер во врска со геноцидот што го извршува Израел. Дури и самиот си вика дека се смета за jew-ish :toe:

Такер 20 години е еден од највлијателните новинари во САД, таа позиција не може рандом човек да ја има. Татко му е исто моќен човек и тоа е непобитен факт. А за ЦИА, претпоставувам го гледаше интервјуто со Путин. Му смрзна гомцето то Такер кога Путин му кажа дека "пробал" да и си приклучи на агенцијата која е најголем ривал на службата на која рускиот претседател припаѓа.

Иначе никаде не сум кажал дека Евреите се геноциден народ, чисто зборам за Израел и ционистите. Истата дистинкција како Нацистичка Германија и германскиот народ.

Фејсбук и Гугл не беа доволни да се победи Трамп иако му наштетија, поштенските гласови ја направија разликата на крај.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.829
Поени од реакции
2.042
Јас не го оспорувам успехот на Маск, да направиш 50 милијарди од "неколку" милиончиња не е мала работа. Него читај интервјуа со татко му на Илон, самиот си кажува дека преку израелски брокери ги перел парите што ги "спечалил" со опустошување на рудниците во јужна Африка. Татко му со приватен авион и наоружан до заби со AK-47 одел на "работа" во Замбија на пример.
Знае Маск кој му помогнал да стигне каде што е, затоа има се поголема и поголема цензура на твитер во врска со геноцидот што го извршува Израел. Дури и самиот си вика дека се смета за jew-ish :toe:
Убаво што го додаде изворот, само тоа што го прочитав и нема врска со тоа што го кажуваш. Инаку еве го прашањето и одговорот verbatim од страницата.

Jim Clash: How do you handle fear?
Elon Musk: Company death – not succeeding with the company – causes me a lot more stress than physical danger. But I’ve been in physical danger before. The funny thing is I’ve not actually been that nervous. In South Africa, my father had a private plane we’d fly in incredibly dangerous weather and barely make it back. This is going to sound slightly crazy, but my father also had a share in an Emerald mine in Zambia. I was 15 and really wanted to go with him but didn’t realize how dangerous it was. I couldn’t find my passport so I ended up grabbing my brother’s – which turned out to be six months overdue! So we had this planeload of contraband and an overdue passport from another person. There were AK-47s all over the place and I’m thinking, “Man, this could really go bad.”

Следните 2 реченици во полн превод со контекст.

1)In South Africa, my father had a private plane we’d fly in incredibly dangerous weather and barely make it back.
Во Јужна Африка, татко ми имаше приватен авион и често летавме во лоши временски услови и едвај се враќавме.
Контекст напиша:
Се ова е во одговор на прашањето: Како се справувате со стравот?
2)There were AK-47s all over the place and I’m thinking, “Man, this could really go bad.”
Имаше АК-47ки насекаде во местото и јас помислив: "Човече, тука можи да наебиме"
Контекст напиша:
Ова објаснува случај кога оделе во Замбија а Елон го зел пасошот од брат му и воопшто не помислил колку ќе биди опасно, затоа и спомнува АК47 имаше на секаде.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.357
Поени од реакции
24.503
Убаво што го додаде изворот, само тоа што го прочитав и нема врска со тоа што го кажуваш. Инаку еве го прашањето и одговорот verbatim од страницата.

Elon Musk: Company death – not succeeding with the company – causes me a lot more stress than physical danger. But I’ve been in physical danger before. The funny thing is I’ve not actually been that nervous. In South Africa, my father had a private plane we’d fly in incredibly dangerous weather and barely make it back. This is going to sound slightly crazy, but my father also had a share in an Emerald mine in Zambia. I was 15 and really wanted to go with him but didn’t realize how dangerous it was. I couldn’t find my passport so I ended up grabbing my brother’s – which turned out to be six months overdue! So we had this planeload of contraband and an overdue passport from another person. There were AK-47s all over the place and I’m thinking, “Man, this could really go bad.”

1)In South Africa, my father had a private plane we’d fly in incredibly dangerous weather and barely make it back.
Во Јужна Африка, татко ми имаше приватен авион и често летавме во лоши временски услови и едвај се враќавме.

2)There were AK-47s all over the place and I’m thinking, “Man, this could really go bad.”
Имаше АК-47ки насекаде во местото и јас помислив: "Човече, тука можи да наебиме"
toa za juzna afrika i za erata u koja zbori e sosema normalna rabota, onaka kako u mkd burek sto se jade...

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319

Добро цел текст го избодлира и преведе без потреба, а најбитната работа ја скокна - зошто летале за Замбија со приватен авион и калаши што и впрочем ми е поентата.

", but my father also had a share in an Emerald mine in Zambia. "

Интервјуто е иначе тргнато од Форбс по барање од Маск, затоа и линк од архива праќам.

Kajgana Shop

На врв Bottom