Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Ако сум во мк ќе гласам за максим или левица или за никој, само се надевам дека трите главни гомна ќе имаат далеку под 200к гласови.
За претседател(ка), Гордето може да ме освои:oops:, срцка е и строго се води по устави, правила, декларации итн. Како претставник на Македонија надвор, мислам дека ќе биде интересна. Втора опција, не знам, Максим, Ванковска сеуште ми е тотален nutjob.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.792
Поени од реакции
5.719
Само една работа ќе кажам, а тоа е дека во Македонија никој не станал познат туку така...
Истите ја измислија и УЧК и ни ја урнаа националната држава, сега меѓу себе си го делат колачот а нашиот народ треба да трае и трпи па и секој ден да ги гледа по телевизиските канали.
Ништо не сме научиле од историјата сеуште сме робски неосвестен народ, се разбира ако не им ја расипеме калимерата.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.494
Поени од реакции
24.740
Ако сум во мк ќе гласам за максим или левица или за никој, само се надевам дека трите главни гомна ќе имаат далеку под 200к гласови.
За претседател(ка), Гордето може да ме освои:oops:, срцка е и строго се води по устави, правила, декларации итн. Како претставник на Македонија надвор, мислам дека ќе биде интересна. Втора опција, не знам, Максим, Ванковска сеуште ми е тотален nutjob.
ne postoi bivsh komunjar... ti si primer za toa :lolzz:

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.398
Поени од реакции
5.780
Истите ја измислија и УЧК и ни ја урнаа националната држава, сега меѓу себе си го делат колачот а нашиот народ треба да трае и трпи па и секој ден да ги гледа по телевизиските канали.
Ништо не сме научиле од историјата сеуште сме робски неосвестен народ, се разбира ако не им ја расипеме калимерата.
Како сакаш да имаме национална држава, кога Македонија едноставно не расчисти со своето комунистичко минато и последиците од истото
Службите тука владеат скоро 100 години...

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.792
Поени од реакции
5.719
Како сакаш да имаме национална држава, кога Македонија едноставно не расчисти со своето комунистичко минато и последиците од истото
Службите тука владеат скоро 100 години...
Треба сеуште да го трпиме очигледното?

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.792
Поени од реакции
5.719
Очигледно да, ќе го трпиме затоа што самиот македонски народ е соучесник во тоа...и истото е нормализирано
Завршува тоа време.
Знаеш што се случува по штабовите на ДПНЕ деновиве? За книгата на Колишевски и влегување во филмот на Бугарите? Народот Македонски не е глуп гледа што се обидуваат на протнат, македонството е поживо од било кога.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.494
Поени од реакции
24.740
Кој отишол во австрлија нормален не се вратил...
posto ovoj bese normalen pred da dojde vo aus...

vo aus bese ignoriran i sekade pcuen i nabrkan od zaednicata. k15 ovde ne se bas sakani zasto od vremeto pravat razdor megu nas. vicevite za nasite vo aus ne im se slucajni znaea oni koj kogo finansira na vremeto.

tuka rabotese u fabrika tipot i prv pat oseti kako e posteno so trud da zarabotuva za zivot. aus si e ok, ropakot nikogas ne cinel samo vas vi fati 20 godini da sfatite toa.
Автоматски споено мислење:

Кажи ми три причини зошто треба да гласам за вмро идиоту? За да ја ""зачувам""државата која 11 години ја распаѓаа?
zosto bi go gubel vremeto so tebe idiotu? ti glasas za eks komunjar i vtora opcija ti e levica isto kumunjarska opcija. gubenje vreme e diskusija so tebe.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
И ти ли си преселен друже, па остана ли еден од сдс што не се пресели надвор?
Автоматски споено мислење:

Само една работа ќе кажам, а тоа е дека во Македонија никој не станал познат туку така...
Ама буквално.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.470
Поени од реакции
87.278
Зарем и Бранко се продаде?
Па беше главен на Вчерашни Новости, емисија финансирана со пари од УСАИД. Беа во трка со Цацкој кој попрво ќе се продаде...

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.792
Поени од реакции
5.719
Па беше главен на Вчерашни Новости, емисија финансирана со пари од УСАИД. Беа во трка со Цацкој кој попрво ќе се продаде...
И тоа порталчето Паника.бе беше негово и направи огромна штета.
Си ја завршија работата, секнаа парите па така и пропагандата, а македонците уличари, битно ни ја запалија куќата.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.607
Поени од реакции
22.616

1. Томе Николоски
  2. Бујар Османи
  3. Господин Поповски
  4. Максим Димитриевски
  5. Ѓорѓи Манасков
  6. Арбен Таравари
  7. Мерсиха Смаиловиќ
  8. Зорица Цветковска
Кои се овие Поповски и Цветковска?
Тррба да се излезе да се даде потпис за Господинот Господин Поповски. :icon_lol:
Не го знам кој е ликот, ама барем ќе го имаме претседателскиот кандидат со најјакото име во историјата. (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom