Потсети ме колку Македонци останаа во Арачиново. Или зошто масовно бегаат од доминатно шиптaрски средини? Колу инциденти само на темава се спомнаа а и уште колку имаше уште пред да се отвори? Сфати, вие сте турска копиљад, ставена тука да врши башибозук, а како награда сте добиле земја. Шлајмот на човештвото, нема никогаш ништо да искреирате, ќе запустите се што ќе фатите и историјата ќе ве запамти како криминалци, дегенерици и малоумници. Најгнаса од народ, со најгнасната педофилска религија, со најгнасните сфаќања. Знам дека те боли тоа. Ама така ќе завршите. На отпадот на цивилизацијата, на скелињата, канализациите и затворите во Швицарска, Немачка, Италија, Англија... Милион години и милион Харварди и Оксфорди да ви стават во секое село нема да го промени тоа. Немате капацитет, имате некои пречки во развој што допрва треба да се истражуваат. Те боли ова нели? Кога излегуваш секој ден и ги гледаш како се тртат во џамија без мозок, полни агресија, гнасни како орки, а ти дел од нив и мора да ги брааниш. И да се криеш дека не си муслиман. Што е барем чекор напред. Фројд рекол дека најбитниот показател за глупост е отсуство од срам. Ти барем се срамиш дека си муслиман и се кажуваш атеист. Ама твоите се горди дека се гнасни шиптaри муслимани. Викаат јас сум горд шиптaр гнасен што е педомуслиман ќе ги убијам сите и се гордеам со тоа.
Те боли нели? Те боли дека си се родил шиптaр. Те боли да нема ден на темава да не гледаш какви гнасотилаци прават и тука и секаде низ светот. Знам дека те боли, целото твое форумско постоење е барање на валидација од каурите да си воедно и шиптaр ама и да те ценат. А може многу лесно да не те боли. Едноставно прифати дека си шиптaр и не се криј повеќе дека не си муслиман. Рокни го голдаг и биди горд што си на дното на септичката јама, ама барем мирен во душа ќе бидеш. Зошто секогаш да треба да ти го покажувам патот кој ти е суден, кој ќе ти донесе душевен мир наместо оваа болка? Зошто кога е едноставно?
99.99% од твоите се идентификуваат и се горди во она што оваа орка го кажува. Се наоѓаат во неговиот лик и дело. Зошто бегаш од тоа? Еве ти го патот, еве ти го трлото. Врати се кај што припаѓаш, а се срамиш од тоа.