kano
Farang
Ништо ти @kano не си ми објаснил, затоа што и самиот не можеш да најдеш економско-пазарна логика ви одредувањето на цените на становите, па што друго ти преостанува, освен наместо одговор, да користиш фрази кои во себе немаат ништо објаснувачко...
Ај да ти помогнам...
Кога се гради стан, односно пред да се гради, за станбениот објект се изработува проектна документација, во чиј состав се наоѓа и предмер-претсметка за грубо одредената цена на објектот, одредена според цените од проектантот.
Према томе, дури и ориенационата цена на изградбата на објектот може да биде репер за одредување на цената на станот, а не цената за станот извадена од левиот тестис...
Автоматски споено мислење:
Не. Цената на станот не е одредена од побарувачката, иако на прв поглед се чини дека е така.
ne. moj stan jas go prodavam po koja jas sakam cena. ako ti odgovara super ako ne idi kupi na drugo mesto. ako resam da spustam cena toa e moja odluka. prilicno prosto e, cenata ja odreduva sopstvenikot seedno dali e stan, kola ili mastiki u prodavnica. ako ima kupec i se napravi zdelka/dogovor togas imas transakcija i toa e toa... sve sto si opisal pogore e gluposti za zal.