Кај го погоди бе друже, Шабан и Дражен Петрович се двајца шо ги остаја коските во Германија, во автомобилски несреќи.pozdrav do site staro i novi Deutschländeri!!!!!!!
Zemete si Paloma pri raka!!!!
I komshijata moj, pred Shtutgart menuvajci guma na kamionot.Кај го погоди бе друже, Шабан и Дражен Петрович се двајца шо ги остаја коските во Германија, во автомобилски несреќи.
Зависи каде, има огромна разлика од локација до локација. Јас лично во Есен сум немал проблеми, сум одел пешки низ центарот до станица во 4-5 сабајле, ама сепак не би живеел таму поради икс причини (демографија, популација, самиот град ми е грд и срање). 100% безбеден не си никаде, ама да живеам некаде и цело време да сум на штрек ми нема смисла. Затоа секој голем град и цела NRW не доаѓа за мене во обзир. Овде кајшто живеам, иако е средноголем град со над 250к, вакви проблеми и страв досега сум немал. Кај и да е и тоа ќе се смени, ама до тогаш не мрдам.
едно интересно прашање дечки.. дали се чувствувате безбедни во Германија!?
Sent from my SM-F731B using Tapatalk
Да, до когај ќе видиме.
A ukrainki ?Јас живеам во Кемптен, тоа е 120км од Минхен, 30км јужно од Мемингем. Мало градче е, 100-150к жители и до сега не сум имал никакви фрки или проблеми, многу е мирно и тивко, ми се свиѓа што нема многу црнци, ретко, ретко да видиш некој. Ама украинци врие.
Има, има, вредни жени.A ukrainki ?
Бог да го прости. Жално што ова е секојдневие ако си активен навечер и не си ограничуваш движење што не би требало да биде нормално ама очигледно ништо веќе не е нормално. Црнциве и Арапиве живеат за да се закачат и да направат проблем без да размислат за вакви последици. Пред неколку дена прочитав, не знам точно во кој град, исто беше претепано до смрт 16 годишно дете од Арапи додека скејтал навечер во парк.
Не. Не е безбедно,а се полошо ќе станува.
Не е баш така, некогаш има моменти кога си принуден да се "гибаш" затоа што нема друг избор. Плус најчесто вакви ликови тука напаѓаат девојчиња и жени, не е животот само покриен газ никој не го плука иако е највредно нешто, некогаш ете не знаеш што носи денот. Јас сум убеден каква била приказната ама небитно е веќе, жално за дечкото, уште еднаш нека почива во мир.Баш наишол со Еритрејци да си фаќа работа. Да почекаме да се расветли случајот ама најчесто вистината има два краја во вакви случаи, покриен газ никој не го гиба.
Инаку за безбедност нигде не си безбеден, поготово во поголеми градови кај шо има све и свашта од цел свет