Бодибилдинг суплементи

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.128
Поени од реакции
13.232
Некој да не го користел протеинов да сподели како е задоволен околу растворливост, вкус, квалитет или некој да не чул за производителот добро/лошо инфо? На нет доста оскудно некако за протеинов, а вака на состав не е најсјајно 20 грама протеин на 32 грама дозерка (веројатно и ова како она народното колку пари толку музика). Патем слободно споделувајте акции добри што ви фаќаат око за Black Friday што ви излегле.

1700527963723.png

Член од
24 февруари 2018
Мислења
49
Поени од реакции
54
На која продавница кај нас и верувате дека продава оригинал суплементи? Се изнафрлав пари за фалш роба, изолати со грутки при растворање…

Член од
24 февруари 2018
Мислења
49
Поени од реакции
54
Сподели од кај си зимал.
Сум земал од различни продавници, хардкоршоп, малена ама проблемот е што земам познати брендови како ON, dymatize кои ги пакуваат фалш доста.

Кој изолат би го препорачал од полео? Го гледам од мајпротеин е малце поскап да речиме од dymatize ISO100 ама ако е овај вториов е фалш тогаш џабе споредба?

Друго да се надоврзам, самите scoops секогаш се различни него тие што ги гледам на интернет, после тоа самата цена е поевтина него ли на интернет, јас одма се ставам во позиција на трговец и сум свесен дека овие продавници за суплементи работат со солидни маржи...

И финално еве да ве заголицкам малку, ваква неверојатна дискрепанца во цената е во најмала рака сомнителна... па уште и 300 подароци во поевтинава понуда.

И уште еден пример...

Последно уредено:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Сум земал од различни продавници, хардкоршоп, малена ама проблемот е што земам познати брендови како ON, dymatize кои ги пакуваат фалш доста.

Кој изолат би го препорачал од полео? Го гледам од мајпротеин е малце поскап да речиме од dymatize ISO100 ама ако е овај вториов е фалш тогаш џабе споредба?

Друго да се надоврзам, самите scoops секогаш се различни него тие што ги гледам на интернет, после тоа самата цена е поевтина него ли на интернет, јас одма се ставам во позиција на трговец и сум свесен дека овие продавници за суплементи работат со солидни маржи...

И финално еве да ве заголицкам малку, ваква неверојатна дискрепанца во цената е во најмала рака сомнителна... па уште и 300 подароци во поевтинава понуда.

И уште еден пример...

За да докажеш дека не е ок треба лабораторија.

Многу брендови имаат лоши серии, со кризата низ цел свет, не би се изненадил да се замижува при QC и кај самите производители и да пуштаат лоши пратки.

Производителите обично не се фокусирани на малопродажба и држат високи цени. Набавната цена е обично 40-60% пониска од тоа што ти се продава тебе, зависи од брендот и дали се прва рака, може процентот да варира, но генерално истите се набавуваат многу поефтино и затоа може да прават промоции.

Полео се франшиза, ги има во повеќе држави, продаваат многу суплементи и верувам дека имаат апла ниски набавни цени.

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.321
Поени од реакции
5.350
Јас го зимам Myprotein од полео и има само една работа што ми е сумљива, а тоа е пакувањето. Некои протеини од кога ќе ги отвориш не можеш да ги затвориш. Сум ги префрлувал во стари пакувања за да можам да ги затворам. Не знам дали ова е до Myprotein или полео прават некои дубари.

Баш пред 5 дена земав ванила пакување и јагода пакување. Ванилата беше во новото пакувањето што го имаат , со портокалова боја и тоа си се затвара. Од првин се мислев дали воошто да го земам, зошто чудно ми падна со портокалова боја, не знаев дека напрвиле промена.
Јагодата беше во старото пакување со плава боја и тоа не се затвара.

Вкусот и растворањето ми биле исти во сите пакувања што сум ги земал до сега.

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.412
Поени од реакции
13.435
Види во тие жлебовите да не ти се насобрал протеин и да не може да залепи убаво при затварање

Член од
24 февруари 2018
Мислења
49
Поени од реакции
54
Нормално е Полео да е поскап, треба некој да ги плати сите вработени и дуќани по големите молови.
Е тоа да ама од друга страна, последно се сеќавам пред едно 5 години можда купив протеин од Полео - партизанска и уште ме држи мотивација во теретана кога ќе ми текне на пичицата шо работеше тогаш, стегната во едни тесни хеланки... Маче ако читаш и се препознаеш пиши ми во приватна порака :rolleyes:

Член од
16 август 2021
Мислења
31
Поени од реакции
36
Пред 3-4 месеца почнав поозбилно и зедов суплементи имав во план само со веј али завршив со многу други глупости, целта ми е bulk.
Прашањето ми е од што имам најмалку корист? Многу време и пари ми е вака да продолжам со се.
Сите суплементи се од bulk.de често имаат попусти и до 70-80% изолатот 1 кг за 30 евра и со добар рок до 12.2025.
Изолат 26г протеин на 30 гр.
Гејнер 43г протеин, 39 јг(2.6 шеќер), 3.6 г масти и 10г Л-Глутамин на 1 доза 100 гр.
Креатин скокнав со лоадинг фазата, секој ден по 5 г.
Pre-Workout (Active ingredients per 17g portion: Branched-chain amino acids (BCAA) 5g (3g leucine, 1g iso-leucine, 1g valine), arginine alpha ketoglutarate (AAKG) 3g, citrulline malate 3g, beta alanine 3g, L-tyrosine 400mg, caffeine 200mg, vitamin B6 5mg (1785 % RDA)
Колаген & Витамин Ц(12g of hydrolyzed collagen and 24mg of vitamin C per serving (15g)
Complete Greens (Spirulina, Chlorella (with broken cell walls) Broccoli, Pumpkin Seed Protein, Spinach, Alfalfa, Moringa, Kale.) https://www.bulk.com/de/complete-greens.html
Куркума 15000 мг секој 3 ден. https://www.nature-love.de/products/curcuma-extrakt-90-kapseln-mit-408mg-curcumin-pro-kapsel

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
439
Пред 3-4 месеца почнав поозбилно и зедов суплементи имав во план само со веј али завршив со многу други глупости, целта ми е bulk.
Прашањето ми е од што имам најмалку корист? Многу време и пари ми е вака да продолжам со се.
Сите суплементи се од bulk.de често имаат попусти и до 70-80% изолатот 1 кг за 30 евра и со добар рок до 12.2025.
Изолат 26г протеин на 30 гр.
Гејнер 43г протеин, 39 јг(2.6 шеќер), 3.6 г масти и 10г Л-Глутамин на 1 доза 100 гр.
Креатин скокнав со лоадинг фазата, секој ден по 5 г.
Pre-Workout (Active ingredients per 17g portion: Branched-chain amino acids (BCAA) 5g (3g leucine, 1g iso-leucine, 1g valine), arginine alpha ketoglutarate (AAKG) 3g, citrulline malate 3g, beta alanine 3g, L-tyrosine 400mg, caffeine 200mg, vitamin B6 5mg (1785 % RDA)
Колаген & Витамин Ц(12g of hydrolyzed collagen and 24mg of vitamin C per serving (15g)
Complete Greens (Spirulina, Chlorella (with broken cell walls) Broccoli, Pumpkin Seed Protein, Spinach, Alfalfa, Moringa, Kale.) https://www.bulk.com/de/complete-greens.html
Куркума 15000 мг секој 3 ден. https://www.nature-love.de/products/curcuma-extrakt-90-kapseln-mit-408mg-curcumin-pro-kapsel
Прашањето ми е од што имам најмалку корист?
Најмалце корист од непотребно земање на суплементи и пробивањето да се пополни исхраната со нив.

Работи што јас би ги исфрлил :
Гејнер - ем поскапо ем по не ефикасно.

Изолат - можеш да го замениш со концентрат ако не можеш да внесеш доволно протеин.

Глутамин исто не ти е нешто баш.

Пред воркоут исто нема потреба или земај по потреба ако не ти се вежба или немаш доволно енергија.

Колаген и витамин ц исто не ти треба баш.
Тоа complete greens подобро купи овошје и зеленчук и јади него тоа. Ем поевтино ем знаеш што јадеш.

А згора на тоа можда на некоја "тревка" ке си алергичен што е дополнителен ризик.
И башка спирулина има.

Работи што ти требаат и даваат ефект
1)Средена исхрана - ако веќе трошиш пари потроши го на тоа.
2) Креатин
3)Протеин концентрат

Од мене тоа.

Член од
16 август 2021
Мислења
31
Поени од реакции
36
Прашањето ми е од што имам најмалку корист?
Најмалце корист од непотребно земање на суплементи и пробивањето да се пополни исхраната со нив.

Работи што јас би ги исфрлил :
Гејнер - ем поскапо ем по не ефикасно.

Изолат - можеш да го замениш со концентрат ако не можеш да внесеш доволно протеин.

Глутамин исто не ти е нешто баш.

Пред воркоут исто нема потреба или земај по потреба ако не ти се вежба или немаш доволно енергија.

Колаген и витамин ц исто не ти треба баш.
Тоа complete greens подобро купи овошје и зеленчук и јади него тоа. Ем поевтино ем знаеш што јадеш.

А згора на тоа можда на некоја "тревка" ке си алергичен што е дополнителен ризик.
И башка спирулина има.

Работи што ти требаат и даваат ефект
1)Средена исхрана - ако веќе трошиш пари потроши го на тоа.
2) Креатин
3)Протеин концентрат

Од мене тоа.
Фала друже одприлика така и мислев само за гејнерот ќе видам бидејки кога немам многу време супер ми се наоѓа. Пред воркаутот го осеќав јако само на почетокот и тоа сиг. најмногу заради тоа што кофеин немав внесено многу долг период, на првиот тренинг ми даде таква еуфорија ко да сум зел 1 линија амф :ROFLMAO:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.581
Поени од реакции
6.299
Што е финтата кај 2 различни протеини кај едниот пишува дека мерникот е 25грама а кај другиот 30грама а оној од 30грама е помал од оној од 25?

Kajgana Shop

На врв Bottom