Политички случувања во Израел

Макед0нер

Red Devil
Член од
7 март 2012
Мислења
756
Поени од реакции
642
ALERT – Violent air strikes by the Israeli AF and a "belt of fire" targeting the Egyptian border areas in Rafah, south of the Gaza Strip.

⚠ Cairo recently said any violations on the Philadelphia Axis (border area between Gaza and Egypt) will be a red line and can cause a war with Israel.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Не знам можеби не сум во право но мислам дека Хамас е дете на Мосад бидејќи она што го направија пред 3 месеци покажува дека немаат грам мозок или се потплатени.

Иначе за цивилите Израелски медиуми потврдија дека добар број од жртвите биле ранети/убиени од ИДФ.
А за меѓунардоната поддршка не би рекол дека ја изгубија Палестинците. Да, изгледаше така на почетокот но сега е сосема друга ситуација после 3 месеци бомбардирање, 25 илјади официјално убиени цивили и уште 6-7 илјади под урнатините. Веќе никој не ни збори за 7 октомври.

Исто така Јужна Африка го доби спорот со Израел и меѓународниот суд за правда изгласа дека има елементи на геноцид во Газа.

Макед0нер

Red Devil
Член од
7 март 2012
Мислења
756
Поени од реакции
642
#NEW: The Israeli government informed the White House that “the army is about to launch a major military operation in the city of Rafah” - Sky News Arabia, according to a U.S. official.

Макед0нер

Red Devil
Член од
7 март 2012
Мислења
756
Поени од реакции
642
: According to some (unconfirmed) sources, at least 11 israeli officers & soldiers were killed in a well-prepared ambush by the Palestinian resistance fighters in Khan Yunis.

We’ll know more tomorrow morning

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.686
Поени од реакции
1.025

Иначе за цивилите Израелски медиуми потврдија дека добар број од жртвите биле ранети/убиени од ИДФ.
А за меѓунардоната поддршка не би рекол дека ја изгубија Палестинците. Да, изгледаше така на почетокот но сега е сосема друга ситуација после 3 месеци бомбардирање, 25 илјади официјално убиени цивили и уште 6-7 илјади под урнатините. Веќе никој не ни збори за 7 октомври.

Исто така Јужна Африка го доби спорот со Израел и меѓународниот суд за правда изгласа дека има елементи на геноцид во Газа.
Ако е така како што напиша, дали е запрен Израел? Не, си делува постојано се додека Палестинците не ги протера на Синај како што Азербејџан ги протера Ерменците.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Ако е така како што напиша, дали е запрен Израел? Не, си делува постојано се додека Палестинците не ги протера на Синај како што Азербејџан ги протера Ерменците.
Ја само кажувам дека во меѓународни очи Израел е агресорот кој врши геноцид, е сега тоа што имаат одобрување од западот да прават што сакаат на терен е друга работа.

Kajgana Shop

На врв Bottom