Политички случувања во Израел

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
ALERT – Violent air strikes by the Israeli AF and a "belt of fire" targeting the Egyptian border areas in Rafah, south of the Gaza Strip.

⚠️ Cairo recently said any violations on the Philadelphia Axis (border area between Gaza and Egypt) will be a red line and can cause a war with Israel.

Не знам можеби не сум во право но мислам дека Хамас е дете на Мосад бидејќи она што го направија пред 3 месеци покажува дека немаат грам мозок или се потплатени.
ezgif-4-f5b1e13a51.jpg

Иначе за цивилите Израелски медиуми потврдија дека добар број од жртвите биле ранети/убиени од ИДФ.
А за меѓунардоната поддршка не би рекол дека ја изгубија Палестинците. Да, изгледаше така на почетокот но сега е сосема друга ситуација после 3 месеци бомбардирање, 25 илјади официјално убиени цивили и уште 6-7 илјади под урнатините. Веќе никој не ни збори за 7 октомври.

Исто така Јужна Африка го доби спорот со Израел и меѓународниот суд за правда изгласа дека има елементи на геноцид во Газа.

#NEW: The Israeli government informed the White House that “the army is about to launch a major military operation in the city of Rafah” - Sky News Arabia, according to a U.S. official.

NEW: Egypt is sending large amounts of tanks and armored vehicles to the border with Gaza – Al Arabiya

: According to some (unconfirmed) sources, at least 11 israeli officers & soldiers were killed in a well-prepared ambush by the Palestinian resistance fighters in Khan Yunis.

We’ll know more tomorrow morning

ezgif-4-f5b1e13a51.jpg

Иначе за цивилите Израелски медиуми потврдија дека добар број од жртвите биле ранети/убиени од ИДФ.
А за меѓунардоната поддршка не би рекол дека ја изгубија Палестинците. Да, изгледаше така на почетокот но сега е сосема друга ситуација после 3 месеци бомбардирање, 25 илјади официјално убиени цивили и уште 6-7 илјади под урнатините. Веќе никој не ни збори за 7 октомври.

Исто така Јужна Африка го доби спорот со Израел и меѓународниот суд за правда изгласа дека има елементи на геноцид во Газа.
Ако е така како што напиша, дали е запрен Израел? Не, си делува постојано се додека Палестинците не ги протера на Синај како што Азербејџан ги протера Ерменците.

Ако е така како што напиша, дали е запрен Израел? Не, си делува постојано се додека Палестинците не ги протера на Синај како што Азербејџан ги протера Ерменците.
Ја само кажувам дека во меѓународни очи Израел е агресорот кој врши геноцид, е сега тоа што имаат одобрување од западот да прават што сакаат на терен е друга работа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom