Влијанието на социјалните мрежи во врска или брак? * разведени и сингл жени после 35та

Дали социјалните мрежи имаат улога во еден брак или врска?

• Да

Гласови: 69 76,7%
  • Не

Гласови: 21 23,3%

• Вкупно гласачи
    90
Член од
17 јануари 2020
Мислења
76
Поени од реакции
162
Albankite i Rusinkite na strana, od moja strana veruvam deka ovie temi kolku i da se korisni za samcite da se ispucaat i da si kanaliziraat bes uste pokorisni se za tie vo brak ili vrska od prichina shto koga nivnite gospozhi kje prochitaat kakvi mazhi ima i shto sve im smeta kje bidat presrekjni so nivnite izbranici!

Se molam samo pak da ne padne forumov toa bi mozhelo da ima nesogledlivi posledici odnosno krv da se prolee nedaj bozhe.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.494
Поени од реакции
9.494
Чекам објаснување за ова? Изваден цитат од мене, и слично.

Второ, ако веќе правиме муабет за ограда. Тогаш нормално дека ќе зборуваме и за метал, и за дрво, и за бои. А и понекоја зафрканција не е на одмет ;)
Па уствари и се е до некаде зафрканција тука на форум. Ама сакав да ти кажам дека не се обидуваме од петни жили со секој наш пост да го побиеме Сусаро, него си правиме ко што ти кажав муабети. И како што ќе правиме муабети за метал, дрво и бои, така и за бивши колешки, другарки или комшивки ќе правиме.

А за првото ме мрзи да барам, сигурно се 4+, индиректно, ама ако не си ми се обраќал мене тогаш извини.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.117
Поени од реакции
11.636
Голема е веројатноста тоа дете од првиот брак да те мрази тебе. Посебно ако е машко, машките деца се попосесивни кон мајките отколку женските. Па ќе треба она да жонглира меѓу тебе и омразата на детето кон тебе која секако не е рационална, ама дете е, не е оно криво. А ти сред сево ова.
Спротивниот аспект го пропушташ. Што ако тоа дете апсолутно го засака новиот „татко“ и после X прекрасни години каде се зближиле, имаат одлична комуникација и почит се стигне до ситуација мајката да се разведи или раздели со новиот партнер / сопруг.
Ти како машко остануваш оштетен и во тој поглед. Кај си се инвестирал со време и емоции за тоа дете, си го сакал како свое, на крај повторно ќе ти биде „одземено“ и можноста за среќа ќе ти биде одземена затоа што само и само си се разделил со мајката.

Бонус, ако имаш и свое дете со неа и тоа ќе пати. Плус, нејзиниот син или ќерка од првиот брак повторно ќе имаат емоционално уништено детство пошто се со еден родител останати и го изгубиле и „вториот татко“ и на крај се ебаната страна од цела таа приказна.

Воопшто не е Холивуд момент или турска серија да се стапи во сериозна врска или брак со некој кој има деца од минати врски / бракови. Кој мисли поинаку очигледно или недоволно емотивно созреал или сака да верува во бајки.
Да, бајки има, само се 1-2% од вупниот број на успешни приказни од овој тип и на таквите луѓе треба да им се оддаде признание.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.924
Поени од реакции
11.096
Спротивниот аспект го пропушташ. Што ако тоа дете апсолутно го засака новиот „татко“ и после X прекрасни години каде се зближиле, имаат одлична комуникација и почит се стигне до ситуација мајката да се разведи или раздели со новиот партнер / сопруг.
Ти како машко остануваш оштетен и во тој поглед. Кај си се инвестирал со време и емоции за тоа дете, си го сакал како свое, на крај повторно ќе ти биде „одземено“ и можноста за среќа ќе ти биде одземена затоа што само и само си се разделил со мајката.

Бонус, ако имаш и свое дете со неа и тоа ќе пати. Плус, нејзиниот син или ќерка од првиот брак повторно ќе имаат емоционално уништено детство пошто се со еден родител останати и го изгубиле и „вториот татко“ и на крај се ебаната страна од цела таа приказна.

Воопшто не е Холивуд момент или турска серија да се стапи во сериозна врска или брак со некој кој има деца од минати врски / бракови. Кој мисли поинаку очигледно или недоволно емотивно созреал или сака да верува во бајки.
Да, бајки има, само се 1-2% од вупниот број на успешни приказни од овој тип и на таквите луѓе треба да им се оддаде признание.
Бидејќи ми нагласија дека може и прикаски за тетки, комшивки, колешки и други исклучоци.. :rolleyes:
Имам и јас една, како порачана за твоево “ако”.

Колешка од работа со еден пропаднат брак и дете, се премажува..
Океј, објективни причини, првиот маж и испаднал џанак, не знам шо (мене и она не ми е нешто саглам али ајде..)

Вториов сегашен маж, маж на место! Стануваат фамилија за пример. Овој ја прифаќа таква ко што е, работлив, вреден, и го прифаќа и синот! Типкава останува трудна со него, и сега си имаат и бебенце!
Досега се како во best case scenario..

Е арно ама, детево(од џанакот), нема на кого да се метне, испаѓа дрнато, ај да не се изразам вулгарно, ама дефинитивно некоја штица му фали! Триста проблеми…
Колешкава више не знае што да му прави, а сега уште и со мало бебе дома!

Не треба Ајнштајн да бидам за да видам, дека допрва таму проблеми им идат. Пази, детево не е ни до пубертет стасано!

И сега кои опции му(им) остануваат?
-да го избрка, не може!
-да го управи, не може!
-да ги избрка и двајцата па ич, оти веќе си имаат заедничко дете и убав брак!

Ни крив ни должен, сегашниов маж си закачи еден тон проблеми не по негова вина. А тек проблеми го чекаат допрва..

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.117
Поени од реакции
11.636
Бидејќи ми нагласија дека може и прикаски за тетки, комшивки, колешки и други исклучоци.. :rolleyes:
Имам и јас една, како порачана за твоево “ако”.

Колешка од работа со еден пропаднат брак и дете, се премажува..
Океј, објективни причини, првиот маж и испаднал џанак, не знам шо (мене и она не ми е нешто саглам али ајде..)

Вториов сегашен маж, маж на место! Стануваат фамилија за пример. Овој ја прифаќа таква ко што е, работлив, вреден, и го прифаќа и синот! Типкава останува трудна со него, и сега си имаат и бебенце!
Досега се како во best case scenario..

Е арно ама, детево(од џанакот), нема на кого да се метне, испаѓа дрнато, ај да не се изразам вулгарно, ама дефинитивно некоја штица му фали! Триста проблеми…
Колешкава више не знае што да му прави, а сега уште и со мало бебе дома!

Не треба Ајнштајн да бидам за да видам, дека допрва таму проблеми им идат. Пази, детево не е ни до пубертет стасано!

И сега кои опции му(им) остануваат?
-да го избрка, не може!
-да го управи, не може!
-да ги избрка и двајцата па ич, оти веќе си имаат заедничко дете и убав брак!

Ни крив ни должен, сегашниов маж си закачи еден тон проблеми не по негова вина. А тек проблеми го чекаат допрва..
Затоа се избегаваат такви ситуации, не дека си бездушен или идиот туку животот не е бајка и ретки се процентуално тие бајки - не се правило, туку исклучок.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.924
Поени од реакции
11.096
Затоа се избегаваат такви ситуации, не дека си бездушен или идиот туку животот не е бајка и ретки се процентуално тие бајки - не се правило, туку исклучок.
Затоа и ги викаме исклучоци.
Ама некако слабо им оди математиката на женскиве дебатерки тука, оти мислат ако нафрлат што повеќе исклучоци и хепи ендови, на крај кумулативно се собираат, и процентот за успех расне ;)

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.928
Поени од реакции
25.354
Ама некако слабо им оди математиката на женскиве дебатерки тука, оти мислат ако нафрлат што повеќе исклучоци и хепи ендови, на крај кумулативно се собираат, и процентот за успех расне ;)
За каков процент зборуваме? Има статистика некоја?

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.928
Поени од реакции
25.354
Не сум побарал да ти кажам право, оти ни на крај памет не ми паѓа таков трн во здрава нога да си ставам..
Да речеме дека оформуваш мислење базирано на искуствата на луѓе кои те опкружуваат, така? Јас можам да ти посведочам за милион успешни приказни(што впрочем е и причина за моето размислување кое го изнесов на другата тема). И сега кој е во право?

Член од
14 август 2018
Мислења
4.924
Поени од реакции
11.096
Да речеме дека оформуваш мислење базирано на искуствата на луѓе кои те опкружуваат, така? Јас можам да ти посведочам за милион успешни приказни(што впрочем е и причина за моето размислување кое го изнесов на другата тема). И сега кој е во право?
Океј, и тоа е валиден став.
Исто како што: еден човек или дете растено во Хипи средина, мисли дека е океј слободната љубав и пушење трава!
Исто како што на мало палестинче му е нормално да фрла молотови коктели и камења по израелците.. кога ќе порасне сосем нормално му иде и Калаш да земе во рака :toe:

Ако твојата средина е така “нормализирана”.. тогаш уживај, ич не се секирај дали утре некој ќе те земе со три деца!

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.928
Поени од реакции
25.354
Океј, и тоа е валиден став.
Исто како што: еден човек или дете растено во Хипи средина, мисли дека е океј слободната љубав и пушење трава!
Исто како што на мало палестинче му е нормално да фрла молотови коктели и камења по израелците.. кога ќе порасне сосем нормално му иде и Калаш да земе во рака :toe:

Ако твојата средина е така “нормализирана”.. тогаш уживај, ич не се секирај дали утре некој ќе те земе со три деца!
Што е „нормализирано“? Луѓе да најдат љубов после лош брак? Фала курцу!

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.979
Поени од реакции
12.601
Зми(и).

Член од
14 август 2018
Мислења
4.924
Поени од реакции
11.096
Што е „нормализирано“? Луѓе да најдат љубов после лош брак? Фала курцу!
Врати се на топикот без да релативизираш!
Муабетот беше процент, успех/неуспех на бракови, каде жената иде со багажник деца.

Во некои многу понапредни земји и култури од твојата таму.. самото плеткање со такви жени е стигма! Општествена стигма! За брак, далеку било..
Ако ние сме глупи, ваљда глупи не се јапанците и корејците?!
Или да се огледуваме сега на Исланд, и неговата статистичка ширина од дури пола миљон народ?! o_O

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.928
Поени од реакции
25.354
Врати се на топикот без да релативизираш!
Муабетот беше процент, успех/неуспех на бракови, каде жената иде со багажник деца.

Во некои многу понапредни земји и култури од твојата таму.. самото плеткање со такви жени е стигма! Општествена стигма! За брак, далеку било..
Ако ние сме глупи, ваљда глупи не се јапанците и корејците?!
Или да се огледуваме сега на Исланд, и неговата статистичка ширина од дури пола миљон народ?! o_O
Исланд и Шведска, па дури и примери од Македонија, Велес. До утре можам да ти кажувам. И сеа?

Kajgana Shop

На врв Bottom