Во која ситуација би се откажале од вашето дете?

F

Foxy`BuTTerFLY

Гостин
Ако веќе го родам не би се откажала од него.Прашањето е дали би го родила.

Член од
15 април 2008
Мислења
31
Поени од реакции
1
Ако веќе го родам не би се откажала од него.Прашањето е дали би го родила.
Се согласувам, со раѓањето на детето, ги прифаќаме сите обврски и сите последици што доаѓаат со него. Ако не постојат услови, можности или желба за одгледување на детето, тогаш подобро е да се размисли дали воопшто да се впуштате во така животна авантура.

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
temava za mene mnogu custvitelna no sepak ke se potrudam da govoram zs mnogu raboti vo makedonija se taby.imav samo 17 godini koga zabremeniv po nekoja slucajnost ne kazav doma zosto se plasev od reakcijata na moite rositeli.no bremenosta ne e rabota koja mozes da ja kries vecno.moite rositeli razbraa na mnogu surov naci i nikogas nema da si go prostam toj sok sto im go servirav da bidam pojasna razbraa na 4 mesec od mojata bremenost na bolnica ima kazaa vo 3 sat sabejle.za da dramata bide pogolema "ljubovta na mojot zivot" koj poteknuva od finansiski mokni luge mi odkaza ljubov pricinata bese odnosno iskazot na negovite rodoteli bese deka e se uste mal za takva odgovornost.so koja i toj samiot podocna se slozi.jas kako "mnogu zrela licnost "se odluciv deka mene bog mi dal blagoslov i se odluciv da go donesam na svet bebeto koe nema da dojde po negova zelba tuku po moja.i taka i bese po 5 meseci dojde na svet mojata dusicka ivo za kogo ne sum se pokajala niti 1 minuta.uspeav da zavrsam sredno skolo se zapisav na fakultet zavrsiv i toa i sega sum momentalno na specijalizacija imam uste nekolku ispiti do kraj.srceto moe e momentalno vo anglija vo detski kamp za usovrsuvanje na angiski jazik i go ocekuvam za 10 dena da si dojde mnogu mi nedostiga edvaj cekam da se vrati

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.818
Поени од реакции
11.445
Ако имам еден ден дете/деца независно колку, ќе го/ги сакам највеќе. Да се откажам? Нема шанса, во ниедна ситуација.

Lavanda

Модератор
Член од
18 април 2008
Мислења
676
Поени од реакции
66
temava za mene mnogu custvitelna no sepak ke se potrudam da govoram zs mnogu raboti vo makedonija se taby.imav samo 17 godini koga zabremeniv po nekoja slucajnost ne kazav doma zosto se plasev od reakcijata na moite rositeli.no bremenosta ne e rabota koja mozes da ja kries vecno.moite rositeli razbraa na mnogu surov naci i nikogas nema da si go prostam toj sok sto im go servirav da bidam pojasna razbraa na 4 mesec od mojata bremenost na bolnica ima kazaa vo 3 sat sabejle.za da dramata bide pogolema "ljubovta na mojot zivot" koj poteknuva od finansiski mokni luge mi odkaza ljubov pricinata bese odnosno iskazot na negovite rodoteli bese deka e se uste mal za takva odgovornost.so koja i toj samiot podocna se slozi.jas kako "mnogu zrela licnost "se odluciv deka mene bog mi dal blagoslov i se odluciv da go donesam na svet bebeto koe nema da dojde po negova zelba tuku po moja.i taka i bese po 5 meseci dojde na svet mojata dusicka ivo za kogo ne sum se pokajala niti 1 minuta.uspeav da zavrsam sredno skolo se zapisav na fakultet zavrsiv i toa i sega sum momentalno na specijalizacija imam uste nekolku ispiti do kraj.srceto moe e momentalno vo anglija vo detski kamp za usovrsuvanje na angiski jazik i go ocekuvam za 10 dena da si dojde mnogu mi nedostiga edvaj cekam da se vrati

Mорам да ти се поклонам за огромната храброст .....и за тоа што си останала присвесна и своја до крај, и сега знам дека твоето дете ако е само со еден родител е среќно затоа што има мајка која знае што сака во животот:smir:

BlaCk FiRe

`Going NoWhere`
Член од
21 март 2008
Мислења
637
Поени од реакции
18
Да се ставим во случај да имам девојка која ќе посака да абортира ...

НЕ БИ ГО ДОЗБОЛИЛ ТОА ... ПА ДА СЕ СРУШИ СВЕТОВ, нема да абортира ...

Член од
4 јули 2008
Мислења
78
Поени од реакции
2
Иам Мала Грешка .. Нема Да Го Дадам ... Зашто Да Го ДаДам ??? -Кога Знам Дека Во Дом Ке Нма НИкакВи УслоВи За Нормален Жифот ..
Ааа Нема Ни Да Абортираам .. Пфф , Нареден Пат Ке ПаЗиме А Тоа Дете Ќе Го Родам и ЗадрЖам ..

ЗА НИШТО НА СВЕТОВ НЕ БИ СЕ ОТКАЖАЛА ОД ДЕТЕТО ...

Член од
4 јули 2008
Мислења
385
Поени од реакции
18
-Имате долгогодишна врска, но вашиот дечко не сака да слушне за дете. Вие не сакате да абортирате, па го раѓате и го давате на присвојување дека не сте спремни да бидете самохрана мајка?
ne me interesira nishto! ne go davam, ne abortiram! ubavo mu bilo koga sme .....? Epa si prael ke go chuva!

-Имате врска од соништата која не планирате да ја прекинете никогаш, се сложувате и двајцата да го имате тоа дете, но не сте спремни да се соочите и се плашите од реакцијата на вашите родители, па планирате како да го износите детето за да го дадете на посвојување?
Ne ni pomisluvam na posvojuvanje...Ako ne sum spremna da im kazam na roditelite ne bi ni bila spremna da rodam dete..

-Имате врска која неможете да ја крунисате со брак поради недостиг на финансии и случајно останувате трудна. Бидејќи не помислувате да ризикувате со абортус го раѓате и го давате на посвојување, дека сигурно некој друг пар подобро би го израснал тоа дете?
mozebi, a mozebi i ne. a ne bi ni sakala da vidam 2ca na ulica i da mi go drzat moeto dete za raka... so davanje na posvojuvanje nishto ne se reshava.

-Имате непријатно искуство, сте биле силувани при што сте затрудниле, но и во тој случај не помислувате на абортус туку раѓате и го давате своето дете, дека не би сакале да имате нешто негово кое вечно да ве потсеќа на таа ситуација, а и не сакате да сте самохрана мајка?
definitivno bi abortirala! prvo ne bi sakala spomeni od toa neshto, a ftoro shto ako deteto doznae deka e samo greshka i nekoe losho iskustvo?

-Имате веќе сопруг и деца колку што можете да си дозволите (од финансиска гледна точка), но ете се случува повторно непланирано да останете трудна. И во овој случај како и во сите, вие сте против абортус па го раѓате и давате?
nema shansi da go dadam..sum chuvala tolku..pa ke chuvam ushte edno!

sekoja chest:)!

ivana87

magic is everywhere
Член од
7 јуни 2007
Мислења
1.613
Поени од реакции
220
во никоја-никогаш

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Во која ситуација би се откажал од моето дете? кога би имал дете/ца никогаш не би се откажал од нив, како тоа да се откажеш од детето?? кој разумен човек би го направил тоа...:nesvest:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Кога ќе приметам дека станува како мене

bella

*HOT*
Член од
8 јуни 2008
Мислења
407
Поени од реакции
27
Дивне во ниедна од твоите наведени ситуации не би се откажала од детето!!!!!

Член од
25 септември 2007
Мислења
154
Поени од реакции
1
Во ниедна ситуација нема да се откажам од моето дете,НИКОГАШ...

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
не би се откажал од свое дете :nesum:

Kajgana Shop

На врв Bottom