Левица - Политичка партија

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

• Да

• Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

• Не

• Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.989
Поени од реакции
2.789
Не е на одмет северџаните да си го ислушаат говорот на Клер Дејли.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.989
Поени од реакции
2.789
Исто така да го ислушаат и говорот на Мик Волас

Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.989
Поени од реакции
2.789
МЕЦИНОВИЌ: НА РЕВОЛУЦИЈАТА ПРЕТХОДИ АНТИФАШИСТИЧКАТА БОРБА (https://youtu.be/cV1S6JG3KQ0?si=o9_rcgSIkgUp73Aw)

️ Портпаролот на #Левица Амар Мециновиќ на Вториот Пленум:

,,Голоракиот народ, разединенатата работничка класа под деценискиот притисок на немилосрдниот капитализам го пронајде во своите редови оружјето со кое ќе се одбрани. Децата на транзицијата се суштинска антитеза на економскиот и политички систем под кој робуваме со децении. Притивречност на болното распнување на народниот суверенитет, на незаузданоста на криминалот на наездата на неправда, ненаситноста на апетите за профит - вистината и љубовта за живот, за слобода на народот свој, ни ја одреди оваа улога, лице в лице подудирање кое ќе го ослободи духот од рамнодушноста, од омразата и мизантропија која како жиг ја втиснаа париите од буржоазијата на нашето сврзно ткиво.

Возвишена е борбата на страната на потиснатиот, но покрај животворноста која ја носи повеќе од свесни да сме за непоколебливоста која се изискува, без компромис и докрај, како што политичката олигархија насрнува со немилосрдни удари, така повеќекратен треба да биде отпорот за да се ослободиме од фаталниот стисок.

Го носиме црвеното знаме во конечна пресметка, како антифашистички фронт на Левица и работниот народ, против т.н. „европски фронт“ - маска зад која демне неофашизмот."

#Пленум2023

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.692
Поени од реакции
8.118
Апасиев е лајв моментално кај Лазаров Стефан во поткаст. Пукајте со прашања таму.
Автоматски споено мислење:

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.212
Поени од реакции
22.844
Интересно интервју, поточно го прашаа конечно за некои нови работи а не само да се зборуваат истите, искрено почнуваше да станува како расипана плоча.

Поставив мое прашање но не беше одбрано/видео така да здравје наредна прилика.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.497
Поени од реакции
2.407
Нека биде Апасиев лично нека биде мерење тежина на терен. Иако малце ризично сценарио.
Не се глупи да го стават Апасиев за кандидат за претседател. Логично е да предложат некој кандидат со кој ќе можат да освојат што е можно повеќе гласови во прв круг и со тоа да покажат дека имаат голема политичка тежина што после може да ја користат за пазарење по парламентарните избори.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.530
Поени од реакции
22.185
Не се глупи да го стават Апасиев за кандидат за претседател. Логично е да предложат некој кандидат со кој ќе можат да освојат што е можно повеќе гласови во прв круг и со тоа да покажат дека имаат голема политичка тежина што после може да ја користат за пазарење по парламентарните избори.
Epa so Apasiev najmnogu ke mozat da soberat oti realno toj e liceto na partijata pa Krmov pa uste 2-3 sto se poredovni po mediumite i kanalite. Ili ke zemat sosema treta licnost, ne znam.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.497
Поени од реакции
2.407
Epa so Apasiev najmnogu ke mozat da soberat oti realno toj e liceto na partijata pa Krmov pa uste 2-3 sto se poredovni po mediumite i kanalite. Ili ke zemat sosema treta licnost, ne znam.
Да, ама тоа е краткорочно решение/успех. Затоа не прават вакви чекори туку партијата си ја градат веќе со години постепено и паметно.

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.382
Поени од реакции
3.567
Apasiev kako prvo i osnovno ne ispolnuva starosna granica da bide kandidat za pretsedatel.

Наводно Ванковска ќе била кандидатот за Претседател али кажувам што ми кажале, ако ме лажат мене, јас ве лажам вас. :toe:
Najce ke popizdi, ke fakjame seir :D

Kajgana Shop

На врв Bottom