Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
прво судиите се катастрофални оваа сезона.и по којзнае кој пат сите судии до вчера суделе во сериа Ц. знаеме како дошле на оваа позиција (фала јуве). и што очекувате кога еден анонимус ќе дојде да им суди на авторитети како дел пиеро ,малдини , џиџи , тоти, , ибра , занети ..интер,милан, јуве .... можни се два исходи или ќе се исплаши и ќе падне под притисок и ќе суди голови од офсајд ,пенали од 20 метри итн... или ќе глуми лудило ќе гради кариера на истите тие авторитети со шарлатански одлуки на нивна штета (реџина - јуве лани , удинезе - интер ..... ). и до фановите на јуве .... не се вадете оваа сезона на судиски одлуки, бидете сигурни дека марионетите на милан и јуве ќе правеа табели што би било кога би било ... тие финти повеќе не палат , пробаа и да му местат изјави на мурињо , го местеа адриано , го местеа балотели (се виде на лече - интер колку се скарани). само не рачунаа на тоа колку психички е јак мурињо ... и доста се правдате за калчополи јуве си заслужи штета што таков тим се понижи заради еден човек и не се казнети само за местење , туку и за рекетирање играчи ,клубови ,нелегални трансфери ... јас знам дека на јуве не им требаше таква помош ... но нели секој заслужува фер шанса.
иначе за квалитетот на калчото .... не би го оспорувал толку. напротив. играчки квалитет и те како има. натпреварите повеќето се феноменални оваа сезона ... погледнете како играат само малите тимови (каљари,аталанта) , тука е рома (убедливо најатрактивен фудбал игра .... да не ги забораваме дерби натпреварите со кој интензитет се играат. судиските грешки , ривалствата , воопшто квалитетот на лигата е на високо ниво. аталанта ги уништи интер и рома , каљари ги победи јуве на гости. сето тоа му дава посебен шмек на калчото. тука се и младите играчи (џовинко,балотели ,сантон ,маркизио, де чеље , сантакроче ).
ова англија никогаш нема да го има. лош впечаток за калчото има само поради жестоката медиумска војна на скај и би би си. таканаречените стручњаци (грем сунес , енди греј ..) не пропуштаат да ја напаѓаат италија (по трансферите на ронадлдињо и шева ја нарекоа лига на пензионери иако роналдињо беше мета на челзи)
и оваа трае со години , а притоа заборавија да приметат дека лигата им тоне со години. атмосфера никаква на трибини , репрезентација никакви , таленти ко во калчото можат само да сонуваат , мегаломани газди кои го уништуваат фудбалот и апсолутно немаат никаква љубов кон клубовите (споредете хикс , роман , глејзер со морати , сенси , анњели берлу) . погледнете на кое дереџе дојде њукасл па и ливерпул и челзи од истите тие. се им е вештачко и изсилено. квалитетот е концентриран на 2 - 3 клуба и толку. екипа од ранг на портсмут или стоук нема теорија да победи тим од ранг на манчестер. а дерби натпреварите ни одблиску немаат таков интензитет ко во италија. така да не верувајте многу на медиумите и на лажниот сјај на англија.нема потреба. квалитетот кога тогаш излегува на виделина

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.100
Поени од реакции
5.742
2. Ни тоа не е репер за Легенда, знаеш, и Моџи има уште фанови кои сакаат да го видат пак во Јуве . :toe:
Тимови како Јунајтед, Ливерпул, Реал, Барса, тие се носат со тој статус, Јуве со онаа црна дамка, тешко . . . многу тешко .
Имаме правено муабет милион пати за оваа работа, ама морам да се надоврзам..Пред да излезе Калчополи на виделина, Морати пробуваше на неколку пати да го доведе Моџи во Интер...Зошто??

Член од
8 февруари 2008
Мислења
693
Поени од реакции
10
Кико, само неколку моменти (сликите ги тргнав зошто и некој друг цитираше да не ја цртеме темава :pos2:).

Прво, дека сите титули се почисти од онаа на Интер не е факт. Интер ја доби таа титула зошто се докажа дека тој пред него освоил бодови на нечесен начин. Сега мала дигресија, тоа е како да кажеш дека титулата на Вардар во СФРЈ не е чесно освоена затоа што клубовите што местеа добија казни.

Јувентус е казнет за тие две сезони затоа што за тој период се собраа докази. Немаше да се собираат докази воопшто, ако немаше сомнеж долги години наназад. Местењето во калчото беше јавна тајна, но никој не преземаше ништо. Со тоа не ги спорам предходните титули зошто сакам да зборуваме со факти. Но сомнеж постоеше. Останува фактот дека во спорните години, многупати Јувентус имаше најсилна екипа, па така штета за фудбалерите кои беа способни најчесно да си ја одработат задачата.

За статистиката, се ти е тоа убаво, уште долго време ќе може да се фалите. Но имај во предвид дека фудбалот нема да се игра уште 10, 20, 50 години. Затоа, прогнози од типот НИКОГАШ нема да не стигнете, не значат ништо. Имаше европски прваци пред 20-30 години кои ги снема од картата, и екипи кои одеднаш станаа екипишта. Никогаш не вели никогаш.

Интер чекаше долго за враќање во врвот на европскиот фудбал и конечно се враќа таму, има одличнен, конкурентен тим и верувам дека лошото минато е зад нас. Во услови кога би се играл регуларен фудбал, ни Интер, ни Јувентус, ни Милан не можат да имаат пост од 15-20 години. Тие се премногу големи клубови за такво нешто.

jas pak imam somnez deka inter ovaa godina mesti sudiite se za nego nekni igrase rakomet, pobrzo inter ke propadne nego li juve, ali ipak statistika si e statistika i e za pocit.

M

marko 1996

Гостин
Како што е факт дека Јуве местеше и дека играше во Сериа Б, факт е...
Како што е факт дека Јуве остана без две титули од тоа факт е...
Како што е факт дека другите 27 титули се чисти како солза, мада колку сакате плукајте ги, сигурно се почисти од онаја титула на зелената маса на Интер факт е...

Така факт е дека за Интер да го достигни Јуве во Италија ќе му треба уште 11 години со ред да зема Скудета за да достигне 27те титули што ги има..

Така факт е дека Интер треба уште 27 пати да го победи Јувентус во меѓусебните дуели за да се израмни со Јувентус...

Taка да факт е дека Јуве има 2 Титули во ЛШ, и играл 5 финалиња, а Интер има 2 Титули во ЛШ и има играно 2 финалиња...
Така да факт е дека Јуве последната титула во ЛШ му беше 1996, а на Интер 1965...
Така да факт е дека Јуве последното финале во ЛШ го играше 2003, а Интер последното финале во ЛШ го играше 1972

Така факт е дека Интер нема играно во Сериа Б...

И ова е единствениот факт кој му оди во прилог на Интер во однос на Јувентус, така да не е ни чудо зошто само тоа па тоа го зборуваат...

Eве за љубителите на факти..Факт си е факт.. Историја си е историја...Легенда си е легенда...Проценете сами...
Факт е дека Интер се први

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.091
Поени од реакции
45.980
Имаме правено муабет милион пати за оваа работа, ама морам да се надоврзам..Пред да излезе Калчополи на виделина, Морати пробуваше на неколку пати да го доведе Моџи во Интер...Зошто??
Морати тоа го демантираше, тоа го кажа Моџи веднаш по излагањето на мубаетите кои подоцна беа докажани . . . . ако Моџи тебе ти е пример за сигурен извор, мене не ми е . :toe:

jas pak imam somnez deka inter ovaa godina mesti sudiite se za nego nekni igrase rakomet, pobrzo inter ke propadne nego li juve, ali ipak statistika si e statistika i e za pocit.
Ја па мислам дека Јуве мести, офсајд со Аталнта, офсајд пред да им биде даден пенал со Милан, топка во аут со Каљари недосудена и Јуве дава гол . А Интер ? Офсајдот со Сиена и вчера играта со рака, толку ! Аналогно на твојот муабет, ти и у Милан да не се сомневаш дека мести ? Зашто и они имаа дискутабилни ситуации сезонава .

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.100
Поени од реакции
5.742
Морати тоа го демантираше, тоа го кажа Моџи веднаш по излагањето на мубаетите кои подоцна беа докажани . . . . ако Моџи тебе ти е пример за сигурен извор, мене не ми е . :toe:
Не не не..Јас ова го знам уште од 2003 година... Морати колку сака нека демантира, ама тоа излезе низ медиумите далеку пред да излези Калчополи...

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
abe aman veke.bes ekaznet.so sakas poise???so ne go sakas ti Juve toa e tvoja licna stvar.ima najveke navivaci vi Italija aloooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
Факт е дека јуве кога ја освоил 22 титула ти си бил ембрион!
До кога со овие факти ? Јасно е дека Јувентус,Интер,Милан,Рома и другите поголеми тим...Јуве има највеке навивачи али секоја година се намалуваат зарем тоа не е загрижувачко...? :smir:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Па добро затоа пишувавме за судењето, преброј ги сите спорни одлуки во корист на Интер, Милан и Јувентус и види дали е Интер фаворизиран. Него ај да се најдам да се цитирам од прееска за да не пишувам одново...

За судењето убаво си направивме муабет пред некој ден, и тоа можат да го потврдат и фанови на други првенства: судењето е секаде лошо. Има и посебна тема за тоа.

Она што е лошо кај фановите на калчото што се фаќаат за секоја судиска одлука и го тупат со недели на форумов. Кој е малку објективен ќе види дека годинава сите имаа одлук и во своја корист и на своја штета. Фудбалот живеел и ќе живее со грешките, тие се составен дел од него, и како такви треба да ги прифаќаме.

Лошо е кога има тенденција, тоа сум го повторил којзнае колку пати. Лошо е ако се суди во корист на еден тим и на штета на другите и ако тоа се случува во серија, тогаш можно е да се работи за повеќе од судиски грешки, за намера, лажирање итн...

Оваа судиска организација под водство на Колина (кој не го сакакв како судија но несомнено е принципиелен и авторитетен лик), не верувам дека е контролирана од надвор. Единствена мана е неискуството на судиите, но и со тоа, тие не се ништо полоши од нивните колеги во Англиското и Шпанското првенство.

Зборот ми е, треба да се дискутира и за судиски грешки затоа што се тие составен дел од играта. Но мора да олабавиме малку, да сватиме дека повеќе треба да дискутираме за фудбал, а не 90% од постовите да ги дискутираме судиите. Дечките од Примера на форумов можат да ни бидат пример за тоа.

Kista

ADP *10*!!!!!!!!!!
Член од
7 април 2008
Мислења
988
Поени од реакции
32
Точно, казнети се, а тим со такви докажани обвиненија не може да се носи со статусот на Легенди . . .

Ја па мислам дека Јуве мести, офсајд со Аталнта, офсајд пред да им биде даден пенал со Милан, топка во аут со Каљари недосудена и Јуве дава гол . А Интер ? Офсајдот со Сиена и вчера играта со рака, толку ! Аналогно на твојот муабет, ти и у Милан да не се сомневаш дека мести ? Зашто и они имаа дискутабилни ситуации сезонава .

ok ne legendi.NAJTROFEEN ITALIJANSKI KLUB!!!!!!!!
dovolno ti e???????????

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.091
Поени од реакции
45.980
Не не не..Јас ова го знам уште од 2003 година... Морати колку сака нека демантира, ама тоа излезе низ медиумите далеку пред да излези Калчополи...
Ама никогаш не се официјализираа тие шпекулации, т.е. се остана на истото, Морати тоа секогаш го демантирал, и за време на судењето беше истото спомнато, и тогаш излезе со деманти . Да имаше Моџи докази за тоа, фино лепо ке ги пуштеше низ јавноста и ке го укопаше .

@Kista, муабетот беше за Легенди, истите се респектирани, Јуве целосно го изгуби респектот од фудбалскиот свет, фрлија црнило на Фудбалот во Италија од кое на истата и се потребни неколку години за да се испере ,

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.100
Поени од реакции
5.742
Факт е дека Интер се први
Факт е...Сум рекол дека не е ???

До кога со овие факти ? Јасно е дека Јувентус,Интер,Милан,Рома и другите поголеми тим...Јуве има највеке навивачи али секоја година се намалуваат зарем тоа не е загрижувачко...? :smir:
Жалам, но бројката од пред една година и сегашнава бројка на навивачи на Јуве се зголемува..Бројката драстично падна со Калчополи, и две години со ред паѓаше, ама сега се зголемува..Жалам што те разочарав...:smir:

Па добро затоа пишувавме за судењето, преброј ги сите спорни одлуки во корист на Интер, Милан и Јувентус и види дали е Интер фаворизиран. Него ај да се најдам да се цитирам од прееска за да не пишувам одново...
Судењето е факт дека е слабо..Судиите имаа грешки и против Интер, и против Милан и против Јуве, и грешки кои одат во прилог на Интер, и на Милан и на Јуве...

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
ok ne legendi.NAJTROFEEN ITALIJANSKI KLUB!!!!!!!!
dovolno ti e???????????
фина статистика , титули , победи , легенди секоја чест .... но тоа што се осудени криминалци .... хмммм скокајте колку сакате имате и зашто ама ова стално ќе ви биде мал потсетник на тоа да се спуштите на земја

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.100
Поени од реакции
5.742
Ама никогаш не се официјализираа тие шпекулации, т.е. се остана на истото, Морати тоа секогаш го демантирал, и за време на судењето беше истото спомнато, и тогаш излезе со деманти . Да имаше Моџи докази за тоа, фино лепо ке ги пуштеше низ јавноста и ке го укопаше .
Па нормално...Кога му нудел договор Морати на Моџи, Моџи тогаш не снимал со магнетофон... Ама факт е дека тогаш не беа демантирани од страна на Морати, туку за времето на Калчополи...

Kista

ADP *10*!!!!!!!!!!
Член од
7 април 2008
Мислења
988
Поени од реакции
32

gleam fudbal i za juve sum od 93/93.od togas navaka:
Italija 1994/1995 1996/1997 1997/1998 2001/2002 2002/2003
Liga na sampioni 1995/1996

a ti druze 2005/2006 i toa na masa,2006/2007,2007/2008
za liga na sampioni ne zboram.
vidi koj se ima raduvano poise od koa od embrioni stanavme luge.pozz:tapp::tapp::tapp::tapp:

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.091
Поени од реакции
45.980
Па нормално...Кога му нудел договор Морати на Моџи, Моџи тогаш не снимал со магнетофон...
Можел да најде нешто, сигурно не бил само еден контакт и толку, се знае како идат игрите во Италија, да напињал Морати, Моџи сигурно ке имаше некаков доказ за истото, не за друго, да го уништи, во една таква ситуација фановите на Интер веднаш ке побараа Морати да си оди од клубоот, и јас ке го делев нивното мислење .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom