Најефтин супермаркет

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.655
Поени од реакции
8.086
Oвие Кипер не се нормални работаат и на 1 јануари.

Срамота вработените не треба да се опуштат за дочек нова година? А и кој будала ќе пазари на 1 јануари?

Колку Кипер маркети има во Скопје?

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.655
Поени од реакции
8.086
Не знам како може Македонец да пазари во Кипер, тоа е анатема.
Во Тетово и околината е преплавено со Кипер маркети. Јајца, грицки, чоколада, банани, лимони, Баланс јогурт и такви некој работи се пазари. Сувомеснати работи и нема некој избор од квалитет подобар.

За две три работи да се купи најблиску ми се Кипер и Стокомак а кога сакам квалитетно да наполнам фрижидер одам во Веро. Пазарувам и во Кам особено затоа што работат и во недела. Во Кам им се претерано скапи лебовите.

Во Тетово маркети:
Веро имаме два
Тинекс има еден ама ни го затворија и се чека негова преселба во друг објект.
Рамстор мислам се два.
Кам два.
Стокомак се два.
Жито Маркет еден мислам.
Алда има два мислам.
Кипер има најмногу ама не сум ги броел колку се.
Другото од маркети се некој локални.

Последно уредено:
Член од
7 јануари 2015
Мислења
955
Поени од реакции
629
Рамсторите у Тетово се за у курац, ни 30% од артиклите ги нема. Месо риба пекара... ништо. Оддел за пластики, кујни нула. Само Веро шо е добар и целосен у понудата

Sent from my phone using Tapatalk

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.466
Поени од реакции
805
Oвие Кипер не се нормални работаат и на 1 јануари.

Срамота вработените не треба да се опуштат за дочек нова година? А и кој будала ќе пазари на 1 јануари?

Колку Кипер маркети има во Скопје?
Тие скоро секоја година работаат како и Шик. Нема закон нема ништо, на вработените не им треба одмор роботи сеи ќе работаа цела година. Најголема глупост е да се работи за 1ви јануари (за сите важи). Да работаат маркетите за некопј што нема работа или му е досадно да скита низ продавници за смоки, кикирики или банани..И вработените имаат фамилии и сакаат одмор. Се вадат газдите демек платено ќе ви биде, ама кој сака пари..вработените им треба одмор (друг муабет колку е платено и дали вреди)
Владата на С заебаја работа со глупоста т.е препораката да се работи на 1 7 8 јануари па кога се крена прашина се вадеја демек газдите барале така? Исто како со неработната недела, на крај рекоа Вработените барале...ахахахах аман подобро ќутите ајвани.
А тоа да се работи на 7и 8 јануари доаѓа од албанците, за инат да се работи на христијански празници.
Автоматски споено мислење:

Рамсторите у Тетово се за у курац, ни 30% од артиклите ги нема. Месо риба пекара... ништо. Оддел за пластики, кујни нула. Само Веро шо е добар и целосен у понудата

Sent from my phone using Tapatalk
И Струга рамстор не е ккојзнае што и плус најскап маркет е во цел град. Ама битно имало паркинг..

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.630
Поени од реакции
42.169
а зошто да не се работи, народ треба да купи леб и да јаде. Со тоа што не се работи, само додатни гужви се прават, поготово сабота каде што сите се растрчани да купат нешто пошто недела е све затворено.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.466
Поени од реакции
805
а зошто да не се работи, народ треба да купи леб и да јаде. Со тоа што не се работи, само додатни гужви се прават, поготово сабота каде што сите се растрчани да купат нешто пошто недела е све затворено.
А зашто да се работи? Роботи не се вработените, фино лепо се купува на 28-29-30-31. И баш напротив никакви гужви нема. Кој сака да работи за празници аман, ова ти е инат муабет. Како што можеше во југославија да не се работи во недела и празници може и сега. ќе преживеат луѓето.
btw Ти работиш или слободен си? Кои пари ќе му дадат задоволство на човек да одмори? И не е пропаст на светов ако не се работи. Некој ќе дреми цел ден за друг да шета по маркети за без везе

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.525
Поени од реакции
3.660
А зашто да се работи? Роботи не се вработените, фино лепо се купува на 28-29-30-31. И баш напротив никакви гужви нема. Кој сака да работи за празници аман, ова ти е инат муабет. Како што можеше во југославија да не се работи во недела и празници може и сега. ќе преживеат луѓето.
btw Ти работиш или слободен си? Кои пари ќе му дадат задоволство на човек да одмори? И не е пропаст на светов ако не се работи. Некој ќе дреми цел ден за друг да шета по маркети за без везе
Кипер си работи со муслиманска филозофија нема алкохол, свинско имаш касиерки со бурки итн. За нив нова година е харам така да Понеделник сосем обичен ден за работа

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.630
Поени од реакции
42.169
Па и ја сум работел пар години трговија. Ич уво не ме болело дали е празник или делник. Со тоа се замараат само неработниците празник да им дојде.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.655
Поени од реакции
8.086
Кипер си работи со муслиманска филозофија нема алкохол, свинско имаш касиерки со бурки итн. За нив нова година е харам така да Понеделник сосем обичен ден за работа
Kипер вработените се и касиерки и редачи на роба. Во некој маркети нивни кога ќе влезеш работи само една каса и ќе почекаш ако е гужва на другата каса зошто тој што треба да е на каса редел роба.

Па и ја сум работел пар години трговија. Ич уво не ме болело дали е празник или делник. Со тоа се замараат само неработниците празник да им дојде.
А ти пример не би сакал на праззник да седнеш со семејно на ручек зошто не си имал многу време цела година освен неделите да си разговарате да се опуштите?

Разбирам тоа да е болница па да се работи и празнично и да има дежурни ама за маркети може народот да истрпи еден ден.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.466
Поени од реакции
805
Малце си работел па да знаеш како е. И дали би работѕел за божик? празник е алоо каква работа каква сабота. Ѕоа што тебе ти одговарало не значи дека на сите т.е мнозинството му одговара. Празник или недела небитно, не трреба да се работи. Леб ќе си купиш 30-31 пошо секако пекарите не работаат во недела (освен некои приватни пекари) па ако нешто останало ќе има и на 1ви.

Kипер вработените се и касиерки и редачи на роба. Во некој маркети нивни кога ќе влезеш работи само една каса и ќе почекаш ако е гужва на другата каса зошто тој што треба да е на каса редел роба.

А ти пример не би сакал на праззник да седнеш со семејно на ручек зошто не си имал многу време цела година освен неделите да си разговарате да се опуштите?

Разбирам тоа да е болница па да се работи и празнично и да има дежурни ама за маркети може народот да истрпи еден ден.
Скоро секаде е така и доволна е една каса, за повеќе каси тереба повеќе луге а тоа го нема, просто не сака никој да биде роб или во случајов сега со деновиве РОБОТ, башка што платиоте се мали ама и да се големи нема заинтересираност.
Секој сака одмор па и јас. Работев 5 години во маркет па знам точно како е и какво малтретирање е секој ден. Не е трагедија 1 ден ако не се работи, точно може да се истрпи

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.630
Поени од реакции
42.169
Малце си работел па да знаеш како е. И дали би работѕел за божик? празник е алоо каква работа каква сабота. Ѕоа што тебе ти одговарало не значи дека на сите т.е мнозинството му одговара. Празник или недела небитно, не трреба да се работи. Леб ќе си купиш 30-31 пошо секако пекарите не работаат во недела (освен некои приватни пекари) па ако нешто останало ќе има и на 1ви.
Многу сте разгалени, не ви се работи. Ја кога работев 300 евра не плаќале, сега земате по 30 илјади и малце ви е, пак не ви се работи.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.466
Поени од реакции
805
Незнам зошто пишувате за инает дека било нормално да се работи за празници и недели? Маркети се ова не нуклеарни централи или болници па да мора да работаа. А тие што рекоја на тв да се работи за празници..ќе работаат? Башка ПРЕПОРАКАТА не е поголема од ЗАКОНОТ.
Газдите се премногу лакоми за пари затоа им е гајле за вработените, секако тие ќе уживаат некаде низ држава или надвор.

Многу сте разгалени, не ви се работи. Ја кога работев 300 евра не плаќале, сега земате по 30 илјади и малце ви е, пак не ви се работи.
Никој не е разгален само НЕ СИ ВО ПРАВО. Може си работел пред многу години имислиш дека уште е така (јас работам од 2000 год па знам што како било низ годините и со работа и со плати)

Последно уредено:
Член од
15 јули 2007
Мислења
15.655
Поени од реакции
8.086
Можеби некогаш сум прашал некаде ама сум заборавил

Која е разликата меѓу Tinex и Super Tinex?

Порано знам постоеше Discount Тinex.

Kajgana Shop

На врв Bottom