Кое е Вашето „црвено знаме“ (red flag)

E

enzo8

Гостин
Paradoksalnoto e sto se ova e mnogu meta, vo vistinskiot svet red flag e ako si na forum samo po sebe.
Real shit :D баш оној ден со едно другарче правиме муабет за Украина и не знам што беше и ја вадам некои информации и „погледи“ од форумов што имам читано и овој во шок, од кај бе ти ова, од кога те интересира политика, викам абе ко ми е досадно читам кајгана форум од таму знам, ме погледна онака како да сум ментално заостанат, само што не ми кажа, „сега си кажал ова јавно и никад више“ :ROFLMAO:

Член од
13 април 2021
Мислења
3.444
Поени од реакции
11.317
голем број на поранешни партнери, поготово доколку се работи за одреден тип на поранешни партнери (верувам дека поранешниот избор на партнери кажува многу за личноста);
Ок. Сфаќам, никој не сака потенцијалниот партнер да има огромна километража. Ама како вие знаете колку партнери има поминато вашиот потенцијален партнер? Ангажирате приватен детектив или ги прашувате пред да стапите во врска со нив?

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.844
Поени од реакции
20.343
Ама додека се навикнеш
Mori @Луси so mi go brisis postot na sekoe, so ne ti e po kef tamu napisano :cautious:
Владо не сум само јас модератор :cool:
Не оди оф топик изјасни се кој ти де ред флагс.
Автоматски споено мислење:

Ок. Сфаќам, никој не сака потенцијалниот партнер да има огромна километража. Ама како вие знаете колку партнери има поминато вашиот потенцијален партнер? Ангажирате приватен детектив или ги прашувате пред да стапите во врска со нив?
Ко на чело ќе им пишува, мажите денес не разбираат колку е напред гинекологија и пластична хирургија, just sayin.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.934
Поени од реакции
27.274
Баш заради ова што го пишуваш го вметнав ова во многу битно но не пресудно за ред флег.
Никој не планира да изиграва детектив во врската. Секој кога ќе се види со саканиот/ саканата после напорен ден од работа прво што ќе сака е одмор, ручек, вечера и романтика а не испрашување како на распит во станица и посесивност. Кој/која уште од прв ден ќе те распрашува (и најлошо од се ќе инсистира да кажеш ако не лутење и префрлање муабети) колку предходно си ги имал/имала тие се тие што 24/7 ќе ти ѕвонат на телефон кога искачаш без нив надвор и секој ден ќе треба да спремаш рапорт на денот што и со кого си правел.

Многу битно е ако знаеш дека типката со која што сакаш нешто да правиш е Тамара Тодевска и одприлика знаеш со кого, што, како имала и при здрав памет да се направиш со сила глуп или типот што го бркаш знаеш дека е некоја "градска фаца" што резервира сепариња и коњопои на женски друштва по тоа вонаби елитнинте места. Која е шансата дека секоја вечер не спие со една од тие голд дигерките ?!

Затоа тоа во заградата на @joli1 (верувам дека поранешниот избор на партнери кажува многу за личноста) е дообјаснувањето на што точно мислиме со бројот на поранешни партнери на партнерот/партнерката.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.924
Поени од реакции
11.096
1.фризерки
2.НЏО/СОРОС/еразмус/студентски размени
^^најголемите ку*вештии
3.тиркиз коса, кратка коса, феминистки, ливадарки и анима дунди.
3. глупи тетоважи, ака сакала нешто да истетовира, ама не знаела шо, па Снупи на нога го истетовирала…
^ретарда тешка
Бтв не ми сметаат тетоважи, али пирс на јазик, нос, веѓа==оштетна роба!
4.Материјалистки, профитерки и слични мали ѕверки!
5. Деца од минат брак, или разведенуша…
6. Турбо-фолк сељанка, љубителка на играње по маси во кафани..
7. “Мирно моме” али бивша келнерка цел живот==пепељара у град…

И ваљда ќе се најде уште нешто, ама ете, се рачунам како не многу пребирлив во старт..!

J

joli1

Гостин
скроз легитимно прашање.

ќе се информираш, дали преку луѓе блиски до неа со кои што другарува и/или преку директно поставување на прашање на потенцијалната партнерка во врска со тоа.

воопшто не е погрешно да ја прашаш потенцијалната партнерка за прашања кои ти се битни, дури сметам дека е неопходно да се поставуваат одредени такви прашања на почетокот на дејтањето и истите да се одговараат со искреност.

но што ако лаже? може нема да ти ја каже вистинската бројка?

точно, но во подолго дејтање, подолга врска или пак во период на заедничко живеење тешко е да се сокрие лага или да се глуми личност која што вистински не си.

за мене лично одбивање да ја каже бројката на поранешни партнери или кои се тие поранешни партнери ми укажува дека или има голем број на поранешни (сексуални) партнери или пак дека тие поранешни (сексуални) партнери се луѓе со одредени карактеристики.

клучот е во прашувањето и информирањето за потенцијалниот или потенцијалната партнерка, и во истото нема ништо погрешно.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.810
Поени од реакции
3.009
Имам една тетоважа, а сега максимално ме измотивира темава и втора да ставам, барем ќе знам дека тие што треба да бегаат од мене ќе ги исплашам со тетоважите, како лук вампир.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.924
Поени од реакции
11.096
Имам една тетоважа, а сега максимално ме измотивира темава и втора да ставам, барем ќе знам дека тие што треба да бегаат од мене ќе ги исплашам со тетоважите, како лук вампир.
Ако имаш bitch mark веќе, ич не си троши пари… ;)

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.934
Поени од реакции
27.274
1.фризерки
2.НЏО/СОРОС/еразмус/студентски размени
^^најголемите ку*вештии
3.тиркиз коса, кратка коса, феминистки, ливадарки и анима дунди.
3. глупи тетоважи, ака сакала нешто да истетовира, ама не знаела шо, па Снупи на нога го истетовирала…
^ретарда тешка
Бтв не ми сметаат тетоважи, али пирс на јазик, нос, веѓа==оштетна роба!
4.Материјалистки, профитерки и слични мали ѕверки!
5. Деца од минат брак, или разведенуша…
6. Турбо-фолк сељанка, љубителка на играње по маси во кафани..
7. “Мирно моме” али бивша келнерка цел живот==пепељара у град…

И ваљда ќе се најде уште нешто, ама ете, се рачунам како не многу пребирлив во старт..!
Wtf bro ? :pos: :pos:

Што има лошо во тоа некоја да е фризерка ? :pos::pos::pos:

Сега сериозно. Жена што на пример и починал млад сопругот од некоја неизлечива болест или пак во несреќен случај зошто да не би бил со нејзе ако е убава, посветена, искрена кон тебе ?

Жена што се развела од некое мега сељачиште со голф 4ка со спуштени бандажи, со спојлери со неонки што животот му е да се трка на автопат, клаџа и у кафана да се кринџари врз 20 год помали од него ? 90% и ултра насилен и агресивен бил кон нејзе .
Јас кај ваквите за грешка можам да и земам што испаднала глупа да падне на некои ниски страсти или некаква финансиска стабилност а покрај ова карактерот да не му го земе во обзир.

Децата зошто би биле криви во погорните 2 случаи (особено ако се некои многу мали до 4-5 год ) да не добијат нов татко по мерка ?

Пирсови кога спомна ќе ти кажам само не знаеш што пропушташ ако женската ти даде орал со пирс на јазик , има пирс на пупак, има пирс на брадавица.
Некое мазно стомаче со пирс ми е фетиш. Ете ти ги овие три кај сликите и кажи дали би ги откачил само затоа што имаат пирс на брадавица. За мене многу јак трн он. :love:

За све друго што не спомнав целосно се согласувам со тебе.

Член од
14 август 2019
Мислења
23
Поени од реакции
30
Во некои од претходните постови имаше спомнато као демек идењето по рејвови било 'red flag'. Тоа значи дека партнерката би го рачунала тоа што ја идам по транс/техно редовно (ама неам конзумираме ништо нелегално до сега) за 'red flag'? У ова време-невреме коа девојките не се заинтересирани за врска, а камо ли за брак ( дур не ја притиснат мамичка и тактичко, нели) оваквите работи се бесмислени. Btw, девојките кои не поседуваат бар една особина од овие кои ги набројавте се генерално ептен затворени по природа, со нив не можеш две реченици да размениш, а не па нешто поише

Член од
14 август 2018
Мислења
4.924
Поени од реакции
11.096
Wtf bro ? :pos: :pos:

Што има лошо во тоа некоја да е фризерка ? :pos::pos::pos:

Сега сериозно. Жена што на пример и починал млад сопругот од некоја неизлечива болест или пак во несреќен случај зошто да не би бил со нејзе ако е убава, посветена, искрена кон тебе ?

Жена што се развела од некое мега сељачиште со голф 4ка со спуштени бандажи, со спојлери со неонки што животот му е да се трка на автопат, клаџа и у кафана да се кринџари врз 20 год помали од него ? 90% и ултра насилен и агресивен бил кон нејзе .
Јас кај ваквите за грешка можам да и земам што испаднала глупа да падне на некои ниски страсти или некаква финансиска стабилност а покрај ова карактерот да не му го земе во обзир.

Децата зошто би биле криви во погорните 2 случаи (особено ако се некои многу мали до 4-5 год ) да не добијат нов татко по мерка ?

Пирсови кога спомна ќе ти кажам само не знаеш што пропушташ ако женската ти даде орал со пирс на јазик , има пирс на пупак, има пирс на брадавица.
Некое мазно стомаче со пирс ми е фетиш. Ете ти ги овие три кај сликите и кажи дали би ги откачил само затоа што имаат пирс на брадавица. За мене многу јак трн он. :love:

За све друго што не спомнав целосно се согласувам со тебе.
Човек… се рачунам за прилично liberte.
Ова со фризерките(па тука спаѓаат, а не спомнав и масерки, козметичарки и уште некои), ми е од лично искуство :rolleyes:
Што даље, то боље ;)
Да не објаснувам..

Инаку, не се сеќавам да спомнав вдовица, пу пи скраја да е, ама тоа би можело да е саглам жена, ете што да не и со деца. Би дал шанса таму…
За разведенушите… не би навлегувал поподробно која кај се заебала, али сигурно не би се плеткал со некоја за озбилно! Не сум должен да исправам туѓи грешки…

Пирсови, генерално ми се bad omen!
И ја би си играл со пирсови на пупки, али за озбилно не би зел никоја во предвид од тие…

Или бар јас така ја сфатив темава :toe:
Демек ред флегс, ама за партнери, што во реалност значи сериозна врска…
За лево-десно, би замижал, или би бил доволно пијан да не ми смета :D

@Ocajna ја би ти дал гратис консултација околу тату и место за тоа ;)
Не брзај, не фрлај пари :ROFLMAO:

Член од
22 август 2022
Мислења
655
Поени од реакции
1.984
Убаво е да се има критериуми, ама ако многу се уиграме, животот и Марфи многу фино нѐ демантираат. Два примера:

1. Комшија, убава професија, добра фамилија, ептен прчко, какви фини девојчиња откачи де ова ѝ фалело де она. Се чудиме, си викаме леле овој перфекционист, којзнае каква жена ќе избере. 11 years later се жени со една за којашто стварно има причина цело маало зад грб да му се смее. Зборувам за начин на живот и свесни одлуки, не за изглед или здравствена состојба. Во таков случај осудувам исмевање.

2. Една другарка од средно ама буквално можам да кажам дека се омажи со еден шо буквално е спротивност на сите критериуми со коишто се фалеше. Барем два факултета ќе има, кола и стан обавезно, мора висок да е и така натака.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.444
Поени од реакции
11.317
скроз легитимно прашање.

ќе се информираш, дали преку луѓе блиски до неа со кои што другарува и/или преку директно поставување на прашање на потенцијалната партнерка во врска со тоа.

воопшто не е погрешно да ја прашаш потенцијалната партнерка за прашања кои ти се битни, дури сметам дека е неопходно да се поставуваат одредени такви прашања на почетокот на дејтањето и истите да се одговараат со искреност.

но што ако лаже? може нема да ти ја каже вистинската бројка?

точно, но во подолго дејтање, подолга врска или пак во период на заедничко живеење тешко е да се сокрие лага или да се глуми личност која што вистински не си.

за мене лично одбивање да ја каже бројката на поранешни партнери или кои се тие поранешни партнери ми укажува дека или има голем број на поранешни (сексуални) партнери или пак дека тие поранешни (сексуални) партнери се луѓе со одредени карактеристики.

клучот е во прашувањето и информирањето за потенцијалниот или потенцијалната партнерка, и во истото нема ништо погрешно.
Преку луѓе океј да, ама ако партнерот не е од твојот град и не познаваш апсолутно никој во тој град? Или и тоа е red flag?
Уствари дали на другари/пријатели вие им кажувате колку сексуални партнери сте имале? :D

Инаку и претерано прашување за такви работи е исто толку невкусно колку и лажење/некажување на вистината. Не знам еве вие од ваше искуство дали сте поставувале и дали сте добивале такви прашање, јас до сега не сум добила такво прашање и искрено би ми било многу непријатно да треба да бидам ставена на таков тест и да треба да давам одговори по тоа прашање. Не дека имам што да кријам, апсолутно не, ама сметам дека личноста која одлучила да стапи со мене во сериозна врска претходно донела некакво расудување за мене и моите морални вредности.

Kajgana Shop

На врв Bottom