Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    758
Romanija i Ungarija nemaat niso izjaveno. Imaat nekoj tamu nebitni politicari so nikakva mokj toa da go napraat i celoto scenario deka oni kje zemat teritorija e naucna fantastika.
Едниот е член на владеачка партија. За вакво нешто Грција се соочи со воена хунта. Ама времињата се сменети…. Последната хунта на циа беше Мајдан, ако не ја рачунаме Македонија. А и со Македонија не одеше глатко.

Едниот е член на владеачка партија. За вакво нешто Грција се соочи со воена хунта. Ама времињата се сменети…. Последната хунта на циа беше Мајдан, ако не ја рачунаме Македонија. А и со Македонија не одеше глатко.
Toj vo ungarija e politicar vo rang na palco. Za romanija ne znam koj e toj so izjavil, prati da vidime.
Smesno e deka Ungarija koja e 8 milioni zemja kje uspee da osvoi region so 10 posto ungarci i 90 posto ukrainci. Orban ne e moron.

Toj vo ungarija e politicar vo rang na palco. Za romanija ne znam koj e toj so izjavil, prati da vidime.
Smesno e deka Ungarija koja e 8 milioni zemja kje uspee da osvoi region so 10 posto ungarci i 90 posto ukrainci. Orban ne e moron.
Нема официјална изјава, патка е. Ама е патка од највисоко ниво. Тоа значи ако има можност има и шанси да се случи. Не е ниту првпат ниту последен пат да се корегираат границите.

BTW, јас би пазел кого би споредувал со Палчо, пошто споредбите можат да идат подалеку од само обично политичко влијание. Со други зборови и во двата случаи и во Романија и во Унгарија, тоа го изјавила личност чијашто задача е да пушта вакви патки, Паја Патак.

Во моменти на руски притисок на целиот фронт и без некоја изгледна украинска офанзива на повидок, овие украински напади ме потсеќаат на германските Фау напади од крајот на војната.

читам го набркале Залужни. Човекот баш го биваше да прави камиказа напади 2 години.

Автоматски споено мислење:

GFWRGSMXkAAi6xc

@Klinton , што е твоето мислење, кои би биле следните чекори на нато коа на неговите граници ќе има руска и украинска војска желна за одмазда за се што им правеа?

Моментално во ЕЈУ ова се дешава ваљда (никаде не се објавуе)

Хахха ги нема умрените да коментираат за Залужни :icon_lol:

Мјауууу. Да беше Герасимов или Шојгу вака набркан имаше лирики и епики од ратардосите да читаме на темава.

Па демек Буданов го туриле, ќе почнеле со класика терористички операции да спроведувале и тоа на Руско тло.

Шо има врска Залужни, Буданов... Конците ги влечат од САД.
Реалноста е друга:

@Klinton , што е твоето мислење, кои би биле следните чекори на нато коа на неговите граници ќе има руска и украинска војска желна за одмазда за се што им правеа?

Моментално во ЕЈУ ова се дешава ваљда (никаде не се објавуе)

Ако Краснаја Руска Армија не се самоуништи ќе го победат НАТО со тие сармите.
Кој рингишпил од војска се човече

Ако Краснаја Руска Армија не се самоуништи ќе го победат НАТО со тие сармите.
Кој рингишпил од војска се човече

И викаш само ради ова ќе изгубат?
А ги виде бродовите на УК кога се опнаа на обала? Или САД што секој месец губат по еден авион/хели во море?

И викаш само ради ова ќе изгубат?
А ги виде бродовите на УК кога се опнаа на обала? Или САД што секој месец губат по еден авион/хели во море?
Русија изгуби 25% црноморска флота од нација без морнарица Митеееее!
Не мењај тема, дај кажи маневар на оклопни возила во круг како се вика? Вака тактички да ни објсниш што маневар е?

Русија изгуби 25% црноморска флота од нација без морнарица Митеееее!
Не мењај тема, дај кажи маневар на оклопни возила во круг како се вика? Вака тактички да ни објсниш што маневар е?

zapadot gubi 100tici miljoni dnevno so kruzenje okulu afrika zasto amerite i britancite ne mozat da se spravat so pleme... so PLEME sto nema ni mornarica ni oficijalna armija ni politicari...

Наводно Абрамс забележан во Авдивка.

Автоматски споено мислење:

Проукраинска пропаганда за некоја девојка која дома прави дронови за ВСУ. Само да нема плачење кога се гаѓаат вакви станови/згради.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom