Sussaro
Southern comfort, southern sun
- Член од
- 27 декември 2005
- Мислења
- 6.122
- Поени од реакции
- 25.557
Владе ова може ќе те изненади, но во живо кога ќе сум се сретнал со форумџики, што на збиранките што беа порано, што по некој трет случаен начин па после муабет сме дознале дека и двајцата имаме профил на Кајгана ми признавале дека е така. Не сакав да звучи ова како курчење или што би рекле во твој регион како да изигравам кабадаја ама после малку муабет се согласувале за многу од работите. Ама тоа во живо. Секако признанието скоро секогаш било надополнувано со "Ама јас не сум таква". Демек да, така било ама она не била од тие таквите какви што ги опишувам. И види тука парадокс. Од една страна да така е, од друга страна секоја за себе вика дека она не е таква. Епа кои се тие што се такви?Iskustvoto mi kazuva deka niti edno zensko tuka na forumot nema da ti stavi lajk. Dali kolegijalnost, dali gi vregja vistinata ali bitno niti edno nema da ti ja poddrzi teorijata, da reci da taka e, se slozvam. Srekja tvoja sto so postot ne navleze vo anima mundi teritorijata, pa da imase napliv od emocii
А сега и збор два за колегијалноста и за вреѓање од вистината. Секоја моја тазе девојка или новостекната другарка после малку поинтензивно дружење од еве да речеме неколку недели стекнувале во мене поголема доверба него ли другарки со кои се дружат 10, 15, 20 години. Ми кажувале што си прават меѓу себе. Си љубоморат, си завидуваат за дечковци, за физички изглед, се трачарат меѓу себе, која е отсутна во тој момент неа ја трачарат па после другата кога ќе е отсутна таа ќе биде на тапет, си прават сопки и ножеви во грб постојано. Памти ми го зборот не постои ништо поплитко на светот од женско-женско пријателство. И секогаш сум ги прашувал-Добро ако другарка ти Трајанка прави така и се понаша така зошто се дружиш со неа? И одговорот скоро секогаш бил истиот-Ако тргнеш така тогаш ќе треба без ниедна другарка да останам. Тага, јад и беда е нивниот свет да знаеш. И да, најмногу ги боли затоа што знаат дека е така, затоа што работите што ги кажувам ги кажувам од прва рака, од самите нив. Не сум ги измислил јас, не сум ги сонил на сон, не сум ги склопил оти мразам жени од Бог знае која причина. Ги кажувам оти они ми ги кажале. Се што знам за жени го знам од самите нив, од дружбите со нив. И после им останува или да ме мразат како што дебела жена мрази огледало и го криви него дека е дебела или од кога ќе им помине првиот наплив на емоции (жени се ги разбирам, емоциите се во 6-та брзина, мозокот во лер) не им преостанува друго освен да се помират и согласат дека за жал е така но сепак задржувајќи ја заблудата и илузијата што им помага полесно да спијат навечер дека "Она не е таква". Она е посебна, се издвојува од другите жени, уникат е, нема како неа друга. И тука знам и да преќутам пошто ако на жена ако со логика и објасниш и и го одземеш тој филм дека не е посебна од другите поарно земи утепај ја. Да не ја уважуваш неа како посебна и различна од другите е втората најтешка навреда што можеш да и ја нанесеш на жена.
И така Владе, не скречи трамвајска пруго, жене су превара....