Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Сдс не може да застанат позади народот, тие може да застанат позади Белград, Атина и најново Тирана и Приштина, ако си очекувал некогаш сдс да направат нешто за Македонија тогаш нема што да се коментира. Доаѓаме до моментот дпмне, кој ја плаќаше таа Ивона тогаш, кој ја водеше таа полиција тогаш што те тепала, кој ја водеше државата во сите тие моменти што ги спомнавме погоре?
Ете пак ќе ги гласаш нив, што е и океј, сите Македонци треба да ги сфатат овие избори за историски и двете опозициски партии да имаат огромен број на пратеници, натаму ако се случи тоа и дојдеме до тој чекор пак ќе остане судбината во рацете Мицкоски и ќе видиме кој и за што навистина се бори.
Јас само по две работи се водам, Прво неможам ни воздух да делам со луѓе што 500 години масакрирале, палеле и експлоатирале мои претци а не па нешто друго.
Второ Независна Македонска држава.
Трето нема.
Нема што ова да им се објаснува на дпне и сдс, си знаат, не се од марс.

Јас само по две работи се водам, Прво неможам ни воздух да делам со луѓе што 500 години масакрирале, палеле и експлоатирале мои претци а не па нешто друго.
Второ Независна Македонска држава.
Трето нема.
Нема што ова да им се објаснува на дпне и сдс, си знаат, не се од марс.

fino. vojna kosta pari. kako ke gi obezbedis? treba oruzje sto vmro go kupi a sdsm i sipcite i go dadoa na ukraina i sve ova blagodarenie na taa kurton revolicija kade znaes koj ucestvuvase...

edno e sto sakas, drugo e sto pravis, treto e sposobnosta i dali vo momentot sme spremni za nesto takvo. ilindencite od sto gorele da se dokazat i da ja oslobodat mkd na kraj bile porazeni. gi pravime istite greski i nikogas nisto ne naucivme.
Автоматски споено мислење:

И двајцата не знајте за кој сте, дали за Севердонија или „Македонија“ :lolzz:. По самите одговори можите да си заклучите зошто немате држава и ви ја зедоја. Не сте ја заслужиле.

bugar gledaj si ti za sebe klozetot na evropa. prilicno jasno e deka i 2cata sme za mkd samo sakame do celta da stigneme po razlicen pat.

После овој потег со ДПМНЕ како лагано си дава министри кои даваат заклетва на техничка влада на чело со бивши терорист одобрен од СДС, не треба да постои ниту еден РАЗУМЕН Македонец што ќе гласа за овие две канцерогени и гнасни партии.

da de najbolje e da krsat mikrofoni i da glumat ludilo duri komunjarite i sipcite poddrzani od megunarodnata gi mestat izborite. ah be, kolku ste samo naivni...

A ti so decko ti od tajland ke si umrete, od SIDA verovatno.

cel zivot u sobiranje gomna od kucinja po parkovite ke ti pomine, ne se sekiraj za mene...

Последно уредено:
bugar gledaj si ti za sebe klozetot na evropa. prilicno jasno e deka i 2cata sme za mkd samo sakame do celta da stigneme po razlicen pat.
Samo zato sho ja kazuvam visinata to me praj bugarin? Haha, komedii. Na niedena moja objava nikogash ne sum imal pishano deka sum bugarin. Samo nekoj ne mozhi da prifati deka vostanicite uchele i samite si kazhuvale deka se bugari.

Ako ste za taa vasha "Makedonija" togash rabotete zaedno a ne protiv sebe kako i sega . Vi stana premier Orel, ve dupchat kako sakaat.

Samo zato sho ja kazuvam visinata to me praj bugarin? Haha, komedii. Na niedena moja objava nikogash ne sum imal pishano deka sum bugarin. Samo nekoj ne mozhi da prifati deka vostanicite uchele i samite si kazhuvale deka se bugari.

Ako ste za taa vasha "Makedonija" togash rabotete zaedno a ne protiv sebe kako i sega . Vi stana premier Orel, ve dupchat kako sakaat.

koja vistina ja kazuvas be bugar? toa sto u minatoto ne negirale kako i sega ama sega e malku potesko pa ne mozat celosno? aj ne dosagaj, ako si se prodal za pasos ili 2 cerveni teraj i ne zamaraj poveke.

Дечко не си историчар, ако сакаш да читаш, читај материјали од тоа време и ќе видиш дека не си во право, литература има колку сакаш, дури и бугарите си ставаат книгичиња што не се во нивни прилог, но прво почни па дојди по 10 години на форумов и кажи што мислиш, а не со муабети што си ги слушнал во штаб и оти ви се оди во еу.
Осознај се.
Не верувај сам фати читај.
На крајот од краиштата ти бре си имал прадедовци? прабаби?

Дечко не си историчар, ако сакаш да читаш, читај материјали од тоа време и ќе видиш дека не си во право, литература има колку сакаш, дури и бугарите си ставаат книгичиња што не се во нивни прилог, но прво почни па дојди по 10 години на форумов и кажи што мислиш, а не со муабети што си ги слушнал во штаб и оти ви се оди во еу.
Осознај се.
Vidi mu postovi pred 2-3 godini, ocigledno se raboti za para, ili haknat akaunt.

Осознај се.
каракачанов го глеав ,вика србите не измислија ,и во македонија се цензурира истината за блгарија се врши пропаганда и репресија да тие шо искат дас е казват блгари .а тоа е пропаганда од белгард и јазикот го о измисликл некој стојан новаковиц

еве го тој документ шо вика каракачанов

1706493188165.png

еве јас за овај првпат слушнав денес од каракачанов

1706493446720.png

Последно уредено:
каракачанов го глеав ,вика србите не измислија ,и во македонија се цензурира истината за блгарија се врши пропаганда и репресија да тие шо искат дас е казват блгари .а тоа е пропаганда од белгард и јазикот го о измисликл некој стојан новаковиц

Прегледај го приврзокот 405163

Прегледај го приврзокот 405164
Ова е одамна бугарска пропаганда, ова мислам Новаковиќ го пишува 1887 ако не се лажам, што ти кажува тебе оваа изјава? Значи дека македонизам постои и треба да се подржи, додека за бугарската идеја мисли за комитетот кој е близок со бугарија. Ова е очајна бугарска пропаганда што баш ги урива бугарските позиции. Но е разбирлива и логична позиција на Новаковиќ затоа што тогаш македонците најголем пријател гледаат во бугарија, по некоја година и таа делузија за помош од бугарија кај македонците умира. Грешката на Србите кон Македонија е што заборавија на тоа и влегоа во разни пактови со бугарија за поделби на македонија, и двете страни знаејќи какво злосторство вршат, затоа јас и денес се сомневам во подадената рака од србија, а бугарија е најголем душман на нашиот народ. Толку злосторства и злоупотреба кон македонците само бугарија има направено повеќе од србија, грција и албанија заедно.

И тука треба да знаеш дека ние Македонците не ги славиме тие што го препиведале македонизмот на Новаковиќ, како Темко Попов, Евров, Групче и сл, затоа што Македонизмот си е изворно присутен кај тие што Новаковиќ ги нарекува бугарска идеја. Македонизмот за посебна македонска држава и народ е присутен секаде, и кај тие што не го проповедаат неговиот македонизам.

Но е ептен смешно кога Новаковиќ ги праќал ликови како Темко Попов какви повратни информации праќале.

Значи ти кажав која година е писмото на Новаковиќ, еве што кажува неговиот агент една година по таа изјава на Новаковиќ за ситуацијата на терен
преземање - 2024-01-29T033134.855.jpeg

Тоа што на Новаковиќ му иде таа идеја е затоа што ситуацијата на терен почнува да продира и во српскиот врв, во писма во молви и процесот на една славјанска раја во посебен национален идентитет исплива на површина, они додека се караа чија е македонија почнува да им станува јасно дека ќе биде своја.
А ние денес ја дадовме на Арнаут.

А каракачанов пред да кажува кој што како е, нека си погледне он што е.

Последно уредено:

Прегледај го приврзокот 405163

Прегледај го приврзокот 405164
Ние си имаме наша идеја и историја за Македонија и не прифаќаме некој глупости дома што си ги пишувал некоја будала, немој да праќаш од луѓе пропалици и коцкари дописи лажни да ми кажуваат дома што ќе правам.. со пијаниците таму во Бугарија разговарај те си..

Ова е одамна бугарска пропаганда, ова мислам Новаковиќ го пишува 1887 ако не се лажам, што ти кажува тебе оваа изјава? Значи дека македонизам постои и треба да се подржи, додека за бугарската идеја мисли за комитетот кој е близок со бугарија. Ова е очајна бугарска пропаганда што баш ги урива бугарските позиции. Но е разбирлива и логична позиција на Новаковиќ затоа што тогаш македонците најголем пријател гледаат во бугарија, по некоја година и таа делузија за помош од бугарија кај македонците умира. Грешката на Србите кон Македонија е што заборавија на тоа и влегоа во разни пактови со бугарија за поделби на македонија, и двете страни знаејќи какво злосторство вршат, затоа јас и денес се сомневам во подадената рака од србија, а бугарија е најголем душман на нашиот народ. Толку злосторства и злоупотреба кон македонците само бугарија има направено повеќе од србија, грција и албанија заедно.

И тука треба да знаеш дека ние Македонците не ги славиме тие што го препиведале македонизмот на Новаковиќ, како Темко Попов, Евров, Групче и сл, затоа што Македонизмот си е изворно присутен кај тие што Новаковиќ ги нарекува бугарска идеја. Македонизмот за посебна македонска држава и народ е присутен секаде, и кај тие што не го проповедаат неговиот македонизам.

Но е ептен смешно кога Новаковиќ ги праќал ликови како Темко Попов какви повратни информации праќале.

Значи ти кажав која година е писмото на Новаковиќ, еве што кажува неговиот агент една година по таа изјава на Новаковиќ за ситуацијата на терен
Прегледај го приврзокот 405165

Тоа што на Новаковиќ му иде таа идеја е затоа што ситуацијата на терен почнува да продира и во српскиот врв, во писма во молви и процесот на една славјанска раја во посебен национален идентитет исплива на површина, они додека се караа чија е македонија почнува да им станува јасно дека ќе биде своја.
А ние денес ја дадовме на Арнаут.
Колку шо разбрав и глеам Бугарите сакат да бидаат приатели со нас и д аимаме потопли прителски односи ,ама заради србската пропаганда македонците ги мразат бугарите,а бугарите не молат ,а вие пак србите ги скате повеќе,и итие исто праеле пропаганда како и бугарите за да не одалечат и , со министерката захариева колку се трудеа да наметнат приателски односи ама пак ништо ,богоевски вика заради македонија бугарија има даено ногу жртви и ги има изгубено двете световни војни .

Колку шо разбрав и глеам Бугарите сакат да бидаат приатели со нас и д аимаме потопли прителски односи ,ама заради србската пропаганда македонците ги мразат бугарите,а бугарите не молат ,а вие пак србите ги скате повеќе,и итие исто праеле пропаганда како и бугарите за да не одалечат и , со министерката захариева колку се трудеа да наметнат приателски односи ама пак ништо ,богоевски вика заради македонија бугарија има даено ногу жртви и ги има изгубено двете световни војни .

Ахахахахахахахахахахахаха

I taka lupnaa prijatelsko veto i prijatelski se zakanuvaat.
Mnogu prijatelski.

Се додека ја негираат нашата самобитност од нас само најлошо да очекуваат. Толку.

Abe idiot eden, vervam deka go gledase i Ljubco G. Abe eden Ljubco gi rasturi za nivnite glupi greski kon Makedonija, ti tuka sega ke prodavaas magla. Pazi Ljubco im vika, “vetoto ne da bese greska, tuku katastrofaalna greska”. Pazi duri i Ljubco im vika deka se osekal navreden koga bugarive vikale Makedonija e bugarska, zasto nikogas ne bila, tuku otsekogas bila Makedonija na Makedoncite. Pazi, im vika, “Dodeka nie se karavme so grcija, bugarija se resi da sedi na strana, da se vmesase moze ke pomgnese, sega e kasno da davate izjavi, MKD e bugarska, pomina vozot”. Covekov bukvalno na momenti gi rasturi, ne znaea sto da prokomentiraat, onemea.
Zatoa, ne brukaj se.

Abe idiot eden, vervam deka go gledase i Ljubco G. Abe eden Ljubco gi rasturi za nivnite glupi greski kon Makedonija, ti tuka sega ke prodavaas magla. Pazi Ljubco im vika, “vetoto ne da bese greska, tuku katastrofaalna greska”. Pazi duri i Ljubco im vika deka se osekal navreden koga bugarive vikale Makedonija e bugarska, zasto nikogas ne bila, tuku otsekogas bila Makedonija na Makedoncite. Pazi, im vika, “Dodeka nie se karavme so grcija, bugarija se resi da sedi na strana, da se vmesase moze ke pomgnese, sega e kasno da davate izjavi, MKD e bugarska, pomina vozot”. Covekov bukvalno na momenti gi rasturi, ne znaea sto da prokomentiraat, onemea.
Zatoa, ne brukaj se.
Опасен е љубчо за нашата кауза, он тврди дека кај нас има некој национален сепаратизам, дека мнозинството се чуствувало национално различно од денес, што е и суштинската борба на бугарија, да ни го оспори коренот а не личностите.
Не е Љубчо за потценување, да не го правиме патриот далеку е од тоа, само прашање на време беше кога ќе се спука со тие од коридор 8, он уште од почеток е со историчарот Стефан Дечев, они се заканата за нашата народност не некои русофилчиња од коридор 8.

Back
На врв Bottom