Човештво, теории на настанувањето

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Форум во живо: Дали еволуцијата е научно издржана?

Дали (Дарвиновата) еволуција е научно издржана или не? Еволуционистите се убедени дека е, сите останати дека не е. По ова прашање се кршат копјата и во научните кругови и кај лаиците. Кои се аргументите на едните, а кои на другите? Кој е вашиот став по ова прашање?

Повелете на овој кружен форум каде што ќе имате можност да слушнете различни гледишта, ставови и аргументи, а исто така ќе имате и можност да го искажете и аргументирате вашиот став по ова прашање.


Facebook event: http://www.facebook.com/event.php?eid=153274054732547
 
Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Avtomobilot ne evoluiral sozdaden e konkretno nekoj avtomobil no opsto evoluiral, gledate kakvi bile prvite avtomobili pa se se usovrsuvale i sea najmoderni..., isto so telefonot...e na ist nacin evoluiral i covekot i toa posto bil mnogu fizicki slab i moral da misli kako da opstane i taka sega so snajper nema strav od Tigar a bez snajper nema sansi so nego, posle vo dokumentarni filmovi za zivotni se gleda kako sekoj go jade drugiot za da opstane, taka da evolucijata si stoi, slicnosta so majmunite e ocigledna pa otidete nekoj den u zooloska i videte kolku ste slicni, ja bev ednas i vidov i sea mi e jasno. Covekot si voobrazil deka e nesto biten pa sto mu odgovara toa si zamisluva no sekoj den na uvid ni e indiferentnosta na prirodata kon nas, taka da ako vise sozdal bog nesto, los majstor e poso covekot e los go sozdal stalno da mu ide kontra na Nego a on iako semoken samo dopusta.Imeno Bozjite zapovedi se sprotivni na coveckata priroda a od druga strana sekoj koj gi prekrsuva Bozjite zapovedi go pravi so predznaenje i dopustenie od Bog, znaci evolucija i revolucija treto nema!
 
Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Клипов вришти од превара. И како е направен и како е читан, а богами и како е неанотиран.

http://en.wikipedia.org/wiki/Artificial_cranial_deformation
Абе дали вришти или не нема да знаеме јас и ти додека не ги видиме артефактите.
Инаку ako не ти се свиѓа клипот имаш уште едно 100 на јутуб klaus dona
 

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
А да почнеш и по збор два со тоа линковите...
 
I

Iblis

Гостин
Претпоставувам направиле компаративна анализа :jaj::tapp:

http://www.articlesafari.com/2011/05...d-from-humans/
Ок, заедничи предок поблиску до она што се нарекува човек, сепак статијав ке треба да го издржи товарот на научната критика, релативно е нова.
 

TheFrisb

(Астроном)
Член од
5 јуни 2011
Мислења
246
Поени од реакции
80
Добро сега.Бог го создадол светот не вклучувајќи ја планетата.А планетата е светот...Планетата настанала од многуте метеори и астероиди што се удирале во едно место и така се вжестувале и така станувале се потврди и потврди и така се создала елипсовидната форма на земјата.Потоа истото важи и за месечината.Но на земјата и понатаму ја ударале метеори и тие копале дупки а секој метеор содржи вода па така тие ја направиле водата.Потоа земјата се претворила во мраз и имала пожешка површина од површината на сонцето и како што се ладела таа се разделувала и така кога се распукал мразот настанало вода.Е тука сега е делот на Бог.Тој ја создавал природата па на крај и луѓето.Ова го зборувам од искуство.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom