Франција, немири, здраво

Член од
10 септември 2016
Мислења
8.965
Поени од реакции
17.775
Nekne vo eden kafic 3 ukrainki isto kako ovaa nasata fufici cekaat Avstrijci I gi napagaat kako muvi gomno. Nekoe vednas se povlekuvaa a tie zagorwnite gi castea I stiskaa vo kaficot.... teski drolji nrkako me ubi na nervoza otidov kaj niv se pozdraviv I rekov deka sum Rusin....Reakcijata bese delikatna I stana se debakl morav da go napustam kaficot za da izbegnam ponaramosen problem..... ebate droljite ebate samo gledaat da se spasat.... da najdat nekoja budala avstriec ama I tie se pametni potoa razbrav samo gi pukat I od utre ne gi poznavat....
Погадни жени немам видено на свет, поголеми курви во душата немало и ќе нема на векот од нив.
 
Член од
31 март 2008
Мислења
2.504
Поени од реакции
1.721
Jas imam eden prijatel zamina vo Paris uste pred edno 20 godini, pozivea nekoja godina i sobra partalite se vrati vo MKD. I kako sto kaj nas opsto biduva prvite prasanja na narodecot nas kon nego bea, Abe sto se vrati tuka, budala si od Paris tuka da se vratis? Covekot kratko odgovori, “Ne sakam decata da mi rastat so crnci i arapi”.
Се докаравме со жената додека не смени мислење за Париз за да се преселиме во град многу помал и поубав за фамилија.

Париз не е место за деца да растиш.
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
8.965
Поени од реакции
17.775
KAde i da si brat,,, celosna e toa bagra od crnci i arapi... ziveam so komsii cecenici, arapi,Somalijci vo 00 h si idam od rabota... samo te zastanuvaat, daj 2 evra, imas kartica za cigari bankomat, od kade sum, sto baram ovde.....do sega ne obrnuvav vnimanie na ovaa tema, i ne se zamaram koj odkade saka neka bide,, ama rabtite poleka se zagrevaat...Ovde sum vo oostereigh uste e pomirno.. za razlika od nekoi mesta od Deut... kako sto slusam od lugeto pri muabet... so licni iskustva i rugi sranja...pocnuvam i jas ranecot da go nosam odpredi..mesto na ramenja,,, na mesta kako bahnof i koga ke gi vidam narkomanite kako spijat pred tankstele sekoja vecer....Gledam svabite vo Zug avtomacki koga ke vidat od ovoj soj,, ne sedi ni odsprotiva stoj cel saat ako treba.... toa e negativniot aspekt.... neznaci deka e sekade taka i ne gi osuduvam lugeto od tie rasi i nacionalnosti ima i kompletno sprotivni luge so dobri osobini...
Nekni zapoznav Somaliec sto e od 26 deca 11ti.... vikam brat zasto tolku mnogu sto e filmot....
Vika od 26 5 ke uspeat doktor, biznismen, advokat, policaec, i drugo vika 15 ke prodavat droga i vika na stariot toa mu se vraka kako investicija posto ovie snajdenite ke pomagaat na familijata.... Strasni psihologiii...
Во ДБ треба страшно пазење ако си сам, поготово кога си на некоја поголема релација, бившата на брат ми еднаш се реши да дојде она до кај него и толку беше, мораше да идат нејзините да ја земаат за враќање, се уплаши брат ми дека ќе треба да се жени :icon_mrgr:
 

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.554
Поени од реакции
9.116
Член од
30 јуни 2020
Мислења
2.441
Поени од реакции
9.179
Еднаш да се истресеш? ОК можеби, ако си пијан.
Кај да се истресам бе брат 40 cm целулит има, ако чека јас да се истресам ќе се изначека кутрата :pos: :pos: ne mogu da pronadjem rupu ќе биди муабетот :D :D
 
Член од
8 август 2013
Мислења
1.043
Поени од реакции
1.351
Македонија ,Албанија и другите балкански држави 5 века биле турски колонии.И пубо да не поминале???Кај е бумерангот за турците,објасни ни пошто ти си многу јак по историја???
Se vratija vo nivnite teritorii, posle 5 vekovi..
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.297
Поени од реакции
78.968
Французите цело време се на страна на албанските, грчките, бугарските неразумни барања, кои заедно со САД и ЕУ ни ги импонираат како императив 30 години и 30 години не ебат у здрав мозок, само нас. Само Македонците.
Несреќна ситуација кај нив, ама најмалку ми е жал за Французите.
 
Член од
26 септември 2012
Мислења
8.056
Поени од реакции
6.663
демоНкратска цензура

прелеа лончето ќе се изнасркаат попара
 
Член од
29 јуни 2014
Мислења
23.671
Поени од реакции
38.857
ништо не информираат што се дешава кај нив, а у било која држава што не е со нив да има протести одма алармот ќе го дигнат, со пенкало режим ќе обараат слободарците кои се борат за демократија. Тоа ако не е хипокризија не знам што е.
 
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.220
Поени од реакции
35.824
Значително поопасно. Во Русија и да успееше државниот удар, ќе имаше промена на власт, ќе имаше некоја нова власт, политички консеквенци, економски концеквенци и ќе завршеше. Штетно за некои индивидуи, корисно за некои други, ама народот и руската култура ќе беа неафектирани.

Ова што се случува во Франција е судир на култури, и нема да заврши. На сам почеток е. И на крај, една од културите ќе заврши како поразена и променета.
Доцна сум видел reply ама better late than never.

И самиот знаеш колку е голема разликата да се има политичка релевантност во една држава од страна на некое малцинство или друга група и да се има бројка да се нема претставник на политичко ниво. Овие Арапи/муслимани моментално во Франција имаат нула политичка тежина и капацитет да направат промени на политичкиот систем.

Уште по заебано за нив, во моментот кога мнозинството Французи ќе ги гледа нив како егзистенцијална закана и ќе донесе на власт политичка сила со цел “да го реши проблемот”, има да зажалат што се родиле и дошле во Франција. Бидејќи Французите ги држат апсолутно сите алатки на моќ во Франција а овие ниту имаат инструменти на сила ниту пак имаат некаков капацитет да направат нешто повеќе од палење коли, пљачкање дуќани и напаѓање на рандом граѓани.

Еден од ризиците што ги гледам за нив е што западно европејците до сега покажаа дека некогаш знаат тврдоглаво да работат против своите интереси па и тука може да тоа да им помогне на овие хомо еректусиве.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom