Франција, немири, здраво

Член од
4 октомври 2019
Мислења
441
Поени од реакции
723
A ti u koja drzava si?
KAde i da si brat,,, celosna e toa bagra od crnci i arapi... ziveam so komsii cecenici, arapi,Somalijci vo 00 h si idam od rabota... samo te zastanuvaat, daj 2 evra, imas kartica za cigari bankomat, od kade sum, sto baram ovde.....do sega ne obrnuvav vnimanie na ovaa tema, i ne se zamaram koj odkade saka neka bide,, ama rabtite poleka se zagrevaat...Ovde sum vo oostereigh uste e pomirno.. za razlika od nekoi mesta od Deut... kako sto slusam od lugeto pri muabet... so licni iskustva i rugi sranja...pocnuvam i jas ranecot da go nosam odpredi..mesto na ramenja,,, na mesta kako bahnof i koga ke gi vidam narkomanite kako spijat pred tankstele sekoja vecer....Gledam svabite vo Zug avtomacki koga ke vidat od ovoj soj,, ne sedi ni odsprotiva stoj cel saat ako treba.... toa e negativniot aspekt.... neznaci deka e sekade taka i ne gi osuduvam lugeto od tie rasi i nacionalnosti ima i kompletno sprotivni luge so dobri osobini...
Nekni zapoznav Somaliec sto e od 26 deca 11ti.... vikam brat zasto tolku mnogu sto e filmot....
Vika od 26 5 ke uspeat doktor, biznismen, advokat, policaec, i drugo vika 15 ke prodavat droga i vika na stariot toa mu se vraka kako investicija posto ovie snajdenite ke pomagaat na familijata.... Strasni psihologiii...
 

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.554
Поени од реакции
9.116
Добро беше се до кај 2000-та после тоа што ни се случи Господ знае.
Кој се сеќава на овие горди моменти во Македонија? Сега е ваква полицијата во Франција и допрва ќе има вакви моменти ко што имавме ние 97-ма... Таму барем се иде на расчистување а кај нас запре 2001-ва.
 

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
4.927
Поени од реакции
7.863
Jas imam eden prijatel zamina vo Paris uste pred edno 20 godini, pozivea nekoja godina i sobra partalite se vrati vo MKD. I kako sto kaj nas opsto biduva prvite prasanja na narodecot nas kon nego bea, Abe sto se vrati tuka, budala si od Paris tuka da se vratis? Covekot kratko odgovori, “Ne sakam decata da mi rastat so crnci i arapi”.
 
Член од
30 јуни 2020
Мислења
2.442
Поени од реакции
9.180
добра е ситуацијата изгледа штом мадам Париз си пие кафица.
Ми се превртеа цревата. Глупо створење па па па па, шо следиш Ронович вакви дилајли?
ПУ јазак, она нешто да ми е жена се бесам на првата бандера.
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
22.346
Поени од реакции
29.813
ПУ јазак, она нешто да ми е жена се бесам на првата бандера.
Ти будала ли си бе друже, траба да си многу ГЛУП онаа да ја жениш. Не може тоа случајно да се случи наеднаш да се разбудиш со онаква, треба одлука да донесеш а навистина не гледам како би бил толку глуп... Еднаш да се истресеш? ОК можеби, ако си пијан. Да има оправдување. Ама онаа не е ни да ја истрпиш ни на еднаш два пати онака во јавност. И набоља да е во кревет (а се кладам дека не е), пак не вреди нервирањето.

Ама како велат, секое шише си има капаче. :LOL:
 

LustingVertigo

Snopdan Dogovich
Член од
1 декември 2017
Мислења
753
Поени од реакции
1.007
Како што се котат ко несалам тоа црнчугите, за 3-4 генерации ќе надминат популацијата во Франција.

Со овие 'ртки неможиш со добро да се справиш. Фиксно мора да се направи масовна депортација, користење на огнено оружје против тие што прават невилизирани акти и фиксно да ги истребат. Ако не, епа тогаш Парис ќе биде новиот Багдад ;)
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
22.346
Поени од реакции
29.813
А сега нешто малку поозбилно... Еве практичен пример зошто францускиот џандар пред некоја недела постапил правилно:

Помеѓу невини жители на градот и еден ретардиран идиот, изборот секогаш треба да биде добросостојабата на сите други луѓе. А не добросостојбата на идиотот... Овој сега треба да го судат, да го чуваат во затвор, и на крај пак да го пуштат идиот и еднакво глуп. Но во меѓувреме невини луѓе отишле засекогаш јабана.
 
Член од
4 октомври 2019
Мислења
441
Поени од реакции
723
Nekne vo eden kafic 3 ukrainki isto kako ovaa nasata fufici cekaat Avstrijci I gi napagaat kako muvi gomno. Nekoe vednas se povlekuvaa a tie zagorwnite gi castea I stiskaa vo kaficot.... teski drolji nrkako me ubi na nervoza otidov kaj niv se pozdraviv I rekov deka sum Rusin....Reakcijata bese delikatna I stana se debakl morav da go napustam kaficot za da izbegnam ponaramosen problem..... ebate droljite ebate samo gledaat da se spasat.... da najdat nekoja budala avstriec ama I tie se pametni potoa razbrav samo gi pukat I od utre ne gi poznavat....
 

Kajgana Shop

На врв Bottom