Карта на емотивната болка

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.296
Поени од реакции
5.864
На оваа карта се прикажани места од телото на кои е возможно емотивнити застојувања и проблеми да манифестираат болка на физичко ниво. Како што пишав не се гарантира дека секогаш е емотивен проблем причина за физичка болка, но гарантирам дека многу луѓе ке си ја пронајдат причината вистинска за нивната болка преку картава. Темава е отворена овде во Мистерии од причина што во темата Здравје не ме сакаат а нималку не и е местото во Психологија и Филозофија. Размислете добро во период кога сте имале или сеуште имате болка во дел од телото што го има на картата каков проблем сте имале поточно каква била вашата перспектива кон тој проблем и ке видите дека овој да речам систем не откриени места поврзани со логика од ваков тип функционира и не е шарлатанска глупост. Продлабочете во себе, откријте си ја вистината за проблемот и потрудете се да го решите.
tijelo.jpg
http://alternativainformacije.com/2014/11/utjecaj-negativnih-emocija-na-nase-zdravlje/
 
Член од
19 декември 2014
Мислења
51
Поени од реакции
52
:facepalm: уште не можам да ти се навикнам на постовите
Не ми изгледа за со сите овој, како дел да му фалат. Погледни во што верува, овој гарант дома со светлина се лечи и чај од коприва.

Пријателе ако те боли половината види дискус хернија да не имаш закачено, не туку ги лажи членовите со глупости.
 

Gandradelic

Banderash
Член од
31 март 2014
Мислења
1.297
Поени од реакции
782
Bravo be svetlosen bratu, ova e vistinata! Koj shto saka neka si misli, ionaka nishto ne menuva toa... neka si tripaat do beskraj.
Vo kombinacija so fizichki aktivnosti, soochuvanje na problemot i meditacija mozhe da se ostranat site ovie bolki, ili fizichki problemi koi gi poseduva sekoj chovek predizvikani na emocionalno i psihichko nivo.
A site vie koi ne samo shto ste skeptici, tuku ste sosema neuki vo ovie polinja nemate nikakva potreba da voopshto mislite okolu ovie raboti.. sfakjam kako e.
 
Последно уредено:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
13.279
Поени од реакции
27.744
Си заборавил да пишеш за главата. Она кога ќе ја отвориш темава.
 
D

Daedalus

Гостин
Овие познавања од областа на невронауката се се' уште нови и интересни, авторите кои го измапирале човечкото тело вака прецизно, свака им част.
Јас баш гледав една студија дека секоја емоција има одреена „боја“ и таа боја е поврзана со нервите во телото, многу интересен муабет.

Вака ко лаик да прашам, не сум искрено стручен во неврофизијатрија и општо неврологија, постои ли шанса болката на истите места да е предизвикана од „неемотивни“ фактори како на пример повреда и како тој којшто ја чувствува болката ќе знае дали болката е резултат на тие „емотивни“ фактори или други?
Има кај нас стручњак кој ги поставува овие дијагнози, а да не е физиотерапевт или невро-физијатар, пошто тие само земаат пари, а ништо не знаат?

Ја еднаш посетив железничар, они знам дека генерациски чуваат некои тајни поврзани со ствариве и стварно ми помогна.

Муабетот е во тоа што еве ја со табаниве имам нешто проблеми, уште од мал ова.
Гледам дека според мапава, тоа значи дека не се радувам доволно на секојдневните случки што искрено ме плаши, се плашам да не заболам од депресија или Бог да чува ја имам веќе и тоа да доведе до посериозни појави како желба за самоубиство и други симптоми. Да не зборувам што табаниве ептен ме болат, а претпоставувам дека интензитетот на болката е показател и на интензитетот на задните емотивни фактори кои ја иницираат болката. Можда не сум свесен за ова, а сум апатичен.
@Црноризец Храбар , знаеш некои техники на медитирање за да ги одзатнам овие чворови кај табаните и да не самоубијам?

Ве молам не се шегувајте за муабетов, сериозен сум, ако сте дојдени да тролате на темава фак оф, ене ви Чек Дис Аут.
 

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.739
Поени од реакции
7.552
@RogerBacon Можно е да болката во табаните да е изазвана , како шо пише на картана,од недостаток на радост од животните искуства, пред се поврзани со недостатокот на воена кариера која си ја немал поради имање равни стапала, појава популарно наречена кај алтернативните медицински работници Dustabanus Dibidusicus.

Сречан дан.
 

831

HOATH IAIDA
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.670
Поени од реакции
11.716
Ако го земеме телото како комплексена биолошко - механичка машина нема ништо чудно во оваа теорија. Психолошките електрични импулси преку нервниот систем влијаат врз функцијата на деловите од истиот. Ако има недоволен или прекумерен доток на струја во одреден дел на машината тој дел нема да биде задоволително функционален а болката е алармот кој треба да предупреди дека треба да се обрни внимание. Емоциите се висок напон, нивното спречување или пренагласување може сериозно да го оштети телото.
 
D

Daedalus

Гостин
@Сталкерот опасна ли е оваа болест и дали постои начин да ја тргнам црната енергија!?
Иначе да, не отидов во војска, тоа го погоди, но све мислам дека бев релативно среќен тогаш.
Бидејќи ова со мапата не е лага, сигурно не би напраил некој баш ваква мапа, па баш со тие точки ако нема некоја вистина во сето тоа, најверојатно проблемот е во мене, тогаш не сум бил стварно среќен, јас сум мислел дека сум.
Фала ти пријателе, имај среќен ден исто.

А ова @The Magus што го кажува, држи вода, мислам дека во Димензија Х читав за еден човек Биба Струја, он така исто ја командува струјата во неговото тело и работи како психотерапевт во слободно време притоа одзатнувајќи ги тие запушени канали.
Мислам дека работи со напон од 20 V и 0.1 А струја, не сум сигурен.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom