Децата што гледаат "Волшебнички"

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Повеќето ние тука сме деца баш од тој комустички режим на програма.... кога се знаеше дека во 19,15 има "Мечето Ушко".... а во 9,15 наутро имаше "Бушава Азбука".... легнувавме да спиеме во 20,00.... се будевме во 8,00.... знаевме да играме криж-миж.... клиска.... фудбал.... нека-бие.... ту џамија.... и милион други игри.... а ти седни и гледај ги денешниве деца.... играат GTA.... не знаат што е криж-миж.... знаат све за секс на 10 годишна возраст.... губат невиност на 11.... пушат на 12.... пијат на 13.... (се плашам да продолжам).... ке испаднам ко Бора Чорба :nesum:
 

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Што и да гледаат децата денес заебани се..Многу кретенски серии има ако не се волшебнички ќе биде нешто друго поидиотско од нив(ако може такво нешто да постои). Мора да се разбере и прифати дека времињата се менуваат, некои работи секогаш ќе останат исти, но патот до нив..поинаков станува..
Не се сеќирајте вие кои сте родители, само пазете како ќе се поставите, утре да не се најдете на улица исфрлени од вашите најмили, сведок бев на истово пред 2 недели..:)
 
Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
На секоја серија или филм си има старосна граница...
Ви текнува она што го даваат МТВ пред секој филм? 16+,18+ итн...
Е сега А1 таква работа не даваат( а филмов мислам дека е 16+ поради насилни сцени и тоа демоните:)) а и да даваат старосна граница јас не верувам дека родителите ќе им забранат...Гледам пробувате да објасните дека даваат штетни серии и дека лошо влијае на децата ама овие имаа околу 10-12 години(според ракописот) и стварно не знам шо мајка бараат да гледаат вакви епизоди и серии...
Исто ти е тоа ко да им дадеш да го гледаат Петок 13 или некој демонски филм.
Во Америка све зависи од старосните граници и од почитување на истите па затоа не се замараат со вакви работи:) за разлика од Мк а и Европа...
Не можете да кажете дека серијата е крива у никој случај:)
 

princess

DaRe tO DrEaM
Член од
8 јуни 2006
Мислења
245
Поени од реакции
0
posle seto ova se prasuvam nasite deca sto li ke gledaat? :lud:
 

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Имам две сестри (6 и 11) и и двете се залетани по Волшебнички, ама се надевам не олку:)
Серијата не е воопшто детска, имам гледано можда дури и 10 епизоди во кои има се само не детски сцени на уништување на демони, ритуали и ако не се лажам некаде дури имаше и во пентаграм стоење.
Тоа е нешто кое не смее да се дозволи да го гледаат деца, зашто стварно може да забегаат по магика и окултизам кога малку ќе подпораснат! Реприза во 2 попладне? Yeah right!
 
С

Сатори

Гостин
И јас ги гледам Волшебнички, ама ова ми е малку надвор од граница.Мислам дека за деца оваа серија и не е баш соодветна.Затоа што ако остави последици во психата, нема да биде после убаво.
Ама ако е за така, тогаш не треба едно дете да го уклучи телевизорот... и шпанските серии се ако не па, штетни за децата или Телетабисите, не знам.
 

Мари

...
Член од
31 декември 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
0


Сори ако се намсеам малце но во последните редови овдека пишува “1 круша,гомна од врапче,еден пердув од гулаб и морков :pos: :pos: хехе глупости еј!!..Иначе не знам зошто децата не би ја гледале серијава зошто што вика Duffy подобро ова а не она телетабисине..Јас гледам волшебнички и баш е интересно..Но ова е веќе претерано..
 

kate_baby

Mean Girl
Член од
6 јули 2006
Мислења
43
Поени од реакции
0
mn top serija :je:
mislam deka NE treba da se zabrani a ova mozda e preterano ali sepka podobro volsebnicki od spanskite serii,
sepak ima razlicni mislenja ne se slozuvaat site isto :)
 
Член од
6 јули 2006
Мислења
109
Поени од реакции
0
vo pravo e kate ako moze onie sapunici da ne se zabranuvaat zosto da se zabrani i vakva serija iako e ona von realnosta primer faca serija e onaa pacificki policajci dobro e toa ali volsebnicki e neznam loso za malite deca onie nad 6-7 godini koi sega se vo onie momenti da napravat nekoja glupost sto se vo razvoj mislam na mentalitet toj e periodot za steknuvanje znaenja razmisluvanja i sega sto so sto ke se steknat so pravenje edna bujna fantazija nema nisto loso vo toa da imas bujna fantazija ali ok e nad 13-14 godini da go praves toa ali da bide vo realnost sepak jas sum za isklucuvanje na VOlsebnicki od toj termin posle 12 neka bide ionaka nema sto da se pravi ke gledame ali mali deca da si trujat so ova pamet mesto da igraat krienka loso e toa za site .......... pozdrav
 
Член од
8 август 2006
Мислења
3
Поени од реакции
1
:tv: zakon e filmot i jas go gledam i dodeka barav sliki od volsebnicki na internet naidov na strana so magii pod koi ima garancija deka uspevaat. So znaci svetot ni e takov denes ako ne od tv ke razberet od internet za takvi ludi raboti. Dali roditelite na decava znaat za ovaa kniga?

luge aj si frlame magii :) :) ostavete gi decata da naucat dek svetot e tekov mozebi ne do tolku demonski kako vo filmot no sepak e surov i podobro da naucat da se odbranat sebesi odosto da brkaat zajci i da se trkalaat po semja kako teletabisite.
 

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
ТВ Лобомотија чуда прави. Мислев лоботом... Гад дем, ќе ми почнат Волшебнички....!!!!


:tapp::tapp::tapp:
 
Член од
28 септември 2008
Мислења
163
Поени од реакции
4
нека почнат да ги праат напивкиве...ке се потпали некоја куќа :):):):):) Секси е книгава нема шо..Нека си уживаат децата тоа им е само период по некое време ке се смеат на ова.Што сега тоа ви е ненормално-па мали се децата.Ако дете од 1 година цело време плаче значи не е нормално и плачко е ?:):):):)0
 
Член од
24 октомври 2008
Мислења
328
Поени од реакции
5
филмот го гледав ама сликиве се стварно лудница:pos2:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom