Времето лета, го живееме ли секој момент?

Член од
4 јули 2008
Мислења
230
Поени од реакции
9
:pipi:Да т.е. се трудам колку што можам. Да кажам стоп? Хммм па не...продужувам на следното што следува во животот, зш страшно брзо ми се случува све. Немам време да помислам на стоп, а не па да застанам...:baeh:
 
Член од
6 јануари 2008
Мислења
36
Поени од реакции
2
:toe:OMG kamo da e taka no mozam da kazam deka koga ke ni dojde krajot koga za moment ke pomislime deka sme izziveale se i deka ni se sma4ilo od se ke svatime deka zivotot e prmnogu mal za da go izzivees kako sto sakas od 80 god normalen prosecen zivot samo 4 god se izziveani maximalno mislite deka e dovolno??:nesvest:


Toa sto nema da me ubie,me pravi posilen!!!...(dobra misla,moja omilena}




I don't give any reason to people to hate me , they create their own little drama of jealusy!! Haters make me famous!!!:baeh::baeh:
 

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Го живееме to the bones.
Го гледаме од секој можен аспект.
Го контролираме(или барем пробуваме да го направиме тоа).
И интересно е.
Многу подобро отколку да седиш и да се чудиш каде поминало сето време(и во меѓувреме да сонуваш дека си дел од него).
 
Член од
15 декември 2007
Мислења
865
Поени од реакции
28
Ne go ziveam sekoj moment tuku go ziveam momentot koj sledi posle nego.Sekogas planiram i razmisluvam za nesto sto treba da se sluci po den,dva,nedela..a momentov izgleda mi e izzivean predhodno i pominuva pokraj mene bez da mu obrnam posebno vnimanie.

Ova ne e ic pametno i ne go preporacuvam.

Zatoa vo posledno vreme pravam intenzivni obidi da go smenam nacinot na zivot.Si imam eden mnogu ednostaven recept,koj nekako vaka si go definiram:"Nema utre,tuku samo sega i ovde."i probuvam da razmisluvam vo tie ramki.Ne mi odi bas najlesno,na momentio zabeguvam,ama se trudam i gledam nekakov napredok.Malce mi e porelaksirano,a nemam cuvstvo deka propustam nesto.

Ako pak slucajno se pokazi deka ne funkcionira,sekogas postoi moznost da se vratam na staro bez nekoj poseben problem,iako vo momentov se somnevam deka ke ima potreba od takvo nesto.:)
 
Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
Да, времето лето ненормално брзо. Млади сме исполнети со различни обврски и активности што дополнително ни го прават секој момент поинтересен и позабавен.

Прашањето ми е:

Дали го живееме секој момент?
Дали ја користиме секоја секунда?
Дали знаеме да го искористиме секој еден дел од животот?
Или работите се случуваат така брзо, заслепени од нивната фуриозност дозволуваме животот едноставно да помине покрај нас?
Успеваме ли да останеме свесни и приземјени да кажеме
стоп и полека да ја искористуваме секој можност која ни се пружа или секој шанса која ни се дава?
Работите се случуваат брзо баш кога уживаме во нив. За испуштањето шанси искрено сум лидер, зошто имам испуштено многу прилики во животот можеби не значајни но сепак кога ќе помислам дека се изгубени без причина баш е глупаво чувството.Како и да е, во сегашноста се трудам да не испуштам ниедна шанса туку напротив максимално да ги искористам сите шанси кои ми се на пасполагање..
Мислам дека додека сме млади уживаме многу и далеку повеќе од животот за разлика од постарите но сето тоа зависи од човекот.На пример јас се трудам колку можам да бидам попозитивна личност и така да влијаам и на другите, но сум се затекнала и во такви моменти кога не сум расположена и не ми е до ништо, но секогаш постојат некои нешта и луѓе кои можат да ме разведрат секако ако и самата придонесам за тоа.
 
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Шо се однесува до мене, сметам дека одредени временски периоди не сум ги искористил како што требало, на крај сваќам дека моеби требало подобро.
А за секојдневието, честопати не осеќам како толку брзо дошол крајот на денот, а јас сум на половина од активностите што требало да ги заврашам.
 

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
како ми застана мене времето.....тешко го живеам секој момент...а би сакал да е лесно..:toe:
 
Член од
5 јануари 2008
Мислења
91
Поени од реакции
3
Секоја чест за оние кои успеваат да го искористат секој момент, најчесто животот ни поминува несвесно додека сме зафатени со остварување на нашите амбиции, остварување на поголем профит. Од ден на ден се повеке ги забораваме емотивните врски со луѓето кои не опкружуваат. Книгата од Толстој,Смртта на Иван Илич би сакала да ја спомнам затоа што е типичен пример за човек кој го минува својот живот барајќи ја својата среќа во остварувањето на своите цели, а при крајот на својот живот всушност сфаќа дека умира без љубов. Апсолутно е точно дека не е важна должината на животот туку начинот на кој го живееме животот, на крајот на краиштата секој има различни приоритети, секој човек е господар на својата судбина, се надевам дека сме задоволни со нашите одлуки. :mist:
 
Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Се додека сме живи го користиме секој момент од нашиот живот, така да неможи да има неикористено време, човекот е во постојано движење.
А дали корисно или некорисно го користиме времето тоа е релативно. За секој е различно за некој спиењето е корисна работа, за некој дремење по цел ден дома е интересно и паметно :) така да кулирајте времето и така и така е искористено, се зависи од вас дали е правилно и рационално.

:helou:
 

FrEaKy GiRL

...FaLLeN AnGeL...
Член од
20 јули 2007
Мислења
623
Поени од реакции
28
Во буквална смисла, го живееме...Ама кога ќе погледнеме назад, и ќе сфатиме дека имало моменти кога сме се нервирале за глупости и кои не сме ги искористиле како што треба...веднаш во нас се појавува сомневање, дали навистина сме проживеале како што треба... Секоја секунда човек не може да ја искористи колку и да сака... од мн. едноставна причина...секој еден човек има ралични интереси, но никој не може да се интересира тотално за се, па врз основа на тоа не ја користиме баш секоја секунда. за другите не знам, но јас лично гледам да го искористам секој еден ден од животот, зашто никогаш не знам дали утре ќе се разбудам. Животот се движи динамично и брзо, но тоа не значи дека ќе му дозволиме така и да помине крај нас. Да, не можеме да го успориме, но можеме и ние да се движиме со исто темпо како и тој. Заоа пробувам да ја искористам секоја можност и шанса што мислам дека би ми била од интерес и би ме напраила среќна, иако некогаш тоа се разбира не ми успева.
 

city park boy

Red Legend Sınce
Член од
30 март 2007
Мислења
2.338
Поени од реакции
22
до максимум..колку што можам повеќе го живеам животот па и до некаде правам испади во нешто..претерувам...али не е битно..јас си уживам :smir:
 

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
119
Oy jea:je:
Go disam i go cuvstvuvam vo sekoaj pora! E sega zavisi kako i kolku ke vdisam! Nekogas se zakasluvam poradi cestickite koi ke gi inhaliram!Za sreka ako interveniram na vreme brzo gi isflam ama se slucuva i da se razbolam! Ne sum imuna!
Gledam da go uzivam sekoj moment pocnuvajki od goltkata kafe na sabajle, momentot koga go zagrizuvam prvoto jabolko, vdisuvam dimot od cigarata svesna za otrovot sto go vnesuvam, pa se do onie momenti koi imaat daleku pogolemo znacenje kako polozen ispit, govor pred publika, dobro izraboten proekt, prva plata, zaminuvanje, vrakanje, baknez od mama, pregratka od tato, priznanija, pobedi, porazi....Ne dozvoluvam nisto da mi se lizne niz prsti! Ke go zgrapcam ako treba i so posledni sili dodeka krv i pot se cedi od mene!
 

GrD

Член од
27 октомври 2008
Мислења
289
Поени од реакции
5
Ednas mi rekoa.
Sto e ova spienje do kasno.
Zar zivotot vo spienje ke go pomines.
Od togas spijam ko da nespijam. DOBIV ODKAZ NA RABOTA ZA TOA :nesvest:
 
Член од
12 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
30
Па се трудам да уживам секој ден...али сепак тоа не е тоа...а додека трепнам ке начукам 20год и после пак ке зборам исто :toe:
 
Член од
13 април 2008
Мислења
7.589
Поени од реакции
6.945
Времето лета, тоа е факт ... Али јас лично не ја користам не го живеам секој момент ...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom