Времето лета, го живееме ли секој момент?

Izr0d

Била сам дете...=)
Член од
9 мај 2008
Мислења
593
Поени од реакции
29
Па се трудам колку што можам , ама тешко ми оди ...се надевам дека ке се подобри ситуацијава :pipi:
 

BlaCk FiRe

`Going NoWhere`
Член од
21 март 2008
Мислења
637
Поени од реакции
18
Се тече се изминува , и да сакаме тоа не можеме да го допреме да уживаме во убавите моменти зашто стварно животот е прекраток ...
 
С

Сатори

Гостин
Се што работам, го дишам и го живеам.Секој момент ми е буквално изживеан и затоа никогаш нема да ми биде жал дали нешто сум пропуштила или не, затоа што знам дека до сега, се што ми се пружи како можност за искуство, забава, задоволство, лекција, се искористив.
За потоа да седнам смирено на столчето и да се напијам топло капучино и да се релаксирам со цигара.
Аххх ... :pipi:
 

aneta:)

animal lover
Член од
3 јули 2007
Мислења
449
Поени од реакции
13
Би сакала повеќе да уживам во овие години и поспоро да ми помине времето, затоа што пребрзо иде и не можам да се свестам за некои работи.
 

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Не да лета, пичи со 600 на саат : )

Им завидувам на флегматичните типови. Ептен. Нив се им е успорено, со 3 фрејма во секунда им минува времето. Така се живее до сто и една.
Абе им завидуваш ама ај биди како нив. Може им е убаво, ама кога в еќе ќе се научиш да живееш со 100 на саат после се што е поразлично од тоа нема да ти одговара.

Да сакаш да го живееш секој момент и да истовремено да живееш со сто на саат е тешка работа зошто моментот помина брзо незабележително едноставено не чувствуваш како поминува моментот.

А од друга страна ако си флегма и живееш споро исто така е тешко.
 

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Се трудам да го живеам секој момент од животот. Премногу е краток истиот за да размислуваме 10 пати па да реагираме, возот ќе си замине. Секој дел од животот си има свои убавини. Некој сака тоа прерано да го изживее, некој се препушта на ситуацијата. Не дозволувам животот да помине покрај мене, тогаш тој ме живее мене, не јас него. Размислувам, се борам, донесувам одлуки кои на некого на моја возраст се страни. Се борам со самата себе, да видам до каде можам да одам, колку сум споспобна да напредувам во овој период во кој што сум сега. Секогаш стојам цврсто на земја, дури понекогаш и лошо е тоа кај мене, зашто незнам да се радувам на нештата, страв ми е дека се тоа ќе се сруши. Неможе никој да ги искористи сите можности кои животот му ги пружа, може да искористи само некои од понудените, со правилно размислување, обично се искористувааат оние подобрите. Сакам да искористам се, сакам да живеам активно со полна пареа, незнам за доста, незнам за не.
 
Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Живеам онака како што мислам дека треба. Онака како што јас сакам, без да се грижам и да обрнувам внимание на другите.
Ако нешто сфатив оваа година тоа е дека животот навистина е краток за да оставам да ми помине така флегматично и неизживеано. Она жто требало да биде ќе биде.
 
Член од
22 август 2007
Мислења
550
Поени од реакции
16
Навистина сумњам дека некој човек го живее секој момент, а ако е така тие се мнооооогу ретки. Ретки се луѓето кои знаат да го искористат секој момент од животот.
 

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
На лична основа ми се одговориве за мојот живот не во генерала.

Дали го живееме секој момент?
- Да

Дали ја користиме секоја секунда? -
Да
Дали знаеме да го искористиме секој еден дел од животот? - Да

Или работите се случуваат така брзо, заслепени од нивната
фуриозност дозволуваме животот едноставно да помине покрај нас? -
Не

Успеваме ли да останеме свесни и приземјени да кажеме стоп и полека да ја искористуваме секој можност која ни се пружа или секој шанса која ни се дава? - Да
 

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.635
Поени од реакции
10.922
Знам да го искористам, живеам, уживам и да се соочам скоро со секој момент, ама не летам превисоко :)
Всушност и го живеам, не можам да знам дали е тој што треба да го очекувам (моментот) или пак сосем нешто друго..како и да е без разлика дали е позитивен или негативен :toe:
 
Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Premnogu e brzo i sekoj den e vo premiera,utre nema repriza...se trudam da kolku mozam da nemam zaludno izgubeni denovi ,sakam produktivni raboti od zivotot,ne dengubenje i da bidam pregazena od vremeto.
 
Член од
24 септември 2008
Мислења
450
Поени од реакции
14
Jas uzivam vo sekoja sekunda od zivotot. Se obiduvam od nego da go izvlecam maximumot i donekade mi uspeva. Ja iskoristuvam sekoja prilika i ne dozvoluvam zaludno da gubam vreme.
 
R

Razorblade Kiss

Гостин
Ако размислувам дали го живеам достојно,оп,ете ти изгубен момент.
Ова беше ептен философски.:)
 

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.615
јас не...и понекогаш жалам за тоа...иако се сметам за човек кој живее во сегашноста, некогаш заборавам да се опуштам и да живеам во моментот....
 

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
Паа, се трудам барем да го живеам секој момент од животот. Најчесто, кога ќе седнам на мира да размислувам за изминативе години, сфаќам дека има доста моменти кои сум ги иживеала, и доста кои не сум. Али животот е пред мене, има време...:pipi:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom