Враќање на бившиот партнер

Wannabemceez

Welcome to my WORLD!
Член од
17 јули 2007
Мислења
909
Поени од реакции
20
Шо знам...не гледам причина зошто да не.Ако веќе се смениле некои недоразбирања и рабтите одат на подобро..добро ако се уште има некоја блискост оти да не :smir:
 
Член од
21 февруари 2010
Мислења
16
Поени од реакции
0
zavisi za koj bivsi stanuva zbor.. primer jas mnogu lesno se zaljubuvam a isto tesko se odljubuvam :) sto se vika od muvanje ke se zatreskam... sepak zavisi od toa za kogo stanuva zbor
 
Член од
5 февруари 2010
Мислења
290
Поени од реакции
58
Можам да кажам дека сум решителна личност така да се држам до тоа дека на стара љубов не треба да и се враќаме, бидејќи тоа е прочитана приказна со веќе познат крај. Нормално сепак одлуките кои би ги донесле после раскинувањето зависи и од самите чувства кои сеуште постојат меѓу нас ( некогашните вљубени партнери ). Но сметам дека до раскинување сигурно не дошло без причина, сигурно имало некоја причина ( без разлика каква ) која довела до тоа да се разидат патиштата на партнерите, после тоа, после таа причина, после сите тие моменти кои довеле до раскинување мислам дека чувствата неможат да останат скроз исти. Болка, тага, гнев, осаменост, бес итн. неможат љубовните чувства кои постоеле да ги задржат истите. Во самите личности ( или барем една од нив ) настануваат промени и не би била подготвена повторно да ја проживува истата судбина. Секогаш треба да бидеме во потрага по нешто ново, нешто што би не направило посреќни од вчера. Овде ќе посочам една многу убава мисла која некогаш ја прочитав - Секој заслужува втора шанса, но не секој треба да ја добие ! Не сметајќи ја љубовта мислам дека секој би требало да биде решителна и одлучна личност, кога едно нешто ќе замине и те повреди, после тоа нема назад. Тоа е мое размислување, на крај и краеви секоја и една ситуација си е различна сама по себе и секој сам за себе одлучува - дали би се смирил со бивш/а или не. :)
 
Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Jas smetam deka retko koja osoba ima cuvstva za bivsi partner,koga ke pukne nesto,pocnuva da se raspagja i da tone...i kolku i da si imala cuvstva ..se gubat,i povtorno da ti se povratat vo celost posle nekoe vreme mislam deka nema SANSI!:pipi:
 
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.453
Поени од реакции
68.699
Еднаш сум го направил тогаш и веќе никогаш. Идев со една типка околу 8 месеца ама во годините кога врските и не се толку сериозни:) Се видовме пак после година и пол, и пак се фативме ама после една недела свативме дека сме напавиле голема грешка и си кажавме чао пријатно :helou: Од тогаш ја немам ни видено :toe:
 

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
па малку ми е глупаво ама ако може да му/и се прости или таа/тој да ти прости зошто да не, пак ако се искараат некои за глупости уште поубаво и се разбира се уште да има љубов помеѓу партнерите.
 
Член од
23 октомври 2011
Мислења
9
Поени од реакции
2
Па можеби би и се вратил.Сега тука има неколку работи кој ќе влијаат.Зошто била врската прекината,дали сеуште имаш некакви чувства кон таа личност.Ако била прекината поради некоја глупост,а чувсвата се сеуште силни тогаш сигурно дека би и се вратил на таа личност
а ако она више е со некој кој и бил прв дечко од пред 8 год(17-18) год,и тоа за недела време улетала после раскинување на 1 годишна врска и си мисли дека тоа е права ствар,греши или не греши ?
 

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.102
Поени од реакции
16.317
Ако сте биле млади и раскинале онака поради глупости ајде ок ама понатаму нз ...ств нз
 
Член од
21 септември 2008
Мислења
1.074
Поени од реакции
581
Кога еднаш јажето ќе се скине и стопати да го врзуваш јазол останува !!!
 
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.909
Поени од реакции
41.872
Не се враќам на бившите не ги јадам истите го**на два пати. Прочитана книга е и го знам крајот. ;)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom